det går fortfarande ont

Igår kände jag mig riktigt duktig - jag skottade klart gården (30-40 cm snö, och snövallar på över två meter, det får gärna sluta snöa när som helst!), jag skottade fram bilen, duschade, ansträngde mig lite med kläderna, fyllde på kylarvätska i bilen - jag har inte varit ut på ett tag, och behövde på affären. När jag startade bilen lyste oljelampan, och jag har ingen motorolja hemma. Jag ringde Karin och frågade om hon kunde köpa med sig en flaska, hon var på väg hem från jobbet (hurra!), men var nästan hemma redan (typiskt!), så det funkade inte så bra. Idag ska jag påminna henne igen, så att jag kan fylla på olja och åka ut imorgon. Jag har en bok att posta, och jag måste hämta ut quornprodukter från Smartson innan kupongen går ut, och som vanligt är förstås skåpen tomma också. Jag överlever att vänta tills imorgon, men kändes lite surt att inte kunna åka ut när jag gjort klart för det.
 
Och när man talar om trollen - Karin åker in på byn tidigare idag, så motoroljan levereras redan mitt i dagen eller så, så jag kan åka ut redan idag. Jag ska ge mig ut och sätta i motorvärmaren på en gång - det ser ut att bli jättehärligt väder idag, men inatt var det -25, så motorn kan behöva värmas upp!
 
En annan sak som gick ont igår - jag håller ju på att sticka sockar tills jag kan skriva ut hela tröjmönstret och börja på den, jag har tre sockar som ska stickas för att kunna ha tre färdiga par. Den första sockan ut är mina spindelsockar ("Follow the spiders!"), och det är många aviga maskor på dom. Det, tillsammans med spetsiga stickor, har åstadkommit ett sår på tummen. Såret i sig är ingen fara, men det känns varje gång stickan petar i det. Annars brukar jag sticka hål på pekfingret, det är jobbigare, pekfingret är svårare att hålla borta från stickspetsen... Jag gör mitt bästa för att undvika att sticka mig i tummen mera, och stickar på ändå - garnet kommer inte att räcka till hela sockan, så jag vill bara sticka tills det är slut, så att jag kan börja på nästa socka.
 
En till sak som stör mig - jag har knappt rört symaskinen på flera månader, nu när lusten faktiskt finns där igen, så är den trasig... Jag ska kika på den igen, öppna upp så mycket jag kan, men den lär behövas lämnas in på reparation. Typiskt!
 
 

Kommentera här: