en alltid-kula och en benig vinge

Jag gjorde två snabba fix igår, dom kunde inte vara mer olika varandra, men båda två fungerar hur bra som helst hemma hos mig. Stilkrockar är alltså inte helt fel!
 
Jag målade en till kula till min Harry Potter-gran, jag gjorde det lätt för mig (eller kunde ha gjort det lätt för mig...), och skrev helt enkelt Always, och ritade en hjortsilhuette som bakgrund. Men sen ville jag ha texten grön och glittrig, och där började jag krångla till det... Först blandade jag grön akrylfärg med grönt glitter, och fyllde i texten med det. Jag blev inte alls nöjd, helt fel grönfärg, och alldeles för lite glitter (jag skulle ha hoppat över akrylfärgen, och bara kört med glitter och gel medium). Jag målade ett lager ljusgrön akrylfärg över glitterfärgen, men då försvann glittret helt och hållet, så till slut målade jag ett lager med glitterlim. Kulan är inte det bästa jag har gjort, men den duger!
 
Ett betydligt simplare fix är det här - jag fick den här fågelvingen av Anna, hur häftig som helst! Jag ville rama in den, och letade därför efter djupa ramar på loppis (sk shadowboxes). I tisdags hittade jag en för en tia på Röda Korset i Östersund, som var helt perfekt i storleken. Som bakgrund använde jag ett svart pappersark med silver och guld, jag fick det för längesen, och sparade det för att det var fint. Här passade det perfekt! Sen var det bara att lägga in vingen i ramen, lägga på bakgrundspapperet och sedan baksidan - klart! Jag hängde den i min kuriosahylla, där den passar hur bra som helst. Jag ville ha in lite höjd i hyllan, det är så mycket små saker, så det här blev perfekt!
 

monthly makers - böcker - inspirerat av harry potter

 
 
Novembers Monthly Makers-tema är verkligen min kopp te - böcker! Är det något som jag älskar, så är det böcker - jag lärde mig läsa när jag var fyra år, och sedan dess har böcker varit en viktig del av mitt liv, utan en bok inom räckhåll så känner jag mig inte hel. För tio år sedan började jag måla, och även där har jag dragits till böcker - jag använder boksidor i collage och bakgrunder, jag har bundit art journals, jag har målat en del i art journals, och nu har jag förstås mitt bokprojekt, där jag målar om mina isfolketböcker. Många möjliga bokprojekt, alltså! Men, inte helt oväntat, har jag fortsatt mitt insnöande på Harry Potter, och jag har fortsatt göra dekorationer till min HP-gran. Dessutom har jag ett påbörjat projekt som jag inte hann klart, och ett tidigare WIP som jag gjorde klart nu. En jäkla massa Harry Potter alltså!
 
En platt julgranskula i klarglas förvandlades till en "Platform 9 3/4"-kula. Jag började med att måla tegelväggen, först dom ljusa linjerna, sedan teglet i olika nyanser av rött. På framsidan ritade jag en cirkel som målades vit, cirkeln fick en svart kant, och så ritade jag dit siffrorna på fri hand. Jag borde varit lite noggrannare när jag ritade dit dom, för det blev visst lite snett och vint... Men det är ok, kulan är fin ändå!
 
 
Buren hade jag innan, den är köpt på Panduro för flera år sedan, jag sprejade den bara med guldfärg. Ugglan är gjord av papperslera, som jag bara målat svarta duttar och näbb, och gula ögon på, och så limmade jag fast ugglan på burens botten.
 
 
Av papperslera gjorde jag också radiostyrda plommon, som sedan målades i lämpliga färger (dvs gröna blad och rött på själva plommonet, leran är vit, så det behövde jag inte måla).
 
Ännu ett projekt av papperslera (vad kan jag säga, det var ett trevligt material!), jag kavlade helt enkelt ut leran, skar ut dödsreliekerna, och lät dom torka. När leran var torr, så slipade jag den någorlunda slät, och målade sedan med akrylfärg och guldig akvarell (eftersom jag inte hittade mina guldblad).
 
Färdig blev inte min monsterbok, jag har inte fått tag på fuskpälstyg, och utan fuskpäls så blir det förstås ingen monsterbok. Själva boken är en vanlig gammal bok, först penslade jag sidorna med trälim, flödigt, så att dom verkligen håller ihop. Sedan markerade jag var jag ville ha min urgröpning, och skar bort sidorna inuti, och sedan penslade jag kanterna där också med lim. Flödigt! Tänder och ögon är gjorda av papperslera (....) som jag målade sedan den torkat. Jag återkommer när jag hittat billig fuskpäls, så får ni se det färdiga resultatet!
 
Det här är projektet som var påbörjat sedan tidigare, jag gjorde klart den i helgen. Jag målade tavlan på en pannå, som jag limmade på en egensnickrad ram. Ramen målades också, och så skrev jag dit några trollformler.
 
Jag har huvudsakligen använt akrylfärg, men också lite collage (Gryffindormärkena på Ron och Harry), guldakvarell (på Hermiones böcker), metallicfärg (till bakgrunden) och vit flytande tusch (till texten och stjärnorna).
 
Sedan ville jag göra tavlan lite mer tredimensionell, så jag gjorde trollstavar av kvistar som jag täljde till, och sedan dekorerade med papperslera. Dom torkades, och så sattes dom fast med små öglor.
 
Jag gjorde också en liten glasflaska fylld med rött glitter och Gryffindor-emblem på.
 
Och där har vi novembers Harry Potter-skapelser! Jag kommer att visa hela min HP-gran, bara den är lite mer klar - monsterboken ska förstås bli klar, och så väntar jag på världens mest fantastiska virkade Harry Potter-ornament, den måste förstås hängas i granen innan jag visar den! Jag återkommer hel enkelt!
 

pottriga presenter

Innan Audrey kom och hälsade på mig, så reste hon runt i Europa i ett par månader, och hon undrade om det var något som jag ville ha tag på. Jag nämnde Primark och deras Harry Potter-pynt, och hon letade rätt på ett Primark, och hon hittade Harry Potter-grejer. Ett par julkulor och ett par strumpor fick jag, en fantastiskt trevlig present!
 
Och dessutom en tvättvante i form av Frankensteins monster (nej, ska inte tvätta mig med den) och ett handmålat ägg köpt i Prag. 
 
Kulorna är otroligt fina, enormt stora, och fyllda med glitter (ni får se dom på plats i granen senare). 
 
Ägget var också jättefint! I år har jag ingen "vanlig" gran med "vanligt" pynt, så jag hängde helt enkelt ägget på en knopp på en hylla, men det kommer att vara fint i en gran också!
 
Hufflepuffstrumpor! Med gul volang! Så fina, och jag kommer definitivt att vänta till ett speciellt tillfälle att använda dom, jag vill inte nöta ut dom! Frankensteins monster är supersöt, och hänger numera på en krok i köket, bredvid kökshandduken. Passar min mörkare inredning perfekt!
 
Jag har mer att skriva om Audreys besök, men det tänkte jag vänta med tills hon har åkt. Jag läste fel, och trodde det var idag, men till min överraskning så är det imorgon. Jättebra, för det här besöket blev verkligen så nra som jag nånsin kunde hoppas på!