fina fynd del tre

Jag tror att det här är näst sista delen i min loppisfyndföljetong, jag har inte fotograferat det jag köpte på auktion i onsdags, så det blir den avslutande delen.
 
Jag var ju på jakt efter en fruktskål, och den här ville följa med mig hem, trots att den är väldigt olik min vanliga stil. När jag var i Östersund i måndags, så var jag in på Ica Maxi innan jag åkte hem, och där fanns det väldigt billiga meloner, av många olika slag, och jag köpte med mig ett gäng hem. Den sista gick åt igår (den stora gröna till höger), jag fick besök, och skar upp den till fika. Fast det var jag som åt det mesta av den...
 
Hyllpapper och hyllremsor tycker jag mycket om. Det här var väl inte min favorit, varken i färg eller mönster, men för 2 kr/styck, så kunde jag inte låta bli ändå, och rätt vad det är, så hittar dom sin plats också.
 
Ett par teburkar till samlingen. Min favorit, är såna burkar som faktiskt har innehållit te (som den till vänster), jag har flera stycken, av flera olika temärken, och även om dom är mycket enklare i formgivningen än dom flesta andra burkarna i min samling, så tilltalar dom mig mycket mer. Den här är nog en favorit bland favoriterna!
 
Det här var inte ett loppisfynd, jag hittade lampskärmar på rea på Åhléns, och köpte två stycken, den här och en korallfärgad. Den här passar perfekt på min nya lampfot, och faktum är, att den inte skulle passa lika bra, om inte lampfoten gått sönder. Det är tack vare mässingsstaven som den funkar, att det blir ett avstånd till teaken och glaset. Hade det andra glasstycket varit kvar, så hade den behövt en större lampskärm för att få bra balans på den. Färgen på skärmen passar nästan för bra in i vardagsrummet, soffan (som jag får hem idag, tack Mirja och Ewert!) har nästa samma färg som den turkos skärmen.
 

tarotswap del 2

Förra veckan kom den sista uppsättningen tarotkort till swappen jag håller i på iATCs, och jag skickade ut dom dagen efter. Nu väntar jag på att korten ska komma fram till sina mottagare, jag hoppas (och tror) att dom blir lika förtjust i dom som jag är!
 
Så ser alla kort ut tillsammans. Vi är alltså ett gäng, som gjort fyra kort var med samma motiv, sedan har jag delat upp dom, så vi får ett var av varje kort. The Happy Squirrel gjorde jag som tack till en av tjejerna, som ställde upp och gjorde en extra uppsättning kort, då vi saknade en deltagare.
 
Så ser alltså min tarotkortlek ut än så länge, efter två rundor av tarotswappen. Dom sista sex korten är från den här omgången. Jag har kört igång den tredje omgången, jag ska göra The Hanged Man, så jag håller på att fundera på det.

dylusions och liquitex akrylfärger

Jag har köpt väldigt lite målargrejer på sista tiden, jag antar att jag helt enkelt varit för upptagen med att köpa tarotkort och kristaller och böcker, och inte minst hus och hantverkarhjälp, och så en bil därtill... Men häromdagen dök det upp ett paket i brevlådan, som varit på väg från Australien i ett par månader - en fb-vän rensade bland sina målarsaker, och jag slog till på en hög med akrylfärger:
 
Ett ovanligt sätt att förpacka akrylfärg, både praktiskt och opraktiskt. Tuber är svåra att komma åt all färg i, det blir alltid kvar en skvätt i botten. Däremot har färg i förpackningar med vidare öppning en tendens att torka ut. Jag får helt enkelt se till att använda upp färgen medans den flyter!
 
Blocket med färgad kartong är köpt på Dollar Store, jag tänker att dom blir perfekta att använda som brevkort, när jag skickar ATCs så är det bra att ha ett litet stabilare papper, alternativt ett vykort, så att risken för att ATC-korten blir böjda blir så liten som möjligt.
 
Akrylfärgen är av märket Dylusions, för Ranger (och har man hållit på med mixed media och/eller scrapbooking, så känner man igen namnet Ranger).
 
Jag köpte faktiskt en liten låda med blandade Liquitex-produkter när jag var in till stan sist, men bilden på den är visst kvar i mobilen... Ni får se den när jag har fört över dom senaste bilderna till datorn! En väldigt trevlig låda var det i alla fall, med provstorlekar på olika akryltyper. Väldigt smart, så kan man prova på, utan att behöva betala priset för stora förpackningar.
 
ETA: