nationalteatern

Idag lyssnar jag på Nationalteatern hela dagen, jag gör nåt som gör mig på bra humör. Det är ju fredag, då ska man vara peppig, inte på dåligt humör.
 
 
 
För er som är för unga, och således har missat Nationalteatern, eller inte förstår deras storhet - stackars er, säger jag. Livet är en fest är ett bra ställe att börja på, jag tror att alla kan sjunga med i den.
 
När jag gick i gymnasiet, då sjöng vi den här ofta, Kolla kolla. Idag sjunger jag med allt vad jag orkar!
 
 
 
 
 
Today I´m listening to the Swedish 70s band Nationalteatern at work. Love it!

lapptäckstapet

Jag har ju hållit på och svamlat om min lapptäckestapet ett tag, den är lite närmare färdig - hallen där den ska sitta är spacklad, nu behövs det bara slipas och målas, så är det dags att tapetsera. En som inspirerade till lapptäcket var ninainvorm:
 
image270
 
 
 

ninainvorm is one of my inspirations for a wallpaper patchwork. Gorgeous, isn´t it?

julsylt


Varför inte prova på

Julsylt

7 dl färska tranbär
1 mellanstor apelsin, skalad och klyftad
1 påse (250-300 g) frusna, skivade jordgubbar, lätt tinade
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen kanel
9,5 dl socker
1 1/4 dl vatten knappt
1 dl flytande pektin
 

Gör så här:

Hacka tranbären och apelsinerna grovt i en matberedare. Tillsätt jordgubbar, nejlikor och kanel, fortsätt mixa tills allt är finhackat.
Blanda bärblandningen, socker och vatten i en stor kastrull. Koka över svag värme i två minuter, rör hela tiden. Höj värmen och låt blandningen börja stormkoka. Rör i flytande pektin.
Låt det börja koka kraftigt igen i en minut, rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och skumma. Häll upp på värmetåliga glasburkar med lock.

 

image147