tjusiga tisdag - titivating tuesday, jag <3 pinterest

Som jag sagt förut - Pinterest! Allt fint som finns på hela internet, finns samlat på pinterest! Min intressesfär på pinterest är relativt begränsad, jag håller mig till vackert skapande, och fina saker, och fina bilder, men jag törs nog lova att allting går att hitta på pinterest. Denna tjusiga tisdag (som dessutom är nyårsafton, så för väldigt många människor kommer det verkligen att bli en tjusig tisdag) tänkte jag dela med mig av några fina favoriter, sånt man kan ha på kroppen är väl det gemensamma temat.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Man skulle kanske kunna sammanfatta det med färgstarkt bohemiskt? Det är nog det som är min stil i grund och botten, även om jag har provat på annat under åren (jag var inne på brunt och beige ett tag, från topp till tå - ganska tråkigt, nu när jag ser det i efterhand, men det var 90-tal, 90-talet var inte speciellt roligt), misstänker att jag varit zigenare eller hippie i ett tidigare liv...
 
 
 
Some sartorial Pinterest favourites for this titivating Tuesday, which also happen to be New Year´s Eve.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

målarmåndag - mixed media monday, tygcollage

Jag tänkte visa min färdiga art journal, väldigt inspirerad av Teesha Moore måste man väl säga, eftersom både insidan och utsidan är gjorda med hennes tekniker. Jag tänkte också visa den lite närmare framöver, när jag filmar min art journal, så tänkte jag visa upp den här lite också. Jag blir himla nöjd med den, så då måste man få skryta. ^_^ Jag funderar också på att göra lite mera saker med den här tekniken, antingen en väska, eller en mindre art journal, eller båda. Tyg har jag ju så att det räcker och blir över. Funderar dessutom på att måla på tyg, så jag kan göra lapprutor med min konst också.
 
Den ser ju lite spännande där den sticker ut i bokhyllan...
 
Framsidan. Framkanten blev inte helt jämn, men det är ok, jag utnyttjade formen till att sätta fast en knäppflärp där istället. Flera av tygerna kommer från Japan, det känns bra att kunna föreviga dom så här! Jag har mer av tygerna med Rödluvan och Hans och Greta, jag skulle ju ha gjort nåt mer med dom. Flera tygomslag, kanske?
 
Baksidan har också en del japanska tyger, blommorna på vit botten var ursprungligen en tunika. Lappteknik av alla slag är ju helt fantastiskt för att bevara tyger och minnen! Fast det är klart, det är ju ingen nyhet, i USA har dom gjort minneslapptäcken i alla tider.
 
Framsidans insida, jag tycker att baksidan är lika fin som framsidan, med alla sina stygn.
 
Och baksidans insida, med knäppflärpen.
 
Det syns lite på bilderna hur fin den är, men man missar helt känslan av hur den är att röra vid, hur den känns att bläddra. Jo, måste visa den på film, det är det näst bästa, när ni nu inte kan komma hit och känna på den själva. Och jo, jag måste ta fram symaskinen och börja på en hög med nya lappar... Vill göra mera!
 
ETA: Jag hittade idag (tisdag) mjukisar i samma stil på Pinterest, helt helt helt fantastiska! Undrar om jag inte måste försöka mig på nåt sånt också?
 
Jag tänkte visa ett par bilder på ofärdiga målningar också, ett par tjuvkikar bara:
 
Min gamla goda vän Malin har sedan länge beställt en stor tavla i svart/vitt/grått, men det har tagit lång tid innan jag kom på minsta idé - jag gör inte svart/vitt speciellt ofta, jag tycker om färg, mycket färg. Men när jag lästa The Night Circus, så kom det en massa idéer - den boken är som gjord att måla till! Den var tyvärr inte så bra som jag hoppats, men scenografin - oj oj oj!
 
Ett uppslag i min art journal. Jag började med att limma ett lager servett (från Indiska), sedan akrylfärg i orange, olika nyanser av blått, och så lite vitt. Nu senast har jag limmat på kartonghus, så får jag se hur jag fortsätter sen. Jag gillar verkligen färgkombinationen här!
 
 
 
First, pictures of my finished fabric journal, both the cover and the signature are made with Teesha Moore´s techniques (though I didn´t make the signature, it was a Secret Santa present a few years ago).
 
Then a couple of sneak peeks, the first is a painting, the second is from my art journal.
 
 
 
 
 
 

en kik i bokhyllan

Jag har städat och sorterat en del i julhelgen (inte städat som att dammsuga, mer att flytta om och rensa bort), jag tror att det ligger ett stort behov av nystart bakom det. Ett behov av att sortera prioriteringarna. Och så ligger funderingen flytta/inte flytta och jäser också. Jag vet vad jag har här, om jag stannar. Jag har lite familj, jag har några vänner, jag har en lägenhet, jag har nån slags trygghet. Jag har också många människor som inte står ut med mig, jag har ingen möjlighet att träffa någon, jag får inte tag på nåt jobb, jag har inte speciellt stora möjligheter att nå ut med min konst. Jag vet inte alls hur det blir om jag flyttar, det kan bli mycket bättre, jag kan hitta nån, jag kan gå tag på jobb, jag kan ha möjligheter att sprida min konst. Men risken finns också att det blir pannkaka av alltihop, och att jag blir sittande utan jobb, utan vänner, utan familj, utan att träffa nån där heller. Jag tror att det är alla såna funderingar som ligger bakom mitt behov att omorganisera här hemma, om jag löser utrymmesproblemet här, så är inte det en till sak som talar mot att bo kvar. Eller så är det helt enkelt så att det snart är ett nytt år, och att jag bara håller på att städa ut det gamla. Äsch, jag vet inte. Mycket funderande bara för att visa mina omflyttningar i bokhyllan...
 
Jag flyttar om och ändrar lite då och då, dels för att jag inte kan låta bli att köpa mer böcker (jag har några på väg från adlibris nu! och jag var på gång att göra en ny beställning, men kom på att jag mycket hellre vill köpa akrylfärger), dels för att jag är väldigt ombytlig. Hade jag bara behövt ha utrymme för böcker, så hade det inte varit något större problem, men nu måste jag ju få plats med annat också. I somras såg det ut lite såhär, vaserna och ljusstakarna städade jag bort i höstas nångång, porslinet flyttade jag på nu.
 
Lådorna stod på golvet förut, jag flyttade in dom i bokhyllan för att dom skulle bli lättillgängligare, och för att slippa mer saker än nödvändigt på golvet. Ena plastlådan innehåller mina akrylfärger, den andra innehåller gesso, medier, lim... Asken ovanpå är en sockerask från Willy´s (har sparat en gul också), den innehåller mer akrylfärger, fast på burk. Den rödprickiga lådan är mitt collagepappersförråd (jag har väldigt lite sånt, för att hålla på med mixed media, kollar jag studiovisningar på youtube så har folk mängder tydligen), ovanpå den en plåtburk med mera akrylfärger. Den höga smala burken innehåller tuschpennor, och den platta burken under rymmer mina Twinkling H2O´s.
 Hyllan under rymmer mina konstböcker och -tidningar (jag har alldeles för lite!), och Tintinburken (som jag köpte på 90-talet nån gång, den är en av mina ägodelar som varit med längst) innehåller mina Prismacolor-pennor.
 
Minibyrån är en Moppe från Ikea, som jag har målat och tapetserat lådframsidorna på. På samma hylla har jag min samling anteckningsböcker (dom flesta är från Dollar, det brukar finnas mycket fint där) och art journals. Den rosa lilla är en Japanese Moleskine, som har skickats runt i en cirkel-swap, den är fylld med konst av sådär 10 olika kvinnor från AFA, den gula bredvid är en Moleskine sketchbook, och det är den jag jobbar på att fylla nu, det är inte många uppslag kvar!
 På hyllan under min samling Barbieböcker, och Ungdomens Bästa Böcker (tror att jag saknar en blå), och mina julböcker.
 
Dom blå lådorna är från mitt förra jobb, dom har innehållit slipskivor, jag tog med dom hem i stället för att dom skulle slängas, jag tycker dom är hur snygga som helst. En innehåller värmedoftljus, en innehåller min samling Cram Cream, och den tredje vet jag inte riktig, tror det är en skräplåda bara. Pennkrukan borde vara alldeles för allmoge för min smak, men jag gillar den. Bredvid står mina tarotkortlekar staplade, jag är på jakt efter en låda åt dom, så att dom slipper stå där och vingla. Kusmite-påsen längst bak innehåller min tejpsamling, både washitejp och dekotejp. Den blommiga sminkväskan fungerar numer som min kameraväska, asken till höger innehåller stämpeldynor och en datumstämpel, och så står min lilla samling fat positive-böcker där också.
 På hyllan under har jag några blomböcker (mest pelargoner), modeböcker (mest vintage) och min samling Mollie Makes. Förresten, vill ni se mer av vad jag har i bokhyllan, så har jag skrivit ett sånt inlägg. Och vill ni se mera bokhyllor överhuvudtaget, så finns den här underbara bloggen.
 
Alla mina pocketböcker har jag trängt ihop på den lilla hyllan i sovrummet, där har jag också min samling Margit Sandemo-böcker. Pocketböcker är för mig ofta slit och släng (fast inte släng, läs och ge bort stämmer bättre), det är inte ofta jag behåller en pocket sedan jag läst den, då måste den vara riktigt utomordentligt bra. Som Den hemliga historien av Donna Tartt, och Mumien av Anne Rice.
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag mer kan sortera... Jag har städat ut garderob, köksskåp, målargrejor, bokhyllor, garnförråd, igår sorterade jag om mina DVD-filmer... Det kliar i fingrarna efter att rensa ut och organisera, men jag har inte speciellt mycket saker (utom böcker), jag har en lite lägenhet, och faktiskt - en del saker behövs, och jag har sedan länge valt att bara omge mig med mina favoritsaker. Jag skulle hemskt gärna ha målat klart i trappen, men har dels ingen färg, men mest av allt så tar jag mig inte upp dit, det är rätt många meter upp till taket...  Jag ska ge mig ut till tvättstugan nu, och så ska jag ta och diska, det är synd att såna saker inte ger samma tillfredsställelse som en rejäl utsortering...
 
 
 
I´ve re-arranged my book cases to make room for art supplies, they used to be on my floor, and things on the floor look so messy. I ended up moving things around quite a bit...