fossil

Förmiddagens deprimerande inlägg måste vägas upp med något som gör mig glad. Trots att jag jobbar på att få bort dom lustkänslor jag förknippar med att spendera pengar (= shoppaholic), så blir jag glad av att köpa saker, och att drömma om att köpa saker. Mentalt har jag en milslång önskelista, även om jag gör mitt bästa för att helt och hållet bortse från den - att köpa en massa saker är varken bra för min ekonomi, eller för världen i allmänhet, det är många som blir lidande för att vi ska kunna skaffa dom saker vi vill ha. Därför önskar jag att jag kunde hitta allt på min önskelista begagnat, det blir alla gladare av.
 
Den senaste dagen, eller dom senaste par dagarna, har jag trånat efter fina väskor på Pinterest. Jag har inte på något sätt ont om väskor, jag har inte ens nån slags väska som jag har behov av - jag har små väskor och stora väskor, väskor i skinn och väskor i tyg, väskor med korta handtag och med långa axelremmar, jag har svarta väskor, bruna väskor, färgglada väskor... Jag lider inte brist på väskor. Ändå trånar jag och önskar. Den sista tiden, så har jag specifikt trånat efter väskor av märket Fossil - dom är inte världsdyrast, i USA kan man hitta dom på loppisar och i välgörenhetsbutiker, men härifrån Sverige så får man nöja sig med nya väskor från nätbutikerna.
 
 
 
Vad kan jag säga - jag föredrar bruna väskor framför svarta (gäller skor också), jag föredrar mjuka väskor framför hårda, jag föredrar bohemiskt framför klassiskt, jag föredrar mönster och dekorationer framför strikt och stramt. Fossil är helt klart ett märke i min smak!
 

när man inte kan jonglera längre

Ni vet ju hur jag kämpar med ekonomin, att få pengarna att räcka till allt som behövs. Min inkomst är låg, ca 5500-6500 kr i månaden, och jag har svårt att se hur jag ska kunna få den att bli högre. Jag har sålt av en massa ägodelar, och funderar på vad mer jag kan sälja. Jag har gjort allt vad jag kan för att minska utgifterna - hus och bil är helt betalda, jag har sagt upp allt vad prenumerationer heter, jag klipper mitt eget hår, jag gör mitt eget cerat, jag kör bil så sällan jag kan, jag har slutat köpa en massa saker som jag gärna köpte (och gärna alldeles för mycket) förut, jag försöker byta mig till saker istället för att köpa dom, och försöker få saker till skänks om det går, jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna leva billigare. Jag kan inte sälja bilen, för den behöver jag, jag kan/vill inte sälja huset, för dels är det svårt att bo billigare, dels stod det osålt i 1½ år innan jag köpte det, jag vill inte ge upp djuren, för utan dom har jag ingenting.
 
Den här månaden känns det som om ingenting jag gör ändå spelar någon roll - när räkningarna var betalda, så räckte pengarna till mat till djuren, och 8 liter bensin. That's it. Jag hade poängpengar på Coop, så det blev en mjölkdunk och en mjölförpackning. Det är alltså vad som ska ta mig genom september - 8 liter bensin, 2 liter mjölk och 2 kg mjöl. Jag är bra på att trolla med knäna, men inte hur bra som helst. Som tur är, så kom jag hem från flata igår med lite donationer, en äggförpackning från syrran, torkade bönor och några konserver från Birgitta, och så fixade hon sådär 5 kg kattmat åt mig också. Jag sambeställde te med en kompis för ett bra tag sen, jag hoppas att dom kommer också snart - te kan hålla en tom mage stången en bra stund.
 
Så för första gången på åtskilliga år, så var jag tvungen att gå på soc igår. Men med en handläggningstid på tio dagar, och ingen garanti för att jag har nog liten inkomst ändå, så är frågan om jag kan få någon hjälp, och när får jag den i så fall?
 
Det här är inget tyck-synd-om-mig, utan det är en uppriktig fråga - vad kan jag göra mera? Vad finns det för hjälp att få, vad mera kan jag göra själv? Jag bor på en liten ort, jobben är få, och omständigheter gör att jag har svårt att få jobb överhuvudtaget, jag kan inte flytta, jag kan inte komma på flera sätt att minska mina utgifter, jag har snart inga mer saker att sälja (eller snarare, jag har inga saker som genererar några större summor).
 
Jag önskar verkligen att vi hade USAs kupongsystem, där dom kan handla för hundratals dollar alldeles gratis, och till och med får pengar tillbaka, det hade hjälpt till mycket just nu!