göra mera?

Jag är verkligen på humör att göra och göra om, och tydligen har jag svårt att veta när jag har gjort nog...
 
 
Den här tröjan stickade jag för ett tag sen, och jag är nöjd med den, den är fin. Men, jag har den här spetsdetaljen jag klippte ur en blus för en massa år sedan, och jag kan inte bestämma mig om jag ska sy fast den på tröjan eller inte. Ja, det blir väldigt mycket, men jag gillar ju mycket. Både garn och tröjmönster är från 80-talet, och är det nåt 80-talet var verkligen more is more,  och tröjor försågs med både broderier och paljetter.
 
Jag har slätat ut den skrynkliga kragdetaljen, och hängt den på tröjan, så jag kan titta på den, och försöka få till ett beslut. 
 
Spara

min sssskatt...

Det är tur en har kontakter! Jag skulle få låna en rundsticka av en kompis, och kom därifrån med famnen full - ett helt gäng rundstickor som jag fick behålla, tygprover från 70-talet, så jag kan göra klart pågående syprojekt, en tantbehå av värsta slag, utan bygel och med knäppning fram (precis vad jag behöver på sjukhuset när jag opererat mig), en liten keramikskål, och tre klänningar, två som passar nu, en i storlek 42. Japp, klänningarna går i nyanser från ljusblått till mörkblått till lila... Blått är tydligen min färg...

Så Renée, tack ännu en gång! En kvinnas skräp är helt klart en annan kvinnas skatter!
 
ETA: Mera skatter till mig:
Idag fick jag också en påse med smycken, både hela och trasiga, av min väninna Birgitta, att använda till mina drömfångare. Jag måste erkänna, dom flesta av dom fick följa med upp till sovrummet, och till resten av min smyckessamling - underbara vintagehalsband, och ett kraftigt silverarmband, ja tack! Halsbanden är lite för korta nu, men blir jättebra när jag väger mindre, armbandet kommer jag att sätta på mig redan imorgon, för det satt som en smäck!
 
Tack ännu en gång, du med Birgitta!
 

gör kläder till mig själv

Jag har ju alltid stickat, virkat och sytt, men det har sällan blivit kläder till mig själv - jag har stickat och virkat sjalar, mössor, vantar, halsdukar, sockar, men inga tröjor. Jag har gjort försök att sy kläder, men det har sällan blivit bra. Väldigt synd, för vill man ha en personlig garderob, och vill man ha full makt över vad den innehåller, så är det bästa sättet att skapa sina egna kläder. Att göra kläder i min storlek har alltid känts blah, dels går det mycket material, dels är det svårt att hitta fina mönster, dels så minskar finhetsfaktorn - kläder i mindre storlek ger mer känsla av dock-/barbiekläder, och hur fina kan inte dom vara? Jag har faktiskt sytt en del småsmå kläder i mina dagar, bland annat sydde jag en dockgarderob till Maria i julklapp för länge sen. Nu, när jag väntar på GBP-operation, och när jag ändå har ett gäng kläder på vänt, så passar jag på och börjar sy/sticka/virka kläder i mindre storlekar. Jag satsar på ca storlek 42 (inte helt orimlig storlek, tycker jag), och håller mig till mer flexibla modeller - figursydda klänningar väntar jag med tills jag är där.
 
Kjolen sydde jag igår, världens enklaste modell, en lång tygrektangel, en bred resår upptill och en fåll nertill, och så passade jag på och sydde i fickor - fickor i kjolar/klänningar är det bästa som finns! Jag hittade till slut ett tröjmönster, jag ligger lite fel på masktätheten, tröjan kommer att bli lite mindre än i beskrivningen, och därför gör jag den i storlek L. Den stickas uppifrån och ner, i ett stycke, och snart kommer jag att behöva byta till rundstickor - tur att jag har handarbetande vänner att låna stickor av, när den rätta storleken saknas hos mig!
 
Som ni ser, så verkar jag ha bestämt mig för blått som basfärg i garderoben (förra tröjan jag stickade gick ju också i blått), det är inte på något sätt planerat, men jag känns rätt nöjd med det ändå. För inte alltför många år sedan, så stod jag inte ut med blått, efter att ha överdoserat på 90-talet, nu kan jag nog räkna blått som en av mina favoritfärger. Uppenbarligen!
 
Jag har letat fram några tyger till, lämpliga för klädsömnad, och dom är också blåmönstrade... Nu ska jag bara hitta modeller att sy, som sagt så vill jag att dom ska vara flexibla i passformen, inget figursytt, och så har jag inte hur mycket tyg som helst, så det kan inte bli maxikjolar eller långkappor. Jag ska kika in på bibblan idag, och låna hem lite syböcker, och så har jag förstås tillgång till hela internet, och kanske nånting i mitt eget lilla bibliotek. Jag gillar dels kläder med vintagekänsla, dels oversize och assymetriskt, jag får se var jag hamnar!
 
Spara