genom att flytta på ditt, och sen flytta på datt...

Jag fortsätter på dagens ordna- och sortera-tema, och bjuder på lite efter-bilder.
 
Efter lite omflyttningar och ihopsamlande i lådor, så ser det hyfsat prydligt ut i målarrummet.
 
Den vita träbänken stod förut i hallen i brist på plats, men kom igår på att den kanske skulle funka här, i vardagsrummet. Det ser helt ok ut, tycker jag! Den gula lådan köpte jag på Ikea, nu innehåller den doftljus och rökelse. Glossyboxen ska förevigas, sedan ska den få göra sina kompisar sällskap - i framtiden kommer den att innehålla tarotkortlekar.
 
Den här fina högen med muffinsformar var inledningen till en annan omflyttning. Ja, inte just formarna i sig, utan snarare bortplockandet av dom. Jag bakar aldrig, så det kändes dumt att bara ha dom liggande. Dom, liksom en hög med nagellack och en massa glasflaskor och -burkar har jag lagt ut på våran lokala köp&sälj-sida på fb, och allt hittade köpare på nolltid. Inte nog med att jag blir av med lite saker, jag tjänar några kronor på dom också! Jag sneglar faktiskt lite åt mina retrokeramikvaser också, dom är jättefina där dom står, men samtidigt - dom står bara! Likaså funderar jag på att rensa ut bland mina små söta pyntiga saker. Som sagt, dom står bara!
 
I alla fall. Muffinsformarna hade jag förvarat i den här plåtburken. Den kom jag på att den skulle passa perfekt att ha köksredskap i, min gamla burk var lite åt det trånga hållet. Det här funkade ju hur bra som helst!
 
Redskapsburken kom också till användning - glasburken jag förvarade papperssugrör i var för liten också, det här blev mycket bättre. Egentligen är det här också en sån där pyntig sak bara, jag använder dom aldrig. Men dom är himla fina att titta på, så än så länge har jag kvar dom.
 
Utan att köpa nånting, bara genom att flytta runt saker, och genom att göra mig av med saker, så har jag förnyat lite hemma. Bättre utnyttjande av den lilla plats jag har, och finare. Jag är nöjd!
 

rensar i röran

Jag har snyggat upp i bokhyllorna i målarrummet, där är det lite svårare, för jag vill ha kvar allting jag har i dom. Så i stället för att sortera bort saker, så har jag försökt att samla ihop dom i lådor och sånt. Lite prydligare blev det i alla fall... Särskilt som jag fick två lådor till när jag flyttade över min tarotkortlekssamling till mina tomma glossyboxar, och två plåtlådor blev lediga när jag gjorde om sminkförvaringen.
 
En annan slags sortering gjorde jag igår, målet med det här är ju inte bara att få mitt hem överskådligare och mindre rörigt, utan att försöka få nåt slags grepp på mina shoppingvanor. Jag sade upp ett gäng prenumerationer, Damernas Värld, Miriale (underkläder, alltså), Glossybox (jag har mer än nog med smink och hudvård) och Art Snacks (som jag inte blev helt nöjd med när jag fick första paketet förra månaden), och med det så sparar jag över 400 kr i månaden. Bra lön för tio minuters jobb!
 
Den här boken hade jag för många år sedan, men gav bort den. För ett tag sedan hittade jag den begagnad, och högg den snabbt som en kobra. Jag bortser från feng shui-delen, för det intresserar mig inte, men tankarna och funderingarna runt röra och stök, och hur det påverkar oss, är intressant. Jag håller på att läsa om den nu, och jag blir lika inspirerad att rensa i röran nu, som jag blev första gången jag läste den.
 
Naglarna fick komma med på ett hörn, för jag blev himla nöjd med nagellacket. Ljusrosa och koppar funkar bra ihop!
 

fix i tehyllan...

Som jag sa igår, så städade jag i tehyllan. Ja, inte bara städade, sorterade och rensade och omorganiserade (nu håller jag på med bokhyllorna i målarrummet - jag får såna ryck ibland, då jag måste rensa ur och rodda om). Jag gjorde mig av med alla mina svarta teer, för det är dumt att dom står och blir smaklösa, när jag kan ge bort dom istället. I burkarna stoppade jag istället mina påsteer, dom som rymdes. Märkligt nog, så är det fortfarande lika fullt i tehyllan, även om jag gjort mig av med massor av teförpackningar...
 
Tehyllan är en av mina absoluta favoritsaker här hemma - I love it! Både för innehållet, och för alla fina burkar och förpackningar, och så för att det är en fin stringhylla förstås! Den hittade jag när vi gick igenom mormors hus, så det känns förstås ännu bättre när den kommer därifrån.
 
 
Clipperteer och Pukkateer fick stanna kvar i sina fina förpackningar.
 
Annars fylldes burkarna med Yogite, Celestial Seasonings, Dilmah, Friggs och Coop och allt annat som jag har. En jäkla massa krydd-, ört- och gröna teer, med betydligt mindre koffein i än svarta teer. Dom små blommiga burkarna köpte jag på TGR, jag kunde inte låta bli dom!
 
Glasburken till vänster innehåller Yerba Mate (som innehåller mycket mer koffein än svart te, så den dricker jag med måtta) som jag fick av vännen Maria. Glasburken till höger innehåller jasminblommor, den fick jag av vännen Cat, och den kommer ända bort ifrån Vermont. Jag drack förresten just en kopp jasminte, jag låter blommorna dra en stund först, sedan när vattet svalnat så lägger jag i en påse grönt jasminte och låter den dra i ett par minuter - gott som bara den!
 
Som sagt, jag tömde en del förpackningar, och ändå är hyllan full... Hur går det till?
 
Och i enlighet med min nya livsfilosofi, som jag försöker implementera, så måste många teburkar tömmas innan jag får köpa mer te. Jag dricker mycket te, det går åt fort, men trots det så kommer teet att räcka ett bra tag framöver...