tepaket med chokladbonus

När man blir en tekompis, så innebär det att man skickar två tepaket - ett till sin tekompis, och nästa månad ett svarsbrev till den som man fick paket från månaden innan. Två tepaket till två olika personer, alltså. Väldigt smidigt och bra är det om det första tepaketet skickas till en kompis i verkligheten, som man bor knappt två mil ifrån, och som kommer förbi på en tedejt ibland! Mitt första tepaket skulle alltså skickas till Weronica, så jag bakade sockerkaka och bjöd hem henne på fika, och på tepaketsleverans. Hon var lika praktisk hon, så jag fick mitt svarspaket på en gång - hur bra som helst!
 
 
En blandad kompott med teer försöker göra sig synliga på min fina muminduk, som jag fått i present av Suss en gång i tiden. Hon är bra på presenter!
 
Jag fick en jättespännande chokladkaka, raw, ekologisk och vegansk, och rätt lagom mörkhetsgrad - jag föredrar 50-60% framför dom allra mörkaste och bittraste. Chai-smak låter väldigt intressant, Fazers julsmak för ett par år kändes lite chai, och den var jag galen i. Det lovar gott för den här!
 
Ett gäng rooibosteer, som både låter goda och doftar mumma! Rooibos är ett bra te att varva med svarta teer, eftersom det inte innehåller koffein, och särskilt dagens sista tekopp försöker jag göra koffeinfri. Med tanke på hur mycket te jag bälgar i mig om dagarna, så borde fler koppar än så vara koffeinfria...
 
 
Förr om åren hade Friggs bara hälsokostiga örtteer som smakade hö, nu har dom massor av jättegoda teer! Jag vet inte om jag har provat någon av dom här förut, men dom låter defintivt intressanta, särskilt granatäpple/hallon - granatäpple är väldigt gott i te, och hallon är en av mina absoluta favoritsmaker på det mesta. Brunkullateet vet jag inte om jag har provat förut heller, men det är jag rätt bergsäker på att det är helt fantastiskt - alla brunkullateer jag testat hittills kvalar in på min tetopplista!
 
Dessutom, så berättar Weronica att jag har två tesorter till på väg, tesorter som visst skrek "Malin", så det ska bli spännande att se vad det kan vara! Just nu dricker jag helst Earl Grey, rabarber och chokladmint (som jag just gjort slut på...), men jag vet inte om dom sorterna skriker "Malin", eller om dom bara är allmänt goda teer. ^_^
 
Tack snälla Weronica, jag ser fram emot många goda koppar framöver!
 

loppislördag - böcker och te

När jag var in till Östersund i onsdags, så passade jag på att kika i lite affärer, jag gick på Max (vilket jag aldrig får när jag är i stan med sällskap) och testade deras nya Crispy Nuggets (veganska, men smakar exakt som kyckling!), och så var jag på Röda Korset och Robin Hood på loppis, och på Willys (eftersom jag fick skjuts hem). Dom tre senare affärerna var dom enda jag spenderade något i, och jag spenderade inga stora summor någonstans. Särskilt på loppisarna fick jag mycket för pengarna, tycker jag! På Robin Hood hittade jag en hög med kläder, två kjolar, tre toppar och ett bälte för en dryg hundring. Att handla begagnat är rätt awesome! Det är också ett tydligt exempel på att storlek bara är en siffra, eller en bokstav - igår hade jag på mig en randig kjol från Noa-Noa och en randig tunikaktig sak från noisy may (jag var väldigt matchig, svartvitmönstrad från topp till tå, inklusive smyckena!), kjolen var XXL och satt väldigt tight, toppen var M och satt hur bra som helst (förutom dom väldigt smala ärmarna, hade jag varit bara lite större hade jag aldrig fått på dom). Skulle jag bedöma min kropps storlek efter klädernas storlek, så hade jag känt mig schizofren där en stund, och schizofren är jag inte (bara bipolär ^_^).
 
Men kläderna tänkte jag inte visa (däremot gör jag nog det i min nästa video, jag ska spela in den bara jag blir klar med örhängena jag håller på med), däremot dom prylar jag hittade. Böcker och te är något av en gemensam nämnare - inte helt överraskande!
 
Som sagt - te och böcker, och så en liten gubbe!
 
Jag älskar ju smycken, ju blingigare desto bättre, så det här praktverket (för en tjuga!) var ett riktigt fynd! Sammanträffande: boken jag läser just nu (som jag hade med mig på bussen in till stan) heter Den nionde stenen och handlar om en indisk smyckessamling. Agatha Christie-boken är på tyska, jag begriper inte många ord i den, men den är bland dom snyggaste böcker jag sett, så jag köpte den bara därför.
 
Och så några gamla böcker, och några klassiker, något jag alltid håller ögonen öppna efter! Tess of the D'Urbervilles och Alberte-serien har jag hört mycket gott om, så när dom inte kostar många kronor så är det inget att fundera över. Konsten att laga mat är ingen kokbok, utan mer en lärobok, vilket kan vara nog så underhållande. Ture Sventon köper jag gärna, särskilt äldre upplagor (även om dom råkar vara slitna i ryggen), böcker om mode och stil köper jag lika gärna, och Insekter i färg, för att jag gillar insekter, och jag gillar gamla floror och faunor, för illustrationerna brukar vara fantastiska! Jag har en (inte fullt så gammal) om fiskar, men den använder jag till collage, så den börjar vara rätt sönderklippt. Det ödet kommer inte att drabba den här fina insektsboken!
 
Den (inte så) lilla gubben är en blomkruka (eller vad man nu vill förvara i den), den har ett ansikte på andra sidan också (med öppna ögon), om man vill ha valmöjligheter. Den vackra tekannan är från Arthur Wood, ett klassiskt engelskt märke, skicket är inte helt fantastiskt (det är rätt mycket sprickor på insidan, men jag vet inte om det bara är i glasyren eller om det är i själva porslinet också), men jag är helt nöjd med att bara titta på den! Luktvioler är en favoritblomma, priset var 30 kr, så jag funderade inte många sekunder innan jag lade den i min korg. I bakgrunden syns teburken som också fick följa med hem, den är olik alla andra teburkar i samlingen, men passar ändå bra in - jag har flera burkar som går i grönt, och jag har några andra burkar som är rätt grafiska, så den här burken blir som mellanhand mellan det gröna och det grafiska.
 
Den här muggen är också ett nytt fynd, men den hittade jag på facebook, i en köp&sälj-grupp. Jag som älskar kitsch, och att hylla den kvinnliga kroppen, jag kunde inte låta bli! Jag har en mugg med bröst sedan förut, men den här är såpass olik att den förtjänar en plats i samlingen ändå, tycker jag.
 
Inte några stora fynd, inte många fynd, men tillräckligt för att göra mig glad! Det behövs inte mycket mer för att lysa upp min dag, och att fortsätta lysa upp dagar framöver - när jag ser tekannan, när jag dricker ur muggen, när jag läser böckerna... Det är det bästa med att omge sig med fina saker, att dom gör mig glad varje gång jag ser dom och använder dom, och det är därför jag i princip alltid handlar med ögonen, inte med hjärnan. Står valet mellan fint och praktiskt, så vinner fint varje gång!
 

fredagsfavoriter - önskeprojekt och önskeinköp och så lite bra musik

Jag är vansinnigt trött, jag har inte sovit mycket inatt, idag tog jag och Alice bussen in på byn, och jag var på sjukhuset och tog blodprov, på apoteket och hämtade medicin och hos optikern och lämnade in glasögon för glasbyte (glasförflyttning snarare) - mer än så krävs inte för att jag ska bli helt utslagen! Trots det, så tänker jag kämpa ihop några fredagsfavoriter, och så ska jag dricka en kopp te till, och sen vore det fantastiskt skönt om jag lyckades sova en stund. Jag försökte för ett par timmar sedan, men det gick tyvärr inte så bra...
 
Den här lilla tröjan/axelvärmaren blev jag jätteförtjust i, den skulle jag gärna vilja hitta ett mönster på! Annars borde det inte vara helt omöjligt att komma på själv hur jag får till den, en liten kortärmad kofta, med långa framstycken som sys ihop på mitten - hur svårt kan det vara?
 
 
Dom här armbanden från Bead.stone.n.skin blev jag jätteförtjust i, ja inte bara just det här, men alla deras pärlarmband! Och återigen så borde det inte vara speciellt svårt att göra en egen version, jag har faktiskt en del pärlor (även om stashen har krympt en del den sista tiden), jag har smyckesringar, jag har lås, kedjor, berlocker... Bara att sätta mig ner och pyssla ihop något! Det skulle inte vara dom enda smycken jag gjort den senaste veckan, jag är nästan klar med två par örhängen till mig, och så har jag gjort ett gäng halsband som jag ska fotografera och försöka sälja.
 
 
 
Jag har hittat en tekanna och en mugg till samlingarna (fyndbilligt förstås, som vanligt!), och det ska inte mera till för att jag ska tycka att tekannor, muggar och tekoppar är roligt igen. Jag fyller gärna på samlingen med teattiraljer, men helst ska jag sätta upp hyllan jag listat ut att jag ska ha tekannor på först, så att jag har nånstans att ställa dom, nånstans fint där dom syns ordentligt. När gården tinat fram ordentligt, så ska jag kolla vad jag har i brädväg, det finns faktiskt en del lite här och var. ^_^ Men när hyllan är på plats, så vill jag gärna fynda några kannor till! Muggsamlingen kan också behöva lite nytt liv, jag har några muggar jag inte är fantastiskt förtjust i, om jag sorterar bort dom så har jag plats för att hitta några nya, fina, roliga muggar istället.
 
 
Allt pudligt gör mig förstås alldeles varm i själen, både faktiska hundar (särskilt min Alice förstås), och saker dekorerade med pudlar - ju mera vintage och ju mera kitsch desto bättre! Det här till exempel - tekanna, sockerskål och gräddkanna med svarta pudlar, total perfektion, såna vill jag ha!
 
 
 Den här hittade jag hos Sandra Beijer, Sylvia Vrethammar sjunger Son of a preacher man på svenska - jag blev oväntat förtjust i hennes version!
 
Nu ska jag koka te, stänga fönstret i köket (för jag håller på att förfrysa fötterna), och så funderar jag på att se Monsters Inc igen, det var längesen, jag minns knappt vad den handlar om! Med lite tur, så somnar jag när jag tittar på filmen, det skulle verkligen behövas!