godmorgon lördag!

Från och med igår är jag en kindtand fattigare, och fri från tandvärken. Att en tand kan göra så att det gör ont i hela ena sidan av munnen, i precis alla tänder där... Och oj vilken skillnad det är att sova utan att tänderna gör ont och väcker mig hela tiden. Jag vaknar lite då och då ändå, men sömnen däremellan är helt annan. Jag är fortfarande lite öm där tanden har suttit, det är ett stort hål i tandköttet, men båda delarna går ju bort med tiden. Jag har också bokat tid för genomgång av tänderna, så att jag kan laga det som behövs, innan det blir så stora problem och så stora hål som nu. Jag har snart slut på tänder att dra.
 
Å, ironin i dom senaste två blogginläggen: jag har tandfobi... Att sätta tänderna, trasiga tänder, i fokus, är inte det bästa jag vet. Fast det var värre att jobba på lågstadiet, alla dessa lösa tänder... Usch.
 
Idag är det julmarknad här i Strömsund, jag är inte speciellt pepp för det. För det första, så tycker jag att det ska vara skyltsöndag, som förut, för det andra så är jag mer sugen på att gå på loppis. Och för det tredje, så brukar julmarknaden här vara väldigt tafflig, ett slöseri med tid helt enkelt. Så idag tänker jag försöka övertala syster Maria att åka på loppis med mig, om inte till Östersund (som jag helst vill), så till Lövberga. Nånting annat än vårat Röda Korset, helt enkelt.
 
 
 
Annars så ser dagen väldigt avslappnad ut, jag ska slå in (och skicka om jag tar mig ut nånting) mina Secret Santa-paket, och nu tänkte jag slå på en film och måla naglarna (det blir väldigt säsongsbetonat, röda nyanser, från orange till ceriserosarött), bra sätt att fördriva en lördagmorgon. Jag kommer nog att skriva ett blogginlägg eller två också, men det lär ni förstås märka hur det blir med det. Och på måndag har vaktmästaren lovat att komma och limma fast mina kakelplattor, det är något att se fram emot!
 
 
 
 
Yesterday I had a tooth removed, and finally the toothache is gone, and I slept pretty well - it´s been a while!
 
I want to go thrifting today, hopefully I can persuade my sister to go as well, I need access to a car, since I´ve sold mine. But at the moment, I´m painting my nails and watching a DVD, a nice way to start the day!
 

hej på dig, fredag!

Livet är i sanning inte en dans på rosor, och en del dagar är sämre än andra. Att jag lyckats sova alls inatt, är helt och hållet tack vare min snälla granne Sylvia, som lånade ut värktabletter. Tänderna värker, och dessutom var jag tvungen att sova i soffan, eftersom en katt protestkissat i sängen (kattlådan var rätt full, såg jag då, så lite förstår jag henne, även om jag blev bra sur). Nu håller jag på att tvätta sängattiraljer, och ska till tandläkaren på akutbesök - det är helt enket inte den bästa dagen jag varit med om. Att jag har sån tandvärk beror ju på att jag inte går till tandläkaren, av pengabrist, och av rädsla. Mest av rädsla. Och nu har jag massor som måste lagas, hål, och en sönderbiten tand, och det blir inte bättre av att jag dessutom gnisslar sönder tandemaljen. Det är alltså inte bara ett hål som ska lagas, inte bara ett besök. Och pengarna hoppas jag att dom löser sig, jag ska på soc nästa vecka, hoppas verkligen att dom inser att jag behöver hjälp för att kunna betala tandläkaren...
 
Så ja, så ser min dag ut. Hoppas att den blir bättre. Hoppas eran dag är bättre, det är ju fredag, det ska vara en glad och pepp dag.
 
 
 
 
Tooth ache from hell, which means that I´m actually looking forward to a visit to the dentist. And I actually jumped out of bed (out of my sofa) to the laundry room this morning, one of my cat pee´d in my bed last night, I have to wash everything. Can´t wait to sleep in my bed tonight... But overall, a pretty bad day...
 
 

fredagsfavoriter - twin peaks revisited

Jag har länge tänkt skriva ett inlägg med mina Twin Peaksfavoriter från etsy (det finns en massa andra ställen på internet med handgjorda saker, men etsy är min favorit, vilket kanske märks), idag är det fredag, så då gör jag mina fredagsfavoriter till ett Twin Peaksspecial. Två flugor i en smäll, det gillar jag!
 
Jag tycker om när broderier blir till konstverk, som den här från dearmoonbeam, den skulle gärna få flytta hem till mig...
 
I det första avsnittet av Twin Peaks, så hänförs agent Cooper av douglasgranarnas doft, här är det tvålar som doftar douglasgran (från Orange Fuzz), klart att man vill ha en sån!
 
Korsstygnstavlan från Lady Beta har jag redan pratat om en massa, men kan inte låta bli att ta med den här ändå. Love it!
 
Minibandspelaren spelar en återkommande roll i serien, så här som brosch (från kate´s little store) är den nästan ännu bättre.
 

En favoritlista är inte komplett utan något slags konst, här ett gicleetryck från Jazzberry Blue.
 
Stryk-på-lappar till jackan, nu kan jag också få bli en av the Bookhouse Boys, eller en medarbetare hos sheriffen. Från Jenni´s Prints.
 
Varför ha fula kylskåpsmagneter, när man kan ha fina? Från Arthur´s Plaid Pants.
 
 
 
 
Today´s Friday favourites is all about Twin Peaks, the best of the best, if you´d like.