karma

Den som stal på Röda Korset för ett år sedan, och som satte dit mig för det, har stulit igen, och har blivit ertappad för det. Den personen har gått, ordföranden som anklagade mig har också gått. Gissa hur bra det känns? ^_^

ett par fynd och en lunch

Jag hade en jättetrevlig dag i går med Suss och Vincent, vi umgicks, gick i affärer, åt god mat (åt buffé på Krickelin för första gången i mitt liv - jättebra buffé, mycket grönsaker, pizza och tacos (som jag inte åt), köttfärsbiffar, tjälaknul, potatisgratäng... lätt att hitta bra alternativ!), och sen åkte Vincent hem med mig, han ska vara hos sin pappa nästa vecka och hans pappa bor i mina trakter. Jag handlade några saker på Pingstkyrkans loppis, några saker på H&M, och en förpackning pennor på Akademibokhandeln. Väldigt lite för att vara mig!
 
Jag hittade ett par nagellack på Pingstkyrkans loppis för 10 kr/styck, och det var absolut inget fel på dom. Fina färger dessutom!
 
Dom här shortsen såg jag för en månad sedan på H&M på rean, men jag köpte dom inte. Efteråt har jag ångrat det, och blev väldigt glad för att dom fanns kvar! Dom är i storlek 42, och alltså inte helt otänkbart att jag kommer i dom efter operationen. Nästa vinter kanske?
 
Absolut ingenting med gårdagen har dagens lunch att göra, men det var gott, så jag bjussar på det ändå. Jag gjorde en varm pastasallad med rester från häromdagen, jag hade gjort en varm sallad på rivna morötter, grönkål och russin, och så vinägrett på det, och den salladen var början till min pastasallad. Jag kokade bara lite makaroner och flower sprouts som jag hittade på Ica igår, hade i en liten avokado, och så en klick keso på det. Vinägretten på morots-/grönkålssalladen räckte bra för att smaksätta alltihop, så jag behövde varken dressing eller extra kryddor. Gott, snabbt, enkelt och nyttigt!
 

en väskformad morot

Igår var det en vecka sen jag åt sötsaker sist, och det går hur bra som helst - inte det minsta sug! Och idag åker jag och Alice in till stan och hälsar på Suss och Vincent, det blir trevligt det, det blir det alltid. Pingstkyrkans loppis har nämnts, men med tanke på att det är rätt kallt ute, så kan det inte bli något längre besök, eftersom jag har Alice i bilen. Fast det var inte det jag skulle skriva om.
 
Jag är med i ett par gastric bypass-grupper på fb, och det tror jag är det bästa man kan vara innan sin operation - man får verkligen se alla varianter, sånt som går bra, sånt som gått dåligt, sånt som inte funkar, saker att tänka på, saker jag aldrig funderat över... Det är fantastiskt inspirerande att se hur folk har gått ner i vikt, allt från "bara" -30 kg, till dom som har gått ner 100 kg, det är såna förvandlingar! Och jag blir superpepp, och vill inget annat än att få operationen gjord! Oavsett om jag går ner 20 kg eller 50 kg, så blir det såna fördelar för kroppen, och det blir så mycket lättare att hitta kläder, det blir vinst vilket som.
 
Under alla år som bantande, så har jag roat mig med att sätt upp mål och belöningar, morötter att se fram emot. Den här gången tänkte jag det också (förutom alla mina kläder som jag ser fram emot att komma i), men den här gången tänkte jag mig en belöning som är storleksoberoende, som jag kan använda vare sig jag väger 60 kg eller 85 kg. Frågan är bara när jag ska sätta belöningsmålet? Jag vill inte vara för orealistisk, men inte heller bara "ge"mig själv den, utan att ha fåt slita för den. 75 kg kanske? Når jag inte dit, så må det vara hänt, då hittar jag på något annat sätt att fira!
 
Vad är det jag har att se fram emot vid 75 kg då? Jo, jag tänkte mig en väska, en fin, dyrare väska. Jag har alltid varit väskfantast (och skofreak), men aldrig haft råd till annat än kedjornas fuskskinn (eller begagnat, då man kan hitta riktigt bra grejer billigt). När jag ärvde pengar i våras, så hade jag lätt kunnat köpa en designerväska, och det var till en början planen, men det blev en massa annat för pengarna istället. Jag kan ärligt säga att jag haft mycket mer glädje av mina böcker än vad jag hade haft av en flådig väska! Planen nu är inte heller att köpa en värstingväska, mina favoritdesigners är som tur är inte dom dyraste. Någon av dom här tre funderar jag på (klicka på länkarna för fler väskor):