nöjdtjej.se

Nu är jag väldigt mör om armen, i fyra timmar satt jag i tatueringsstolen. Jag hade kunnat stå ut en stund till, men jag kan inte säga att jag sa emot när han sa att vi skulle ta det sista nästa gång. Är inte så toklänge dit! Jag har vetat hela tiden att jag kommer att ståta med en grym tatuering på underarmen, men den blir ännu bättre än vad jag kunnat tro, färg gör så himla mycket, och det är rejält med färg! Fina, klara färger dessutom. Nöjd är bara förnamnet!
 
Det känns väldigt bra att veta att bilen ska lagas nästa vecka, efter fem timmar utan kupévärmare, så var den täckt med is, och eftersom jag inte har värmefläkt, så tinade isen inte bort, och bilen var förstås iskall inuti. Så hurra - värmefläkt om en vecka!
 
Nu ska jag äta lite soppa, se lite på TV, och värma upp mig under en filt. Torsdagsmys!
 
 
 
I´m just home, after spending four hours in a tattoo chair. I´m so happy, it´ll turn out great!
 

på en bricka

Jag föredrar att samla pryttlar på ett ställe, i stället för att sprida ut dom. Brickor är därför väldigt bra att ha, man kan samla ihop saker med ett tema (färg tex, eller funktion, eller material, eller samlingsobjekt), eller så tar man bara alla lösa saker som står runt överallt, helt utan inbördes samband. Jag gör båda sakerna, nu senast längtade jag efter vår efter att all jul blivit bortplockat. Vår för mig är grönt, så grönt fick det bli.
 
 
Grönt, och en smula rosa. En ljusstake, ett par vaser, en glasskål, en kryddhund, och en liten ren som gömmer sig längst bak. Allt är loppat, utom den gröna skålen, som jag fick i julklapp, och renen, Den fick förresten byta färg nu, den var allra först trären, sedan måkade jag den grön, och nu tyckte jag att neonrosa var en bra idé. Jag gillar krocken, hemslöjd och modernt.
 
 
 
I actually prefer to gather things, rather than spreading them all over the place, I think it looks a lot neater. I either collect them in themes (colour, material, use...), or just put them together randomly. This time I wanted it to give a taste of spring, so green, and a touch of pink, was a given...
 

torsdagstips - thursday tip, om retrofrisyrer

Jag känner att jag håller på att upprepa mig lite, det har varit mycket hårprat på senaste. Och nu blir det ännu mer, mitt tips för den här torsdagen handlar om hur man sätter upp vintage/retro/rockabilly-hår, något som antagligen fascinerar mig så mycket, dels för att det är så jäkla snyggt, men också för att jag inte får till det. Jag kan helt enkelt inte! Förut var min ursäkt att mitt hår var för långt, nu ursäktar jag mig med att det är svårt att få till nåt bra när mitt hår är såpass kort... Det det har att göra med, är helt enkelt att jag är helt obegåvad på hår... Men, jag tänker träna en massa, och jag tänker lära mig. Jag har en bok, jag måste nog ha flera (vännen Weronica har en som står på önskelistan, väldigt grundlig är den), och så finns det videos på youtube. Det ser så himla enkelt ut, men det vet jag, att det är det ju inte. Jag fortsätter i alla fall att titta, och att försöka, och om det är nån mer än jag som tycker att dom snyggaste frisyrerna gjordes i mitten av 1900-talet, kika ni också.
 
 
Jag har ett bonustips också, The Cherry Dollface på youtube, så mycket vintage retro pinup rockabilly så att det är helt omöjligt att välja en video framför en annan. Se allihop, och inspireras!
 
 
My first Thursday tip, is all about hair, gorgeous vintage hairdo´s, and how to acheive it. Since I can´t do it to save my life, I´ve started a hair playlist on youtube, and the plan is to practice practice practice. I also want to buy a great book on vintage hair (link above), and for an extra tip on vintage goodness, have a look at The Cherry Dollface, her channel on youtube is filled with videos on theme.