fredagsfavoriter - födelsedagsönskar

Något som hör hemma innan jul och födelsedagar, är en önskelista, mer av tradition än av förväntan att faktiskt få önskningarna uppfyllda. Den som uppfyller mina önskningar brukar vara jag själv, men rätt vad det är så händer det att jag får en trevlig överraskning. Det här blir ingen lång lista, och det är ingen flådig lista - det mesta är sånt som folk har liggande i förråd och längst in i skåp, och jag hoppas på att göra fynd på loppis framöver.
 
 
 Lerkrukor i olika former och storlekar, ju mer patinerade desto bättre. Inga målade och dekorerade krukor, utan helt vanliga terracotta. Och suckulenter och kaktusar av alla de slag (även om jag skulle bli extrasuperglad för en rosa moonstone, men jag vet inte om dom är helt lätt att få tag på...), små plantor och stora plantor, men också bara ett skott eller ett blad att plantera själv.
 
 
Teburkar till samlingen, gamla burkar som faktiskt innehöll te vid inköpet (förmodar jag) - förresten, kul att googla och hitta en av mina egna bilder! Det är bara knappt ett år sedan jag målade köket, men jag har nästan glömt hur det såg ut innan. Gult var också fint! Lösviktste, jag har bara några få sorters svart te, och en eller ett par sorter till skulle inte skada. Favoriterna är svartvinbär, chokladmint, Farbror August, Earl Grey cream och  rabarbergrädd, bland andra, men det är också roligt att prova nya sorter!
 
 Jag har fastnat för tanken på en orientalisk matta i vardagsrummet - rejält stor, och gärna blekt i färgerna. Såna borde det finnas undanstoppade på vindar och i förråd, så jag hoppas på ett loppisfynd i höst/vinter!
 
Längre än så var inte min önskelista i år - krukor och växter, teburkar och te, och en matta! Små önskningar, och en större! Sen är alltid sånt som tex ätbara och handgjorda presenter välkomna, likaså böcker, garn, tavelramar m.m. Känner man mig, eller läser min blogg, så tror jag att det är rätt tydligt vad jag tycker om!
 
Min födelsedag är alltså om två veckor, jag kommer att ha tårta hemma, men kommer inte att hålla på den bara ifall att någon dyker upp (det gjorde ingen förra året, jag fikade födelsedagsfika i flera dagar). När tårtan är slut så är den slut, då är det försent för fika, men däremot kommer jag säkert att rulla fram... ^_^
 

på gardinjakt

Det blir en sån skillnad med mörka lister jämfört med vita, det hänger liksom ihop bättre! Nu känns köksskåpen väldigt vita istället, och kommer troligen att målas om vad det lider, åtminstone dom nedre luckorna. Jag tänker mig en ganska klar mörkblå färg, jag tror det kommer att funka bra!
 
 
I "andra" köket, så har jag blålilarutiga gardinkappor, tyvärr har jag inte tyg nog till en tredje kappa. Den här fina kommer från momma, superfin, superretro, men funkar tyvärr inte härinne... Dels är den för lång (jag gillar korta gardinkappor som släpper in mycket ljus), och dels blev färger och mönster helt fel mot den dovare färgskalan jag nu satsat på. Gardinen kommer att hitta nån annanstans att sättas upp, och jag är på jakt efter en ny gardin, blått och grönt är tanken, men man vet aldrig. Första anhalten är linneskåpet, med lite tur har jag något som passar perfekt som jag helt glömt bort!
 

dörrkarmsmålning och blomplantering

Inlägget försvann visst på vägen, så jag slänger ihop ett nytt!
 
Jag närmar mig slutet - efter drygt en månad av till-och-från-målande (jag trodde faktiskt att det var mer!) så börjar jag vara klar, jag har golvlister kvar, och jag har en dörröppning kvar, och dörröppningen kräver lite funderande - var ska jag sluta med den gröna färgen?
 
 
Längst till vänster är en av dom helgröna dörröppningarna i köket, det är förstås det snyggaste! I mitten är dörröppningen i fråga, från köket mot vardagsrummet, och till höger från vardagsrummet mot köket. Hur långt ska jag alltså måla grönt? Sluta där jag slutat på mittenbilden, eller fortsätta och måla mittenplankan grön också?
 
 
 
Det har hänt litegrann på min kaktusbricka - en kaktus har fått en ny kruka, och en ny aloe vera har flyttat in. Jag har hört att har man tre av en sak, så har man en samling, vilket betyder att jag har en aloe-samling. Inte mig emot! Det är den snett till höger bakom nya aloen, och så är det en aloe som lillasyster burit hem från Sicilien till mig. En kär souvernir! Jag har mera växter som behöver planteras om, men jag börjar ha slut på krukor (jag har tre till, en pytteliten, en i storlek som ovan, och en lägre och vidare, och dom tre blir upptagna idag - jag har varit och hämtat ett paket med suckulent-/kaktussticklingar på Ica på morgonen). Jag skulle behöva loppisfynda lite lerkrukor i olika storlekar, ju mer patina desto bättre, men jag har inte helt lätt att komma iväg på loppis...
 
 
Mer plantering... Jag planterade, som jag sade häromdagen, lite skott, och här är gänget! Schackliljorna (djungeln på bakre brickan, med fredsliljeformade mönstrade blad) och elefantöronen är färdiga att flytta hemifrån, men resten behöver stå och växa till sig ett tag. Jag rotar aldrig skott i vatten, det går hur bra som helst att plantera direkt i jord!