mumintrollen

Jag är ett stort Muminfan, och har nog alltid varit det. Böckerna kan absolut läsas i vuxen ålder, seriealbumen bör nog läsas sen man blivit vuxen. De japanska tecknade filmerna duger väl, men dom riktigt bra är dom här, dom gjordes nån gång på 70-talet, jag önskar att fler fanns att köpa, det gjordes massor då när det begav sig. Två långfilmer finns också, Kometjakten och Farlig midsommar. Så bra, se dom!
 
 
Jag vet inte om ni vet, men jag är ett stort Björkfan dessutom, har gillat henne sedan hennes dagar i Sugarcubes (och det är länge sen, det!), så då blir det extra bra när hon gör musik till Kometjakten: 
 
 
 
I really really love Moomin, the books are wonderful, and these films are so good, and so beautiful. And since I love Björk too, it´s even better when she does a song for the Comet Chase film.

moo

Jag har målat klart en del moo-kort till swappar, jag har börjat på ett set till, men jag vet inte vad jag tycker om dom korten än så länge, det kan bli så att jag försöker mig på nåt annat, jag har nån vecka till på mig innan jag måste skicka iväg dom.
 
Mixed media people. Eftersom det är det jag gör hela tiden, så var det inga större svårigheter...
 
You choose moos. Fritt tema var lite svårt till att börja med, men sen kom jag på Alice i Underlandet-temat, och sen var det bara att måla på.
 
 
I´ve been painting some moos, and I´m currently working on a set for a swap also. I don´t know about them, I´m very unsure about the outcome, and might have to give them another go. But I have a week until I have to mail them, so there´s still time.
The top photo is mixed media people, the second is an open theme - rather difficult actually. Until I came up with the Alice theme, then it was paint paint paint, and then they were finished.
 

virkar i vågor

När jag fick en massa garn av min mormor, så bestämde jag att det här var möjligheten jag väntat på - det här var universums sätt att säga att det var dags att börja virka en ripple afghan. Alltså en sicksackrandig filt. Jag har hunnit en bra bit på den, men nu börjar jag fundera på hur långt garnet kommer att räcka egentligen, flera av färgerna är slut redan, några har jag flera nystan kvar av, några har jag litegrann kvar av. Jag har en känsla av att filten kommer att bli mindre och mindre multifärgad, för att rent av kanske blir enfärgad på slutet... Nackdelen med att garnerna är gamla, är ju att jag inte kan köpa nytt garn. Inte i samma färger i alla fall.
 
Den lila är slut, och den ljusoranga... :(
 
 
 
When I got a bunch of yarn from my grandmother, I decided it was time for a ripple afghan...