dags för födelsedagsönskningar

Om två veckor är det min födelsedag - tiden går fort när man har roligt! Eller snarare - tiden går fort när man blir gammal! Enligt tradition, så måste ett önskeinlägg skrivas, även om traditionen också påbjuder (tyvärr) att jag inte får något från önskelistan... Jag är gammal, jag har varken partner eller barn eller stor vänkrets, det är inte så många som ger mig presenter. Faktum är, att det är mest jag själv som ger mig presenter... Årets presenter till mig själv, är tarot- och orakelkortlekar som jag bytt till mig, och Harry Potter and the Philosopher's Stone i min favoritutgåva, planen är att samla på mig hela serien i den utgåvan.
 
Om jag får önska presenter från någon annan än mig själv, så önskar jag mig mest praktiska saker. Visst är det roligt att få saker som bara är fina och som jag gärna vill ha (kolla önskelistelänken ovan), men med min ekonomi som den är, så önskar jag mig främst sånt jag behöver, sånt jag är på jakt efter ändå. Som:
 
* Soffan (med fåtölj) som jag hittat på facebook, den finns i Offerdal, kostar lite och ingenting, och det största problemet är att få hem den. Den ska hämtas imorgon, eller i helgen, och jag kan inte själv då.
 
* Lampstommar i olika storlekar. Jag ska pussla ihop en julgran av lampstommar, och jag har inte nog många nu. Jag har några lampstommar i storlek XL, så behöver kanske inte fler av just såna.
 
* Pälsigt garn i pastellfärger, helst rosa, men också andra pasteller (jag ska göra pygmy puffs!).
 
* Krusidulliga ramar, både större och mindre.
 
* Tapetklister. För jag har äntligen bestämt mig för att det blir tapeter i vardagsrummet, jag har tapeterna, jag saknar bara klister.
 
* Kattmat. Det går åt mängder av kattmat, jag tycker inte att jag gör annat än att köpa kattmat. Mjau torrfoder skulle göra åtminstone katterna överlyckliga!
 
* Hjälp med att klippa Alice, för det går så mycket lättare när man är två.
 
* Svartvitrandigt tyg.
 
* En stor byrå, ju större och krusidulligare desto bättre.
 
* Motorolja (delsyntet), för jag tycker inte att jag gör annat än att fylla på olja i bilen. Och hjälp med att byta en halvljuslampa och en lampa ovanför nummerskylten.
 
* Svarta kläder. I höst är jag på humör för svart, men har alldeles för lite svarta kläder. På Indiska fanns jättefina svarta klänningar på rea, på loppis finns alltid nånting svart. Klänningar, kjolar, toppar/blusar, koftor/tröjor, leggings/strumpbyxor, allting behövs!
 
Som sagt, i år önskar jag mig idel praktiska saker, sånt jag behöver, sånt jag villhöver, en del kanske inte är världens roligaste, men skulle göra mig glad ändå.
 
Och skulle det vara någon som inte har något bättre för sig den 14:e september, eller påföljande helg, så kommer jag ha nån slags fika, även om det kanske bara är te/kaffe och sockerkaka. Ni är alltså välkomna!
 
 
 
 

med rumpan på månen

Jag har sagt mer än en gång hur mycket jag gillar byteshandel (just nu har jag tex två tarotlekar på väg, den ena bytt mot en tarotväska, den andra bytt mot en av mina tarotlekar), och jag är alltid supernöjd när jag lyckats byta till mig något istället för att köpa. Nu senast kom Karin (som jag jobbar med) med ett par Minnetonka-skor som var för små för henne, och undrade om jag var intresserad av dom. Hon har alltid olika slags Minnetonkas på sig, och jag är alltid grön av avund - jag har ju letat skor/stövlar i mockasinmodell i flera år, och inte hittat det jag tänkt mig (jag har inte haft Minnetonka i huvudet, jag kände igen namnet när hon sa det, men det är som sagt inget jag letat efter medvetet). Ännu mer intresserad blev jag förstås när skorna satt som en smäck! I gengäld, så önskade hon sig ett filtat sittunderlag, hon hade sett ett på slöjdmässan, men inte hunnit köpa det i tid. Klart jag kunde sticka ett sittunderlag!
 
Jag började sticka en rektangel i det rosalila garnet, jag höll det dubbelt från två nystan. Garnet var mitt första försök till garnfärgning, från förra sommaren, och jag hade visst inte sköljt det ordentligt - jag blev helt lila om händerna medan jag stickade! Sedan sydde jag på motivet med maskstygn, jag ville ha något slags häxigt motiv, och trippelmånen kändes spot on, särskilt sedan jag hittat ett diagram som stämde perfekt med maskantalet. Sist av allt, så virkade jag en kant runt alltihop med växtfärgat garn. Allra sist av allt, så körde jag sittunderlaget i tvättmaskinen, först på 40 grader. Det filtade inte nog mycket då, så då körde jag en gång till på 60 grader, och då blev den såhär:
 
Jag hade trott att den skulle krympa mera, men annars är jag nöjd! Med tanke på hur lite jag har stickat och filtat i mina dagar, så känns det som en stor framgång att jag överhuvudtaget fick det att fungera, och att det blev ett användbart resultat. Sittunderlägget är stort, för en stor rumpa kanske, eller en längre bänk, eller så kan det vikas dubbelt, så blir det dubbelt så varmt. Det skulle också kunna användas som en slags duk, eller bordstablett, eller vad en nu kan tänka sig.
 
Skulle det vara någon som har tex en hink tapetklister, en stor byrå, en krusidullig soffa, eller något annat jag kan tänkas vara intresserad av, och som kan tänka sig att byta bort det till mig, hör av dig! Lämna en kommentar, skicka ett meddelande, jag tillverkar gärna något, eller kollar om jag äger nånting du är på jakt efter - byteshandel är verkligen helt fantastiskt bra!
 

halloweendrömmer

Jag försöker blanda upp alla juldekorationsvideos jag tittar på med halloweendekorationsvideos, dom känns lite rimligare tidsmässigt. Dessutom - jag tror att universum börjar vara redo för Halloween också! Jag har aldrig förut sett fladdermöss här uppe (däremot såg jag dom ibland när jag bodde i Nynäshamn), nu har jag sett en fladdermus två kvällar i rad. En rätt närgången fladdermus dessutom - den tar ett varv eller två runt mitt huvud, bara ett par meter bort, innan den flyger iväg. Jag känner mig förstås hedrad, som sig bör, men är också orolig - jag hoppas att den håller sig längre bort från katterna än vad den gör från mig, jag vill inte att den ska bli uppäten!
 
Halloween ja - numera finns det ju dekorationer att hitta i affärerna (Dollar Store brukar ha en hel del), men jag känner mig rätt begränsad ändå. Den sortens Halloweenpynt jag helst vill ha, den sorten har jag aldrig sett här, jag gillar allra mest Halloween med vintagekänsla, eller med Tim Burton-känsla. Här i Sverige satsas det främst på skräck - avhuggna kroppsdelar, monster, skelett och gravstenar, med en pumpa här och där. Om jag ska dekorera som jag vill, så gäller det att antingen importera dekorationer, eller att göra själv.
 
Här är fyra korta videos som är bra exempel på hur jag vill dekorera till Halloween, dom är från samma hem, dels från 2015, dels från 2016, och dom får mig att bli grön av avund, och vill-ha-tarmen skriker i högan sky!