loppislördag - blandade metaller

Jag fick mina pengar för sålda saker på slöjdmässan i veckan, egentligen betalas dom inte ut än på ett par-tre veckor, men eftersom jag annars inte hade bensin i bilen (och alltså inte kunde ta mig in till Ström och jobba), så fick jag mina pengar redan nu. Jag tankade för hälften, handlade mat och kattmat för andra hälften, förutom några tjugor som jag lyxade till det för - jag gick på Röda Korset, och jag köpte några saker. Absolut en onöda, javisst, men åtminstone jag behöver få spendera lite på onödor ibland också - annars handlar det bara om att få lite pengar att sträcka sig så långt som möjligt, till det allra mest nödvändiga. I långa loppet är det rätt själsdödande, jag behöver få köpa något annat ibland också. Jag köper gärna tidningar, böcker, tarot-/orakelkortlekar, målargrejer, garn, te, krukväxter, sånt som gör mig glad, men jag har i princip slutat köpa allt sånt, pengarna finns helt enkelt inte. Några loppisfynd nån gång tycker jag är en bra kompromiss!
 
 
 
 
Den här gången föll jag visst bara för en massa metall, i en massa olika nyanser av silver, mässing och brons. Den gamla stilregeln säger att en inte ska blanda olika metaller, men jag tycker att den här samlingen visar att den regeln bara är blaha - det är jättesnyggt att blanda! Jag håller mig i och för sig mest till mässing, men enstaka silverfärgade föremål kan också slinka med.
 
Mässingskrukor kan jag aldrig låta bli, jag håller på att byta ut mina retrokrukor mot mässing, jag har en del kvar att byta ut.
 
Bronsstatyn är en sån där sak som jag sällan kan låta bli - dels kvalar den in på temat gudinnor (= Afrodite), dels kvalar den in på temat roliga/fina/speciella inredningsdetaljer som blir pricken över i:et.
 
Nötknäpparekorren har jag sett i inredningstidningar i juletid, och jag har velat ha en länge. Dels är den jättefin, dels så verkar jag inte kunna låta bli ekorrar - ställer jag ihop allting med ekorrmotiv jag har köpt genom åren, så skulle det visa sig vara en mindre samling.
 
Silverramen med svanar ska jag spreja, först tänkte jag att den skulle bli guldfärgad, men nu funderar jag på om den inte ska bli svart istället. Som jag sagt förut - alla detaljer kommer fram så bra med svart. Ramen är en sån där pricken-över-i:et-grej, den kommer att passa så himla bra när jag har målat/tapetserat flera rum mörkmurriga, den är krusidullig och dekorativ och kitschig, och jag måste bara hitta nånting att rama in i den också!
 
Tesilar behöver jag strikt talat inte fler av, jag har många, och använder bara ett par stycken. Men det är väl just det som betecknar en samling - att antalet föremål är fler än vad en egenligen behöver. Fina tesilar tycker jag är ett lysande samlingsobjekt - dom är billiga (oftast kostar dom bara en femma, nu fick jag med den gratis på köpet!), och för mig som är tedrickare av rang, så är det en väldigt relevant sak att samla.
 
Ljusstakarna med hästskor är nog den onödigaste saken av alla, dom är så små, att det är bara julgransljus som passar, och eftersom jag aldrig eldar julgransljus (dom brinner så fort, jag hinner knappt vara med), så är det ren och skär dekoration. Väldigt fin dekoration! I och för sig, dom kan också räknas till pricken över i:et, såna detaljer som gör ett hem personligt.
 
Till sist, ett litet mässingsfat. Tanken är att till exempel lägga smycken i det, eller annat smått som kan vara bra att samla ihop på ett ställe. Jag har svårt att låta bli sån här gedigen mässing, det ska vara tungt och ligga bra i handen!
 
 

fredagsfavoriter - gör mig inspirerad

Fredagens allra största favorit, är att jag fick göra helg tidigt, jag hann träffa momma en liten stund, och väl hemma sov jag och Alice bort resterande arbetsdag på soffan. Underbart skönt och otroligt behövligt! Nu känns jag rentav såpass pigg, att jag orkar dela med mig av lite flera fredagsfavoriter med er! Det gemensamma temat visade sig bli inspiration - allting inspirerar mig, på olika nivåer. Till att skapa, till att göra om, till att utsmycka, till att köpa nya kläder....
 
 
Jag tycker mycket om mitsib's konst, hon inspirerar mig alltid! Idag blir jag inspirerad av hur hon målar i sin art journal - hon målar i hela boken samtidigt, bläddrar och målar lite här och lite där. Jag blir sugen att plocka fram min art journal, den har inte sett dagsljus på väldigt länge!
 
 
När jag letade efter en bild på vaginanaglar som jag sett på instagram, så hittade jag en massa annat fint på vaginatema (såpass att nästa fredag blir det troligen en vaginaspecialfavoritfredag!). Den här bilden är i och för sig på hela livmodern, men jag tycker den är himla fin! Den inspirerar mig också - jag blir jättesugen att göra en sån här (eller en liknande) tatuering, jag har fortfarande väldigt mycket otatuerad hud kvar!
 
 
 
Jag vill ju göra om i vardagsrummet, och den här tapeten vore helt perfekt! Acanthus av William Morris heter den, och tyvärr är den rätt dyr, och ännu mer tyvärr så verkar den här färgen inte gå att få tag i längre. Men hur fin är den inte? I love it!
 
 
En till art journal, eller sketchbook om jag ska vara mera precis. Jag har precis upptäckt den här konstnären, och jag gillar hennes stil! Jag blir jätteinspirerad att prova på något nytt, med mycket tusch och akvareller. 
 
 
 
 
 
Två serietecknare jag hittade via facebook, väldigt olika varandra, men jag gillar båda! Båda är relaterbara, på sitt sätt, den nedre strippen talar till mig lite extra just nu - jag är på humör för svarta kläder i höst, och har alldeles för lite av dom. På Indiska förra helgen hittade jag en massa fina svarta klänningar, dom flesta på extrapris, synd att jag inte hittade en massa pengar i plånboken också...
 
Spara

fina grejer som gör mig glad!

Jag har nämnt det mer än en gång - jag håller i en swap på iatcs, där temat är "ATCs outside the box". Den enda regeln med ATCs (eller Artist Trading Cards) är storleken, 2.5"x3.5" (eller ca 6,5x9 cm), och i regel ska dom kunna passa in i en därtill ämnad plastficka. Den här swappen är i princip tvärtom - vi utgick från grundmåttet, men sen var det fritt fram att göra korten längre, bredare, tjockare, mer dekorerade... Jag gjorde ett helt gäng ATCs i den andan i början på sommaren, dom andra har använt sommaren till att göra egna varianter på ATCs utanför ramarna, och nu har jag en hög som ska delas upp och sedan skickas ut till deltagarna (det är alltså det som kallas för swap), jag tänkte ta en bild och visa när jag ska dela upp dom. Det sista paketet hade en massa mer än bara ATCs till swappen, hon skickade också kort till ett byte vi gör på sidan av (jag ska skicka den här tavlan till henne), och sen fyllde hon upp lådan med saker hon trodde att jag skulle tycka om.
 
Hon hade helt rätt, det var så mycket fint, och roligt, och användbart!
 
Kartongbiten i bakgrunden är en board book, den är alltså till för att måla på sidorna, och sedan binda ihop dom till en liten bok med dom medföljande metallringarna. En liten julgran (perfekt, jag har använt upp en hel del av dom jag köpte i julas), en halloweenpumpa i trä (ska bara bestämma mig för hur den ska dekoreras), stickers med vintagekänsla, och bokmärken i form av färgglada pilar.
 
Stickers med köksmotiv, och längst fram (lite svårt att se) ligger ett ark silkespapper som hon har tryckt själv. Det är betydligt färgstarkare i verkligheten, men blev lite urlakat på bild.
 
Te (alltid roligt att prova sorter som inte finns här!) och ett litet skelett.
 
Och grädden på moset - en helt fantastisk liten trätiger, och två parfymflaskor i form av pudlar. Jag har faktiskt kollat på etsy efter såna här, så jag blev otroligt glad!
 
 
Både pudlarna och tigern har flyttat in i vardagsrummet, ovanpå mitt garn- och tygskåp. Vad är det förresten man brukar säga, tre stycken av en sak, och man har en samling? Jag har inte jättemånga gamla pudlar, men definitivt mer än tre, så jag samlar visst på vintagepudlar... Inte helt oväntat kanske... =^_^=
 
Å, ett annat förresten, apropå konstkompisar - en annan av mina mail art-vänner kommer och hälsar på i slutet av året, det ser jag fram emot!