loppislördag - secondhand saturday, saftkalas, ohoj!

Tänk, hur jag råkade pricka in det här på loppislördagen! För även om det var en present, så fyndades glasen på loppis av kompisen Weronica, som vet hur förtjust jag är i mumintrollen. En jättebra present, som jag fick i rättan tid, en sån där dag när livet känns som en stor våt filt.
 
  
Det är inte Iittalas flådiga muminglas, utan dom kommer ursprungligen från Max. Det gör inte ett dugg, tycker jag, jag tycker om dom ändå. Det är så att jag måste nästan ut och köpa saft, glasen skriker efter att få vara med på saftkalas. Hallonsaft, eller rabarber, om jag hittar det. Allting som smakar rabarber är godast.
 
 
 
These wonderful Moomin glasses were a very welcome gift from a friend.
 
 
 
 

tema kök

Veckans tema på Fabriken är kök, och det här är del två i min medlemsansökan.
 
Mitt kök är inte stort, och det är inte praktiskt (förvaring saknas i princip helt), men det är fint. Jag har gjort om det mesta, luckorna var mörkbruna när jag flyttade in, tapeterna kom jag inte ens ihåg hur dom såg ut... Golvet är det som är kvar, det ska så småningom blir gulvitrutigt. Och det pimpade kylskåpet har jag redan visat ett par gånger...
 
Tapeten satt i köket när huset byggdes, jag hittade en snutt, och tapetserade runt fönstret. Numer har jag också satt vit kontaktplast hela vägen runt på kaklet...
 
Jag har gjort plats för en liten tavelvägg...
 
Ett av överskåpen fungerar som skafferi... Som hyllremsor har jag använt washitejp.
 
Köksbordet står inte bokstavligen i köket, utan precis utanför... På väggen har jag satt upp hyllor för porslin, eftersom det inte ryms i köket.
 
 
 
My kitchen and dining corner.
 
 
 
 

isprinsessa

Ibland spelar det ingen roll hur mycket jag än filar på en målning, jag får det ändå aldrig att riktigt funka. Så var det med det här ATC-kortet, det blev aldrig riktigt bra, men till slut gav jag upp. Det blir inte bättre, det får lov att vara klart helt enkelt.
 
 
 
 
Sometimes a piece of art just doesn´t work, no matter how I try. I finally decided that this was done, and that whatever I do just makes it worse.