fredagsfavoriter - latmaskmat direkt ur förpackningen

Egentligen skulle det bli del tre av mina favoritkuriositeter idag, men jag orkar inte, är helt slut i både kropp och knopp - det har varit en jobbig vecka på många sätt, och veckan är inte slut än. Det blir en fredagsfavoritsnabbis, tre favoriter i kylskåpet i stället för favoriter på internet. Två gamla favoriter och en ny:
 
Majskolvar köper jag alltid när det finns färdigkokta på extrapris. Meningen är att dom ska läggas på grillen, jag äter dom kalla, direkt ur förpackningen, det är godast så - tycker jag, alltså!
 
Potatis på burk, jag äter det alldeles för sällan - det är billigt och det är gott (tycker jag!), och både katter och hund brukar vara glad när dom får smaka. Jag äter potatisen kall, direkt ur burken, det är godast så - tycker jag!
 
En nyupptäckt favorit - snabbmakaroner med vita bönor i tomatsås. Jag brukar inte gilla vita bönor i tomatsås annars, men fick ett par burkar som en väninna städat ut ur skafferiet (Coop, godaste sorten!), och dom var ju tvungen att ätas upp. Jag hade kokat snabbmakaroner och hade inte ens ketchup hemma, så jag testade att hälla på vita bönor - så himla gott! När dom två burkarna var slut, så köpte jag flera burkar på Ica, men dom var inte alls lika goda. Coops ska det alltså vara!
 
Tre snabba måltider när orken tryter och kassan är skral - det måste inte vara lagade måltider jämt, det måste inte vara näringsperfekt jämt, ibland får en plocka fram latmasken! Jag gillar rumstempererad mat, äter gärna direkt ur burken, för mig är det här bra alternativ. Ni andra har säkert era egna versioner av latmasksmat - lämna gärna tips på dom i kommentarerna, jag vill ju inte riskera att missa något! ^_^
 

när jag piggnar till så händer det saker!

Igår mådde jag uselt, illamående, yr, ont i huvudet, jag låg i soffan nästan hela dagen. Jag misstänker min pastasallad, den kändes lite skum då jag åt den, alldeles tydligt ska man lyssna på såna känslor... Idag är jag mycket piggare, sålunda har jag tapetserat klart sovrummet (det gick åt inte mindre än fyra sorters blå medaljongtapeter, jag har gjort slut på precis alla sorter jag hade), satt upp tavlor och speglar på väggarna, bäddat rent i sängen, flyttat runt lite i bokhyllorna i vardagsrummet... Jag har helt enkelt firat att jag är på benen igen! Jag håller på att göra klart min kuriositetshylla också, när den är på plats så ska jag ta fram kameran i sovrummet, så får ni se hur det blev. Fyra sorters tapeter är definitivt inte något för alla, och även fast jag allra helst hade velat ha den mörkblåaste tapeten på alla väggar, så kan jag absolut leva med ett gigantiskt tapetlapptäcke också - tillsammans med tavlor och speglar så ser det inte alls illa ut! Det är alltså inte en tapet per vägg, utan jag har tapetserat varje tapet så långt den räckte, av en sort blev det drygt två väggar, av en annan sort blev det ett par våder. Som sagt - ni får se när kuriositetshyllan är på plats!
 
Jag använde alltså dom här tre retrotapeterna, och så en nyare medaljongtapet som är mera brunbeige i botten och med ganska klarblå medaljonger. Hade som sagt helst velat ha dom mörkaste tapeterna i hela rummet, det blev ljusare än vad jag hade hoppats och tänkt mig. Jag kanske rentav måste sätta upp gardiner... Något jag också ska göra, bara jag hittar rätt tyg, är att klä om resårmadrass och den tjockare bäddmadrassen, nu är dom tråkigt gråa, nånting blått skulle förstås funka, eller kanske svartvitrandigt. Jag får se vad jag snubblar över!
 

om inredningsinspiration

Jag tittar verkligen på en blandad kompott med serier just nu - Ncis, iZombie, Twin Peaks, Oddities och The Great Interior Design Challenge. Den senaste har jag sett förut, även om jag faktiskt upptäckte att jag inte sett första säsongen - en bra upptäckt! Nu är jag vidare på säsong två, och eftersom jag redan sett den en gång, så hoppar jag över dom avsnitt som mest var bleh, och tittar på dom andra avsnitten med lite nya ögon. Inrednings-TV (och tidningar och bloggar och instagram och pinterest) handlar för mig om inspiration, att se vad andra gör och sedan få inspiration till mitt eget hem. Eftersom min smak och mitt tycke hela tiden utvecklas (med retro och vintage i grunden, alltid), så kan jag en dag inspireras av något som jag inte hade reagerat på en vecka innan, så för mig är det totalt värt det att se om sådant jag sett tidigare. På samma sätt, så är det för mig viktigt att ha pinterestanslagstavlor att kunna gå tillbaka till (eller att fylla på), att ha bokhyllor fulla med facklitteratur (inredning, stickning, konst, mode, vintage osv bidrar alltid med inspiration!), att spara favorittidningarna (dvs Family Living och Retro) och favoritreportagen (har en hylla full med pärmar fulla med urklipp) - visuell stimulans är viktig för mig, det är oftast där jag börjar. Sedan går jag vidare med att kolla på vad jag har och vad jag kan göra med det, vad jag behöver/vill komplettera med, och sedan så tar jag på mig fyndarglasögonen - rätt vad det är så hittar jag just den där grejen på en loppis eller på facebook, jag visste inte att det var den saken jag var ute efter, men den visade sig vara helt perfekt.
 
Inredning för mig går alltså stegvis - inspirationen är första steget, den kan komma från vad som helst (men ofta från andras inredningar), och kan leda till helt oväntade platser. Som just nu, då den leder till ett sovrum tapetserat med tre sorters blå medaljongtapeter. Det tar längre tid än väntat (förstås), det är väldigt amatörmässigt gjort med en hel del lappande och lagande, men det är det första rum jag någonsin tapetserar, jag gör det alldeles själv, jag gör det med icke-existerande budget och med begränsat antal tapetrullar, och det blir jättebra! När det är klart så får ni förstås se!
 
Under tiden så kan ni titta på lite inredningsinspiration, ni kanske också hittar idéer att låna, eller kanske bara en liten spark i baken för att sätta igång egna projekt. Förresten - å vad jag önskar att en sån här serie spelades in här i Sverige också, då skulle jag absolut söka!