jag får ännu mer presenter!

Igår hittade jag ett spännande kuvert i brevlådan, från en av mina favoritbloggare, iHanna. Ännu mer födelsedagsuppvaktning! Jag skulle absolut kunna vänja mig vid det här!
 
En massa fina papper och klistermärken (från Tiger, som har en massa fint i pappersväg) och washitejp! Hurra! Oj, vad mycket roligt jag kan hitta på med allt det här! Tack snälla Hanna!
 
En helt annan sak. I somras försvann en av bilderna när jag skulle visa mina färdiga secret solstice-paket. Nu har jag fått en bild skickad till mig av mottagaren, så nu kan jag visa den på nära håll. Det är min tolkning av Modesty Blaise, på ett kort som är 4"x4", eller 10x10 cm:
 
Huvudet är lite stort, men annars så gillar jag henne!

örhängen som inredningsdetalj

Efter att inte ha använt örhängen på många år, så har jag börjat med det igen på senaste tiden. Och dom har en märklig förmåga att föröka sig, så skål-systemet är inte speciellt praktiskt längre - det behövs en del grävande för att hitta rätt par. Så jag började fundera över sätt att förvara dom mer överskådligt. Min första tanke var en tavelram med spets i, sedan såg jag en bit hönsnät som jag haft liggande i några år, och tänkte att det skulle funka i tavelramen. Sen började jag tänka att hönsnät direkt på väggen skulle vara bättre, men det fick inte plats speciellt mycket på den väggsnutt jag hade tillgänglig. Då började jag böja hönsnätet, och slutade med det här:
 
 
En cylinder som slukar massor av örhängen, samtidigt som jag ser vad jag har, och så är det rätt fint att titta på också. Smycken som inredningsdetalj, och varför inte - jag köper ju dom som jag tycker är fina. Dessutom, på taggarna längst upp kan jag trä på örhängena som saknar krokar, det är bara att haka på låsplupparna. Praktiskt, och så slipper jag fundera över hur jag ska få överkanten mindre taggig - taggarna blir istället en funktion.
 
Nu saknar jag bara en del av dom örhängen jag gjort mig av med, jag har rensat ut en massa under dom år jag inte använde örhängen. Dom flesta kommer jag inte ihåg, men några saknar jag. Förstås.
 
Halsbanden jag köpte i helgen förvarar jag i kattskålen jag hittade i mormors hus, dom är så fina, att jag vill ha dom synliga, inte i en skål. Jag skulle ha hittat på ett sätt att få upp dom på väggen, så syns dom ännu bättre...
 
I skålar har jag clips-örhängen, ringar och berlocker och silverkedjor. På dörren mitt emot har jag en hängare med en massa krokar, där jag har större halsband, armband och ringar.
 
I den stora rosa lådan har jag ännu mer smycken, förvarade i mindre plåtaskar, i den lilla blå har jag smycken efter mamma. Och såhär ser det ut på håll, min smyckesförvaring. Inte helt ultimalt, men rätt ok. Skulle som sagt önska lite mer överskådlighet, men jag kan leva ett tag till med det här, särskilt nu när jag fått upp örhängena ur skålen.
 
 
 

med ett menageri runt armen

Ett av alla de smycken jag fick med mig hem från mormors hus, har blivit mitt favoritsmycke, det sitter runt min handled dygnet runt. Då var det alldeles svart, och alldeles för kort. Jag gav det ett bad i en kastrull med aluminiumfolie i botten, hett vatten, salt och bikarbonat, efter en avsköljning och avtorkning, så är det nu silverfärgat. Jag förlängde det med en kedja från ett armband som är alldeles för långt, så nu når det precis lagom runt min handled. Jag kan inte sluta titta på dom små djurberlockerna!
 
Imorgon blir det också ett smyckesrelaterat inlägg, jag behövde ett sätt att förvara örhängen lättåskådligt och lättillgängligt, och kom fram till en lite annorlunda lösning. Nu måste jag bara komma på något till mina halsband också...
 
 
 
Dom är pyttesmå, ungefär 1 cm höga, och så himla fint gjorda!