uppdaterat målarrum

Jag har ju ett nytt skrivbord i målarrummet, jag hittade det gratis i den lokala bortskänkesgruppen på fb. Gratis skrivbord från 60-talet, det var för bra för att missa! Sen visade sig det vara enormt stort, det måste ha gjorts för kontorsbruk, och inte för att ha hemma, och väldigt tungt - som genuint trä brukar vara. Bordsskivan är väldigt sliten, vilket är bra, då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag får färg på den (mitt gamla målarbord är alldeles färgfläckigt), och lådhurtsen är superbra, jag som har ont om utrymme.
 
Som sagt - det är STORT! Jag kan utan problem ha en målardejt, för det är inte minsta trångt med två stolar bredvid varandra. Och ni ser ju hur mycket rymligare det blev på golvet, det runda bordet stack ut mer än dubbelt så långt inåt rummet. På bordet står en trähylla som jag köpte på Röda Korset i Östersund, jag hade ingen aning om vart jag skulle ha den, men för 25 kr så kunde jag inte låta den stå kvar. Här passar den perfekt, både i färg och i storlek!
 
Jag har flyttat lite på saker sedan jag tog den här bilden, papplådorna på byrån står numera i bokhyllorna, och det ser betydligt luftigare ut. Men ni ser ju - det är rena rama balgolvet härinne nu!
 
Mina skriv- & skissböcker och art journals rymdes precis i den lilla bokhyllan.
 
Snäckskalsvasen jag köpte på loppis förra helgen får förvara mina långa penslar för tillfället, den är inte helt praktisk när jag har såpass få penslar. Skulle jag skaffa sådär hundra penslar till, så är den perfekt...
 

fint och färgglatt på balkongen

Igår var jag ute på byn med Maria, till veterinären (Lily ska operera bort sina sista mjölktänder idag), till Granngården (kom hem med pelargoner och jord) och till Dollar Store (kom hem med mattor till balkongen), och jag fixade på balkongen sen på eftermiddagen. Pelargoner planterades (planterade också om andra blommor, men dom ska inte bo på balkongen), mattor rullades ut, och senare på kvällen, så bar jag ut mitt målarbord (men det var efter att bilderna togs). Jag vet inte om målarbordet ska få stå kvar, det är lite väl stort, och trä är inte världens bästa yta att ha ute på vintern, men åtminstone tills kontainern kommer (vilket borde vara när som helst) får det stå kvar.
 
Jag kollade efter "fuskgräs" på internet, men dom kostade runt tusenlappen, eller mer, så jag blev väldigt glad när jag hittade det här på Dollar. Passformen är inte helt perfekt, men inte långt ifrån, och det blev jättebra. 150 kr/styck betalade jag, och dom var ca 133x250 cm. Dom rosa balkonglådorna är också från Dollar, jag köpte dom för ett tag sen, 50 kr/st kostade dom. Tyvärr är dom lite för smala för hållarna, så jag måste hitta ett sätt att få dom att sitta kvar om det skulle blåsa lite. Den randiga mattan köpte jag på Ikea, jag tror den kostade en 50-lapp, stolsdynorna hittade jag på loppis, 10 kr för 3 stycken. Bordet, stolarna och träbänken i bakgrunden har jag fått. Den gula hinken ska jag odla i, potatis kanske, eller rabarber.
 
Den röda stolen och det oranga bordet är köpt på Ikea för en jäkla massa år sedan, korgstolen är ett kontainerfynd, och plastmattan köpte jag på auktion, jag betalade 20 kr för den och en liten ryamatta, tror jag att det var. Skräphögen till höger väntar förstås på kontainern... Balkongräcket har jag täckt med virkat, och dom kulörta lamporna (det syns inte i dagsljus, men dom är färgade) köpte jag på Dollar för en hundring för ett par år sedan, dom är ute året runt.
 
Pelargonerna kostade 100 kr för 5 stycken på Granngården, väldigt billigt. Den ena balkonglådan innehåller bara en pelargon, där tänkte jag plantera jordgubbar och chili också, jag väntar bara på att blomstergubben ska komma. Egentligen väntar jag väl på lite varmare väder också, även om jag ändå måste kånka in pelargonerna på kvällen - det blir fortfarande minusgrader på natten här.
 
Så, med enkla medel, och billigt, så har jag en mysig balkong att vara ute på i sommar. Man behöver inte lägga en massa pengar och en massa tid på att få till det! Däremot hjälper det att tänka utanför ramarna, att tänka i lager (matta på matta tex, gör det mjukt och skönt att gå på), att använda sig av färg, och blommor förstås - blommor gör hur mycket som helst!
 

fina saker ska visas upp!

Jag hittade ett skrivbord som skänktes bort på fb, jag ska (med hjälp av svågern) hämta det om nån timme. Supersmidigt, för det är bara två hus bort! Jag har burit ut mitt gamla målarbord på balkongen, och så ska skrivbordet bli nytt målarbord. Jag tror det bli jättebra, rummet borde bli mycket rymligare utan det runda bordet som tar plats långt ut i rummet.
 
Annars har jag ett par piffbilder hemifrån att bjuda på:
 
Jag ställde fram mina allra finaste böcker, Barnes & Noble's Leatherbound, helt fantastiska, läderbundna, samlingsverk. Jag har Sherlock Holmes, Bröderna Grimms sagor, Jane Austens alla böcker, och Alice i Underlandet (med allt annat som Lewis Carroll har skrivit), och jag vill ha många fler. En vacker dag, så!
 
Den här lilla hyllan har rymt allt möjligt sen jag köpte den, för sådär ett år sedan. Nu är den mitt lilla skogsdjurszoo, med min ekorrvas, sammetsporslinskaniner från TGR, och min samling porslinsfåglar. Och så en kamera, för det är enda sättet man skjuter djur, tycker jag...
 
Jag gillar den här väggsnutten,det är en massa gamla tavlor, lite konst av olika slag, ett miniminimedicinskåp, och så hyllan som fungerar som utställningsyta för det som gör mig glad just för tillfället.