bara en massa flyttstök

Jag har inte så mycket att säga, allt handlar just nu om min flytt. Jag packar de sista lådorna, jag ligger före i städschemat (hurra!), och ikväll packar jag ner datorn (med sorg och saknad! målargrejorna är också nerpackade - har abstinens...). Jag ska gå och skrubba duschkabinen med svinto (det funkade på fönstret i ugnsluckan, borde funka på kalkavlagringar), och så hoppa in i duschen. Och så försöka göra klart så mycket som möjligt. I morron ska jag in till Stockholm och säga hejdå till alla på Myrorna, och så kommer min pappa med släpvagnen redan idag. Det är nästan obegripligt snart tills det bär iväg! Och kanske hade det känts lite jobbigt om det var vår här och vinter däruppe, men när det nu är lika kallt och snöigt här - ja, då längtar jag bara upp!
I´ll try to get everything ready for the move today - I don´t have that much left to do, fortunately. Even though it looks like WW3 here...

jag gillar verkligen inte att flyttstäda...

Jag hade i min enfald trott att en halvtimme (mellan NCIS och Halv åtta hos mig) skulle räcka till att städa badrummet. Torka väggar och duschkabin, det borde inte ta nån längre tid, eller hur? Oj, oj, oj så fel jag hade... Väggar och rör och badrumsskåp är klara i alla fall, men efter två varv på duschkabinen, så måste jag prova svinto. Jag säger bara ett ord: kalkavlagringar. Ok, två ord till: städa oftare. Jag dammtorkar så gott som aldrig, men det känns som det är dags att börja, då skulle det verkligen bara ha räckt med en avtorkning idag. Men bor man i en liten lägenhet med två katter, tja - städa oftare. Jag var ju hur bra som helst på att städa varje dag ett tag, men det hann tyvärr inte bli en vana. Nu ska det baske mig det. Jag ska få Monica Geller att se ut som en stökpelle. Eller ja, dammtorka ibland... Vill ju inte hamna på Rent hus på TV...
Ok, so cleaning the bathroom wasn´t the fast and easy job I had thought it was. The half hour I had thought would duffice didn´t, not by a long shot. I need to scrub on the shower some more, just need to buy some scrub pads. We call it Svinto, or "steel wool", what´s the English word for it?

flyttstäda...

Den här veckan är vikt åt flyttstädning. Vilket kan vara det absolut tristaste med att flytta. Men - jag har varit superpedagogisk, och gjort ett litet städschema. Genom att sprida ut allt över veckan, i stället för att tokstäda en hel dag, så hoppas jag att det inte ska kännas speciellt överväldigande. För snart är det lördag, snart sticker jag!
I´m cleaning my flat for the move this week. Blech...