gamla gardiner

Ett av dom första ställena jag kollar på när jag loppar, är textilavdelningen - dukar och gardiner och tyger i allmänhet. Oftast använder jag dom sen inte som det ursprungligen var menat, utan klipper sönder och syr nytt. Lapptäcken, t.ex - det finns inget finare än lapptäcken gjorda på vintagetyger. Men en del får fortsätta sina liv som gardiner och dukar, som den här högen med gardiner. Fast dom flesta har jag inte hunnit inviga än, jag vill måla klart vardagsrummet först, det känns som ingen mening att sätta upp gardinstänger innan väggarna är målade.


Dom två översta är bara en våd vardera, och den nästföljande är lite kort. Antingen får jag pussla à la dottie angel, eller så använda dom till nåt annat...
Some of my collection of vintage curtains. Aren´t they pretty? :)

när man måste ge efter...

Jag var tvungen att gå tillbaka på loppisen för att kolla om efterrättsskålarna var kvar. Och det var dom! Jag vet inte om jag har en väldigt udda smak, men jag kan inte förstå att inte någon ryckte dom här så fort det öppnade, jag har inte kunnat låta bli att tänka på dom de timmar som gick mellan att jag gick ifrån dom, och tills jag kunde lägga vantarna på dom. Men jag är glad för min udda smak - det gör att folk inte känner igen ett fynd om det hoppar upp och biter dom i baken, och jag får behålla godbitarna för mig själv!


Jag tror att jag måste börja äta efterrätt...

Ikväll ska jag hem till Maria och hennes Dennis och Colin (som roade sig med att kräka ner min lägenhet och två av mina klänningar idag...) och grilla - första grillningen för året! Brukar vara den bästa också, man hinner glömma hur gott det är under vintern, så det blir som en glädjechock för smaklökarna.

Ikväll vill jag gå ut och ha en massa roligt också, det känns som det är väldigt länge sen sist. Jag vill ha roligt, och träffa en massa folk, och prata och skratta och dricka vin och dansa och flörta och komma hem sent och sova halva dagen efter. Vart kan man lämna en beställning på sånt?
I had to have these too, I left them behind earlier today and they were on my mind until I finally came back and bought them. I love them! I guess this means I have to start eating dessert now...