inslagna hemliga tomtepaket

Igår gjorde jag klart den sista grejen till mina secret santa-paket, den tog lite tid, jag var tvungen att göra om den tre gånger... Så kan det bli, när det inte blir som man har tänkt sig... Innehållen i paketen får ni se sen, när mottagarna har öppnat dom, men själva paketen kan jag visa. Förr om åren lade jag ner mer krut på paketinslagning, jag matchade pappren med julpyntningen och allt, numera använder jag inte ens snören. Däremot så köper jag gärna fina papper, så är halva jobbet gjort. Här har jag matchat det i rött, vitt och svart, och så prickar - prickar kan man aldrig få för mycket av!
 
 
 
Paketen ser rätt lika ut i formerna, eftersom innehållet är rätt lika, två av grejerna jag gjort är lika, men motiven är anpassade efter mottagarna, och småplocket är också samma. Jag brukar göra så, och det har hittills funkat bra. Varför då ändra på ett vinnande koncept? ^_^
 

lucka nummer 30 - julmusik

Två saker som starkt bidrar till den juliga känslan, är dofter och ljud. Dofter som glögg, pepparkakor och lussebullar, gran och hyacint, och ljudet av en massa julmusik. I alla affärer spelas det julig bakgrundsmusik, i alla reklamfilmer, i alla TV-program... Tyvärr, för min del, så är det oftast julmusik som inte helt faller mig i smaken, jag har lite svårt för den typiskt svenska julmusiken, Carola, Peter Jöback och liknande är inte alls min cup of tea. Jag gillar amerikansk klassisk julmusik, sån där nästan kitschig från 40- och 50-tal, och så gillar jag lite mer otraditionella moderna tolkningar, som She & Him till exempel. Dagens jultips är några av mina julmusiksfavoriter, dom kommer att hålla mig sällskap genom hela december, och det är både enstaka julskivor, och ett par spellistor.
 
 
 

lucka nummer 29 - julkalendern

En av dom bästa sakerna med julen, är julkalendern - jag tycks visst aldrig bli för gammal för den! Jag har samlat på mig en liten samling med mina favoritjulkalendrar på DVD, slår julsuget till, så är det bara att stoppa i en kalender i DVD-spelaren. Till mina favoriter hör Trolltider, Greveholm, Albert och Herbert, Julens hjältar, och så den här, Pelle Svanslös:
 
 
En av dom bättre nyare julkalendrarna är Lassemajas Detektivbyrå, inte minst för scenografin - den känns väldigt mycket Pushing Daisies (som är en av mina absoluta favoritserier nånsin), med sina mättade färger, genomtänkta matchingar och sin retrokänsla. Tyvärr hittade jag inga youtube-klipp från den kalenderna, så därför blir det Pelle Svanslös idag. Den finns att köpa på DVD, liksom väldigt många av dom andra julkalendrarna - det ges ut fler och fler varje år.
 
Årets tillskott till julkalendersamlingen är Teskedsgumman. Nu är frågan - ett avsnitt om dagen, eller sträcktitta så länge det räcker?