rena klädfabriken

Blusen jag skrev om häromdagen är klar, och fick svarta knappar:
 
Och tur var väl det, att jag valde dom svarta! Trots flera provsydda knapphål, så blev dom ändå för små för knapparna. Dom svarta knapparna har jag dock i en mindre storlek, och dom passade perfekt, en evinnerlig tur, som sagt. Blusen blev jättefin, tyget funkar superbra, jag råkade bara göra halsringningen lite liten, förmodligen tog jag till lite för mycket sömsmån när jag sydde axelsömmen. 
 
Igår natt, så började jag klippa mönsterdelar till en klänning, och den sydde jag klart idag.
 
Violtyget är själva klänningen, tyget i mitten är infodringen, jag tycker att det är trevligt med såna detaljer i ett annat tyg. Mönsterdelarna till infodringen saknades tyvärr, det kan bli så med ett närmare 50 år gammalt mönster, så jag ritade ett eget. Det blev inte helt perfekt, men det funkar förhoppningsvis. Dragkedjan blev jag inte nöjd med, så den sprättade jag loss innan jag gick upp och lade mig, den ska jag göra om imorgon. 
 
Imorgon blir det också inspelning av nästa avsnitt av min podcast, så det känns bra att ha något att visa upp! Det är en bra spark i baken att få saker gjorda, för att annars blir det ingen podcast. 
 
Spara

knapp på knapp

Jag är nästan klar med blusen jag började sy igår, det fattas bara knappar och knapphål. Jag har bara lite svårt att bestämma mig för vilka knappar jag ska välja... 
 
Alla tre knappar passar jättebra, dom tar upp varsin av dom tre färgerna i tyget. Ska jag välja diskretare svarta, stora ljusrosa, eller dom ljusröda, som är mittemellan både i storlek och intryck? Nu, när jag tänker närmare på saken, så är dom rosa kanske lite tunga, och öglan på baksidan lite stor - dom kommer inte att sitta helt bra på det tunna tyget. Men vilken av dom andra två?
 
Jag köpte ju en låda med knappar på loppis igår, och det fanns så mycket fint i den! Det här är bara en del, och jag ser verkligen fram emot att få sy fast dom på kläder, bara jag får kläderna sydda, så. 
 
Spara

finbesök och loppisbesök

I söndags fick jag finbesök, Elisabeth och jag gick i samma klass på gymnasiet, och det är nog tjugo år sen vi sågs sist. Så det var på tiden! Hon stannade över natten, och vi hade det hur trevligt som helst, det kändes inte alls att det var så länge sen. Efter att hon åkt, så gick luften ur både Alice och mig, vi gjorde en tidig kväll på måndag, och hela tisdagen var jag som en zombie, jag sov mer än jag var vaken. Idag är jag fortfarande trött, men tvingade mig själv att faktiskt göra något, och inte somna på soffan.
 
Idag träffade jag en annan gammal klasskompis, Anna, vi gick i grundskolan tillsammans, och också vi har börjat umgås igen den senaste tiden. Vi for på loppis, på Öhn och på Muråsen, jag sålde mina sista muminmuggar och behöver sygrejer, och sygrejer hittade jag en del. Några tyger, trådrullar i olika färger, en låda knappar (många jättefina!), några mönster, och så en garnvinda. Jag började sy en blus i morse, och letade fram tyg till en klänning, och blev väldigt påmind om att jag bara har små tygstycken, så att hitta tyg, och att hitta större bitar, var behövligt. 
 
Nu ligger jag på soffan igen, och läser steampunk (Soulless av Gail Carriger), och försöker hålla ögonen öppna en liten stund i alla fall, såpass att jag kan gå och lägga mig. För det är såhär jag fungerar - jag har haft jättetrevligt, jag gör gärna om det fler gånger, men efteråt är jag helt slut, och det tar tid att piggna till igen. 
 
Så till åtta ska jag hålla mig vaken, sen tänker jag faktiskt gå och sova - jag ser ingen mening med att tvångshålla mig vaken.