drömfångare och fredstecken

I förrgår for jag in till Östersund på en impuls, vädret var grått och lite kyligare, då funkar det bra att fara iväg med hunden med. Jag träffade Suss en stund, vi åt kinamat och gick på Indiska och handlade (halva reapriset!). Som vanligt har dom hur mycket fint som helst (jag väntar in nästa säsongsrea för en del av grejerna jag gillade), och vi handlade en del båda två. Jag hittade bland annat ett gäng fina smycken, och ett par fina saker till huset. Det är dom ni får se nu, hussakerna:
 
Drömfångare gillar jag väldigt mycket, särskilt när dom är såhär fina. En virkad duk, fina band och tofsar, pompoms och bjällror - allt som jag gillar!
 
Min egenpimpade drömfångare hänger i fönstret sen innan, men den vill gärna ha sällskap.
 
Jag har inga gardiner i fönstret, och vill inte ha det heller. Däremot skulle jag gärna ha mera grönt, och gärna några drömfångare till. Eller nåt annat fint och hängande!
 
Indiska har ofta fina saker i återvunnen plåt - det här fredstecknet kunde jag inte låta bli!
 
Jag tyckte att min väldigt retro övre hall behövde ett stilbrott...
 
Stilbrott är bra! Här syns också sekretären jag köpte på auktion sist, jag har ju inte visat den. Den rymmer (nästan) alla mina sysaker, känns bra att få dom undanstoppade, jag gillar inte riktigt när det blir plottrigt...
 
 

om drömmar...

Jag drömmer alltid mycket, och väldigt livliga drömmar dessutom. Inatt drömde jag att jag skulle hålla föredrag om mänsklighetens fem viktigaste händelser. Alltså, hur kan man begränsa sig till bara fem? När vi reste oss upp, när vi lärde oss att göra upp eld, när vi började odla är förstås livsviktiga, det var det som gjorde oss till människor. Dom forntida stora civilisationerna, egypterna, sumererna, grekerna, aztekerna, romarna, har alla spelat stor roll i att föra mänskligheten framåt, folkvandringar och diverse krig och erövringar också. Medicinska upptäckter, mänskliga storheter, geografiska upptäckter, listan kan göras hur lång som helst. De senaste hundra åren har händelserna handlat mycket om rättigheter, rösträtt för kvinnor, jämlikhet oberoende av kön, hudfärg, sexuell läggning, djurrätt, miljöfrågor... Tyvärr vaknade jag innan jag hann bestämma mig för vilka händelser som var viktigast...

hemma hos 70-talet

Men himmelrike så snyggt!
 
 
Jag fick tips av en väninna att kolla in Go´kväll ikväll, jag har ju ingen TV, men som tur är, så visas en massa program och klipp på nätet. Emma Hamberg hade en serie för ett tag sen, där hon besökte folk med speciella hem (min favorit var det här besöket till 50-talet), och nu fortsätter hon på samma tema. Första avsnittet är det här underbara hemmet på 70-talstema, i precis den stil som jag älskar. Helt underbart!