hejdå gamla året!

Alla pratar om vädret, jag vet, men det är värt att prata om - de senaste åren har vädret verkligen varit extremt! För några dagar sedan var det -30, sedan vräkte snön ner, och nu är det plusgrader. Allt inom mindre än en vecka. Jag uppskattade verkligen förra vintern, som var kort och snöfattig och väldigt mild, och hoppas på en repris. Med det sagt - att vädret är som det är, är ju egentligen inte en bra sak, det är ett tydligt tecken på miljöförstörelse, det håller helt enkelt på att gå åt skogen. Vi i västvärlden behöver verkligen sänka våran levnadsstandard, vi kan inte fortsätta leva som om var dag var den sista, och att den med mest prylar vinner. Säger jag, som just har fyllt på i bokhyllan med en hög med böcker... Men min matriella standard är förhållandevis låg, om man ser på västvärlden (jämför med u-länderna, så lever jag som värsta maharajan), jag handlar det mesta begagnat, jag kastar sällan, utan skänker/säljer vidare, jag använder teknikprylar tills dom håller på att säcka ihop (jag har en ny mobil på väg, men det är verkligen på tiden, för min nuvarande är inte pigg), jag kastar inte mat... Jag slentriananvänder bilen, det medger jag, men jag ser verkligen fram emot bättre promenadväder, så kan jag låta den stå oftare. Som sagt, vi måste sänka våran levnadsstandard om jorden ska överleva.
 
Apropå och spendera, men rätt miljövänlig spendering: nästa vecka ska jag tatuera mig. Hipp hurra! Det är på tiden, det är några år sen senast. Och nu när jag har lön som jag har råd att leva på, så kommer jag att fortsätta tatuera mig mer regelbundet, jag har två sleeves som vill bli till. Fast just den här ska jag ha på ryggen, den kommer att bli hur fin som helst! Om en vecka får ni se bilder!
 
Annars så tänker jag avsluta året med att snygga till här hemma, det känns bra att städa ut det gamla året och börja det nya rent och fräscht - nydiskat, nydammsuget, renbäddat i sängen... Jag är vidskeplig till husbehov, jag tror på att det nya årets första dag är en fingervisning om det nya året. Alltså försöker jag att inte spendera pengar (fast just det verkar ändå inte hjälpa...), att inte sova hela dagen och vakna bakis (eftersom jag inte firar nyår halva natten med en massa alkohol, så är det inte speciellt svårt), att ha nystädat...
 
 
 

muppar och fragglar

Jag samlar på The Muppet Show-muggar, jag hade en när jag växte upp, och har köpt fler när jag har fått tag på dom. Ändå lyckas jag aldrig få till en samling, för jag råkar ha sönder dom. Jag har fortfarande bara en (men inte min gamla, den är sönderslagen), till min stora sorg. När jag var  in på jobbet med sjukintyg för ett par veckor sedan, så hittade jag inte mupparna-muggar, utan fraggelmuggar. Inte riktigt samma sak, men inte långt ifrån! Det fanns tre stycken, för 5 kr/styck, inte mycket att fundera på alltså. Tyvärr hade en av dom gått sönder på vägen hem (jag säger ju det, jag har världens otur med dom här muggarna!), men två stycken höll, och är nästan lika fantastiska som muggarna med mupparna på.
 
 
 
 

ett ögonblick av bitterhet

Kan ni bjuda mig på ett inlägg där jag får bara vara bitter och gnälla och klaga? Om inte annat, så har jag förvarnat er, så ni kan scrolla vidare om ni inte vill läsa negativa inlägg. TW bitterfitta deluxe alltså.
-
-
-
-
-
 
Ok. Känner ni mig, eller har ni läst den här bloggen ett tag, så vet ni att jag är singel och tokless på det. Häromdagen började jag fundera.  Om vi säger dom senaste fyra åren (jag skaffade ett socialt liv för fyra år sedan, tiden innan har jag inte så mycket att jämföra med), så var en del av dom jag kände singel, några hade pojkvän. Under dom här fyra åren, så har
- folk som hade pojkvän gift sig och skaffat barn
- folk som var singel har skaffat pojkvän och barn
- folk som hade pojkvän har gjort slut med pojkvän och skaffat ny
- folk som var singel är nu sambo
- folk som var förlovade har gjort slut med killen och träffat en ny
- folk som var gift har skiljt sig, träffat nytt, gjort slut och dejtar nu runt
- folk som var singel har träffat nån, gjort slut, träffat en ny, gjort slut, och träffat ny igen
 
Ser ni mönstret? Under den här tiden, så är det bara jag, endast och enbart, som har varit singel hela tiden, som inte ens har dejtat. Och det är inte för att jag inte har försökt - jag har träffat karlar på jobbet, på krogen, genom kompisar, jag har testat nätdejting... Och jag är fortfarande singel.
 
Är det konstigt att jag tror att det är något fel på mig?
 
En annan sak, som är lite samma, fast annorlunda ändå, som orsakar en väldig massa bitterhet, är när folk som jag betraktar som närstående skäms för mig. Som aldrig hör av sig om dom ska ut, eller om dom ska umgås med folk, däremot duger jag bra på tu man hand.
 
Som sagt, är det konstigt att jag tror att det är nåt fel på mig?