go´middag och affärstips

Kors i taket, men idag blev jag sugen på nånting riktigt gott till middag, nånting som faktiskt behöver lagas till! (Eller värmas upp, hur man nu ser det...) Jag har haft en fransyska i frysen sen i somras, den står nu i ugnen för långsam tillagning, och så for jag på affären och köpte potatisgratäng och pepparsås (som sagt, mera uppvärmning än tillagning). Helstekt fransyska med potatisgratäng och sås står alltså på menyn till middag - sämre mat kan en fredagkväll bjuda på!
 
Och apropå affärer - ibland kan små affärer överraska en. Inte helt sällan, faktiskt - har ni vägarna förbi Ramsele eller Hammerdal, så har dom riktigt trevliga små matbutiker, med väldigt bra utbud. Ica i Hammerdal har betydligt bättre tehylla än både Ica och Konsum i Ström, tycker jag i alla fall. Dom kan erbjuda både en massa Friggs-teer, och en del Pukka, superbra! Dessutom har dom dom minsta lösgodispåsarna från Karamellkungen, jättebra när man bara vill ha litegrann, men inte kan låta bli att plocka för mycket i dom stora (eller ännu värre, dom jättestora) påsarna.

buffy

Den här veckan maratontittar jag på Buffy, den perfekta nedräkningen till Halloween/Samhain/31 oktober! Har man inte boxen hemma, så finns serien att se på Netflix, har man mycket tid att slå ihjäl så föreslår jag att man börjar på säsong 1, och sen tittar igenom alla säsonger. Min favoritsäsong är den sjätte, men den har jag sett så många gånger, att den här gången föll valet på fyran. Också en bra säsong! Trean likaså, och sjuan. Eller ja, jag gillar Buffy helt enkelt. ^_^