inget internet...

Det blev plötsligt tyst här, jag får inte internet att funka. Misstänker att jag kan ha sagt att jag inte är inflyttad förrän den 1 juli, så abonnemanget sätter igång då... Så hav tålamod, jag kommer snart tillbaka!

tidningstapeter och utrymmesbrist

Jag for ju tillbaks till huset igår kväll, jag körde ett till lass med grejer, och så började jag tapetsera övre hallen. Planen var ju att ha den tapetserad när elektrikern kommer idag, men tyvärr så tog limmet slut. Hade det räckt till bara några sidor till, så räckt precis dit jag ska ha ett uttag, nu får elektrikern börja i nåt annat rum, och jag ska kolla om lösvirkeshus öppnar tidigt, så att jag kan göra klart. Ursprungligen, så var tanken bara att göra dom här två väggarna (den vänstra väggen hade jag inte ens tänkt tapetsera hela, utan bara från dörrkarmen), men det blir så jäkla snyggt, så jag gör nog hela dörrväggen, och så den lilla väggsnutten ovanför trappen också. Det är snabbt och enkelt, inte så mycket att fundera över helt enkelt.
 
Här är tidningssidorna fuktfläckiga av limmet, men det går förstås bort när limmet torkat. Och jag ska förstås skära till längs golv och tak, men att göra det när papperet var fuktigt var ingen bra idé... Jag har valt att övervägande använda svartvita sidor, för att det ska bli lite lugnare för ögat, och så bara nån enstaka färgsida här och var.
 
Tycker nån att det ser rörigt ut med allt mönster, tänk er när jag har ställt dit möbler, bland annat två bokhyllor ska stå här, så man kommer inte att se alltihop på en gång, som här. Fast jag tycker att det här blev superbra, jag skulle kunna ha såhär, och lämna väggarna och rummet tomt i övrigt. Tyvärr så är huset litet, och jag måste utnyttja varenda kvadratmeter.
 
Och apropå att utnyttja kvadratmeter - huset är nästan dubbelt så stort som lägenheten, och ändå har jag svårt att få plats med mina saker. Jag hoppas att det bara är frågan om att allt måste packas upp och hitta sina platser, att allt ska rymmas utan problem då. För det var ju en anledning till att jag köpte hus - att få mer utrymme. Och apropå utrymme - jag håller på och sliter mitt hår, kattlådan, vart ska jag få plats med kattlådan? Hall och toalett är pyttesmå, och jag vill varken ha kattlådan i sovrummet, målarrummet, köket eller vardagsrummet. Förhoppningsvis kommer katterna inte att behöva den vad det lider, men än så länge får jag nog ställa den i duschen. Inte på något sätt optimalt, men vad ska man göra?
 

flitig som en myra!

Jag begriper inte, jag är i huset åtskilliga timmar varje dag, jag tycker att jag borde få massor gjort varje gång, men när jag ser tillbaka på dagen, så är det inte så mycket ändå. Och ändå latar jag mig inte, jag jobbar på nästa varje minut i huset. Som idag, jag var där 5-6 timmar, jag snickrade ihop en bokhylla, jag skruvade upp bokhyllefästen (önskar bara att jag hittar konsollerna också, men dom ligger i nån kartong nånstans), jag bar in grejer från bilen, jag packade upp badrumsprylar i min nya fina hylla. Mer än så hann jag inte på alla dom timmarna. Jag är superglad att jag lejde bort målningen, även om dom inte dyker upp varje dag, så kommer dom att bli klara mycket snabbare än vad jag skulle bli. Jag skulle hålla på och måla i flera månader...

Så ser min egensnickrade hylla ut, jag utnyttjade en dörr som inte används, satte upp lister att lägga hyllplanen på, skruvade på hyllplanen, målade. Det är den korta versionen. Den långa involverar svordomar, hyllplan som var för långa och måste sågas till, för kort avstånd mellan hyllorna, så att inte skruvdragaren kom åt (vilket gjorde att jag till slut var tvungen att ta fram hammare och spik på ett par hyllplan), glipor, färg som runnit... Men - det är det första jag har snickrat sen det var 80-tal, och jag tycker att det blev snyggt. Dom smala hyllorna är perfekta att förvara min samling tarotkort i - på bredare hyllor så "försvinner" dom gärna.
 
Nu ska jag fortsätta jobba på, ett lager väggfärg till på dom spacklade spikhålen, nånting att äta, och sen tror jag faktiskt att jag ska fara ut till huset med ett lass till. Planen är ju faktiskt att flytta ut imorgon! För när jag ändå har katterna i bilen, när vi ska till veterinären, då passar jag på och tar dom till huset, så att dom slipper åka runt en massa. Elen är dragen på nedervåningen, men det är inte målat eller tapetserat, och jag har ingen kyl/frys än, imorgon dras elen på övervåningen. Det blir lite primitivt boende, men det må vara hänt - fler än jag har bott mitt i renoveringar. Dessutom, jag tror att jag ska ta och tapetsera hallen också ikväll, det är lättast att göra det innan elledningarna är dragna.
 
På söndag ska det flyttstädas, på måndag körs sista flyttlasset - jag har det jag gör för att hinna ut med allt löst, och måla det som ska målas innan dess! Samtidigt - det är ett kärt bekymmer, för jag håller ju på att flytta in i mitt alldeles egna hus!