tarotväskor

Idag är det World Tarot Day, och det känns som en lämplig dag att sy på mina tarotväskor! Jag är klar med tre fram- och baksidor, och tre lock, och jag har sytt ihop locken med baksidorna. Dessutom har jag klippt ut och sytt ihop ett gäng sidkanter, så nu har jag några timmar med nål och broderitråd - dom ska stoppas, sys ihop, quiltas och så ska väskorna monteras. Jag får se hur långt jag hinner - det är många stygn, det tar ett tag! Jag kommer att lägga ut tarotväskorna till försäljning eller bytes - jag har redan en som vill byta till sig en väska mot två tarotlekar, varav en av tarotlekarna är på topp-5-önskelistan. Mig kostar en väska ingenting att göra, bara tid, och eftersom dom är lätta och kan klämmas ihop platta, så blir frakten också billig - en väldigt bra affär för mig alltså! Byteshandel = ♥!
 
 
Det är alltså med samma teknik som jag ska göra en mobilväska till en kompis också, jag ska sätta igång med den, bara jag kan bestämma mig för om jag ska göra den med fler eller med färre lappkuddar... Båda delarna är tilltalande på sina sätt, jag syr på tarotväskorna och funderar, och bestämmer mig innan helgen!
 

godmorgon onsdag!

Jag började dagen som jag börjar dom flesta dagar - i soffan vid datorn. Eller nä, ska jag vara kinkig och exakt, så började jag med en kissväng med Alice, och så klippte jag bakgrunder till ATC-kort, jag målade ett helt A4-ark igår kväll, så när jag klippt dom idag, så har jag nu 9 färdiga bakgrunder. Det kallas tidseffektivt!
 
Men annars började jag i soffan, med frukost och youtube. Igår kväll bakade jag scones i form av en limpa, det blev mycket kvar sedan jag ätit scones till middag, så det blev frukost idag, och blir mellanmål nu också. Te och scones är inte att förakta - snabbt, enkelt, billigt och gott, och mycket smidigare att baka ut som en limpa!
 
Titta på film/serie/videos kan jag bara göra när jag har något i händerna, har jag inte något att sysselsätta dom med så blir det på rygg i soffan med en bok istället. Nu håller jag på att sy kuddlappar à la Teesha Moore som ska bli till tarotväskor, jag ska också sy en liten mobil/väska åt en kompis, så den ska jag sätta igång med när dom här lapparna är klara. Hon önskar sig rosa, så rosa ska hon få!
 
Igår målade jag klart ATCs för ett byte, jag ska bara skicka iväg två (temat var affirmation cards), men blev inte nöjd med enhörningen, så då gjorde jag den till vänster också, så får mottagaren välja själv vilka två hon tycker bäst om. Det har blivit så några gånger, jag har gjort extra kort när jag inte varit nöjd, det betyder att jag har extra kort att byta bort sen - win-win situation kallar jag det!
 
Idag kom det in lite pengar på kontot, det betyder betalning av räkningar och det betyder påfyllning i skåpen både till mig och djuren. Ingen storhandling, inget flådigt, men pasta, potatis, nån frukt, nån fryst/konserverad grönsak, lite te... Jag *lyx*-spenderade just, och köpte bläckpatroner till skrivaren, jag har hittat den billigaste butiken på nätet, men det är ändå en klump pengar på något fruktansvärt tråkigt. Samtidigt är skrivaren en sån där sak som det är svårt att klara mig utan - jag har bara haft den i två år, hur överlevde jag innan?
 
Så ja, den här onsdagen innan Kristi Flygare (visst får vi post som vanligt på fredag? hoppas ju på att det ska komma tarotlekar i veckan!) börjar både med lite skapande och lite vuxenansvar. Jag vet ju vilken del jag föredrar... Nu ska jag koka en kopp te till, ställa fram lite mer av mina gamla chunky books (dom är inte till någon glädje undanstoppade i klädkammaren), och sy lite mer innan jag ska åka ut. Ni då, hur ser eran morgon ut?
 

jag skäms inte!

Jag blir ibland ifrågasatt gällande vad jag skriver om i bloggen - måste jag verkligen skriva om allt, om vaginor och om mens och om bajs och om att vara utan pengar och att vara sjuk och om att behöva be om hjälp. Sånt där är ju pinsamt, det ska tigas om det, man ska skämmas - definitivt inte prata högt om det, definitivt inte att skriva om det i bloggen. Gud vad pinsamt!
 
På det svarar jag då: det är just därför jag skriver om det! Det är inte skämmigare än vad vi gör det! Vaginor har hälften av jordens befolkning, mens har nästan lika många. Bajsar gör i princip alla, och många liksom mig har mag- och tarmsjukdomar som gör att det blir ett problem. Ett problem som det oftast är hysh-hysh runt, för att det är så pinsamt och skämmigt att prata om bajs. Att vara fattig ska man skämmas för och hålla tyst om, och göra allt vad man kan för att det inte ska synas utåt, och måste man till och med be om hjälp? Usch vad pinsamt, det måste man hålla tyst om! Depressioner har jag levt med i över trettio år, äntligen så är det en sjukdom som åtminstone dom flesta accepterar att den finns, att det inte bara är lathet. Att vi har nått såpass långt beror på att vi har börjat prata om det, att inte tiga ihjäl det - genom att föra ut depression i ljuset, så har det underlättat livet för så många tusen människor.
 
Därför är jag öppen med sånt som andra tycker är pinsamt, därför skäms jag inte över fullt naturliga saker, och därför tänker jag fortsätta att prata om det, både i bloggen, på facebook, i verkligheten. Ni som tycker att jag är pinsam och jobbig? Skäms på er!
 
 
Spara
Spara
Spara