ljusskygg heminredning

Jag vet, det här var ni inte riktigt beredda på! Det är inte alls min stil, det är inte alls vad jag överhuvudtaget har snöat in på, men det roar mig! Och det som roar mig, det får roa er en stund också! Jag har en historia som svartrockare (som det då hette) i tonåren - svarta kläder, svart hår, mycket smink, deppig musik... Fast när jag lyssnar nuförtiden, så är det inte speciellt deppigt alls, Sisters of Mercy tex är faktiskt ganska poppig musik, väldigt melodisk, och fortfarande väldigt bra! Vissa ränder får visst aldrig ur, svart är fortfarande basfärgen i min garderob (fast jag tycker väldigt mycket om färg och mönster också, tur att det går att kombinera!), jag gillar fortfarande dödskallar och fladdermöss, och Halloween är en favorithelg! Jag kommer aldrig att inreda speciellt gotiskt, men detaljer här och var kan jag alltid låna, och färger kan jag alltid förändra. Den här serien hittade jag för ett tag sedan, jag har sett dom första två avsnitten, och jag gillar det!
 
 
En som också inspirerar med gotisk inredning, är Dre Ronayne, det finns många detaljer som jag tycker om, som dom svartvita möblerna och dom svartvita ränderna. Randigt är alltid snyggt! Hon har en del DIY-videos också, bla en målad sänggavel och en himmelssäng.
 
 
Lite roligt är att hon delar hus med en av mina inredningsfavoriter, Kelly Eden, och resten av deras hus är rosa och pastelligt och krusidulligt, med rosavitarandigt Hello Kitty-kök och en karusellhäst på matrumsväggen.
 
En av mina gotiska hjältar är förstås Wednesday Addams (och Nemi!), och när jag får den här serien som förslag på youtube, så måste jag förstås kolla den också. Definitivt underhållande! Passar inte in på dagens inredningstema, men väl på det gotiska temat!
 
 
 
 

litet konstverk bakom glas

I måndags visade jag mina tyg-ATCs, eftersom det var mitt svar på månadens Monthly Makers och temat var tyg, så fick inte det jag gjort i trä riktigt plats. Dags att visa det nu, alltså! Jag utgick från ett blankt ATC-kort i trä, jag har haft det liggande länge eftersom det är för tjockt för att rymmas i en plastficka, och alltså oftast inte fungerar när jag byter ATCs. Perfekt läge att göra något med det nu alltså, när jag gör massor av ATCs i tekniker och material som sträcker sig utanför dom vanliga ramarna!
 
 
Jag har målat och limmat collage och sedan målat på collagemotivet igen. Glasrutan blev över när jag gjorde mina broderade Harry Potter-tavlor, jag plockade ur glasen när jag ramade in broderierna, och jag sparade dom med tanken att använda dom till annat. Jag limmade fast ett litet gångjärn på glaset, och skruvade sedan fast det i ATC-kortet. I överkant och i nederkant skruvade jag fast små öglor, i den nedre öglan fäste jag några berlocker, i överkant fäste jag ett "tak" som jag klippt ut i kartong, målat och gjort collage på, och sedan gjort hål i nederkanten för smyckesringar. Öglorna fästes i ringarna, i ett hål längst upp fästes ett band att hänga upp allt i, och när jag började kolla hur det såg ut upphängt, så märkte jag att någon slags fästanordning behövdes till mitt lilla fönster. Jag skruvade i en liten skruv, så att fönstret skulle stängas rakt, och i skruven fäste jag en ståltråd som jag snodde ihop en slags fästanordning av. Inte den bästa lösningen, men den jag kom på rakt av. En liten magnet hade varit perfekt, men jag tror inte att skruven är av det magnetiska slaget, dessutom hade jag inga magneter hemma...
 
Och här är ett gruppfoto på alla ATCs av det här slaget som jag hade gjort dittills (jag har gjort två till, som ni ser om ni klickar på länken längst upp i inlägget), jag har lekt med material, tekniker, dekorationer, former - jag har helt enkelt passat på att gå så långt utanför ramarna som jag bara kan, när jag nu håller i en swap på just det temat. En orsak är förstås att ha kort att byta bort i swappen, en annan orsak är att visa dom andra deltagarna exempel på vad man kan göra av olika material. Förhoppningen är att kicka igång deras fantasi och inspiration också!
 
Just nu är jag lite insnöad på att sy tarotväskor, men jag har många fler idéer till ATC-kort av det här slaget, i olika material och i olika tekniker, så det kommer att bli mera sånt här framöver! Stay tuned!
 

tarotsamling del tre, och färdiga tarotväskor

Det är mycket tarot just nu, men för mig är det fungerande att kombinera tarotintresset med skapande, så jag har inget emot det. Jag vill inte riskera att tappa lusten att måla igen, nu när den äntligen är tillbaka, men eftersom jag bland annat har ett gäng tarotkort att måla, så funkar det som sagt bra. Likaså har jag svårt för att titta på film/serier/videos utan någonting i händerna, så att sy tarotväskor är ett superbra projekt att pyssla med i soffan. Att jag lyckats få tag på tarotlekar fast jag inte har har pengar till det är också peppigt och får mig att snöa in ännu mer - det har blivit några (!!!!) timmars tarotvideotittande den senaste tiden. Faktum är, att jag spelade in del tre av min tarotsamling innan intresset hade snurrat igång ordentligt igen, men jag kom just på att jag faktiskt inte har lagt upp den här. Jag börjar med det, och sedan får ni se en videosnutt på mina tre färdiga tarotväskor. Det finns faktiskt en mening med att knapparna saknas, jag har inte glömt bort dom - mottagarna får välja själv om jag ska sy i knappen, eller om jag ska skicka med den löst så att dom själv får sy dit den, så att väskan passar den tarotlek som ska bo i den. Jag provade tarotlekar i flera storlekar i väskan, och den funkar bra till många av dom, från storlek rejält stor, till storlek rätt liten, bara knappen sitter på rätt ställe så att locket kan stängas ordentligt. Jag ska sy flera väskor, men först ska jag sy den beställda mobilväskan. Jag har börjat på den, jag har en plan för hur den ska utföras, nu gäller det bara att hitta en massa videos/filmer/serier att se under tiden jag syr - det tar ju en hel del tid, eftersom jag syr allting för hand.