fredagsfavoriter - egyptisk inredning, porträttmåleri, halloweensmycken och sängbäddning

Idag finns det faktiskt en del att vara glad för - igår hade jag jättetrevligt besök av Ingela (vi har varit bekanta i många år, sådär så vi pratar en stund när vi träffas på byn, men det här är första gången vi faktiskt träffas och umgås), idag var Alice jättehungrig och slukade sin frukost (det händer inte så ofta, först löpte hon, sen kom tiden efter löp då hon inte vill äta, sen när hon började äta igen, då blev det varmt, och då vill hon inte heller äta...), och imorgon ska jag träffa Suss och hennes lilla gäng (hundar och ungar och allt vad det är) - faktum är, att idag känns så väldigt lång, jag vill bara att det ska bli lördag någongång! ^_^ Å, och så är det svalt och skönt ute, och så ska det regna framöver - jag har alltså mycket att glädja mig åt!
 
Sen har jag hittat lite bra grejer på nätet också, det blir nästan som en bonus bland dom andra bra sakerna!
 
 
Jag skrev i våras om inredning med fornegyptisk inspiration, och det är faktiskt det här hemmet som första gången fick in mig på den tanken (fast det var en annan video jag såg förut, den här är alldeles ny) - han har fyllt sitt hem med gamla, unika grejer, inte bara egyptiska, men en del, och det är helt fantastiskt vackert! Jag blir väldigt inspirerad, men samtidigt så har jag svårt att se var jag skulle passa in sånt i mitt hem, det skulle bli en väldigt stilkrock! Jag har några fornegyptiska detaljer, dom är kul att plocka in bland allt det andra, men mer grejer, eller större grejer, jag skulle få svårt att få det att funka. Men jag älskar när jag ser det i ett hem såhär!
 
 
Man behöver inte vara intresserad av konst för att ha behållning av den här serien, Portrait Artist of the Year (även om det förstås inte skadar!), det är jätteintressant att se hur olika konstnärer tolkar en och samma person när dom målar porträtt av dom. Och det är också anledningen till att jag tycker så mycket om konst - det ligger så mycket i konstnärens öga, inte ett porträtt är det andra likt, alla konstnärer har olika stil, alla ser motivet på olika sätt - det är så mycket roligare med ett målat porträtt än ett fotograferat, för det finns som inga gränser! Ja, visst kan man förändra fotografier också, beroende på vad man har för appar i mobilen, så finns det massor av filter som förändrar foton och ansikten, och vi vet väl alla hur mycket som kan förändras i Photoshop, men jag tycker ändå att det är en helt annan sak. Det finns fantastiska fotografier, som har tagit fantastiska porträtt, men jag tycker ändå att på det stora hela så saknas mycket av själen i foton, själ som man på ett helt annat sätt hittar i målade porträtt. Men det är min åsikt, förstås - var och en får tycka vad den vill!
 
 
Halloween i garderoben, det är något jag alltid tycker om (även om jag inte har klätt mig speciellt halloweenigt på länge, jag har inte varit på humör, jag har knappt varit på humör för någonting alls på länge - supertrist!), och smycken är ett lätt och diskret att smyga in lite Halloween även i en "vanlig" garderob. Halloweensmyckesamlingar tittar jag alltid på när jag hittar dom!
 
 
Jag har inte nämnt Rajiv Surendra speciellt mycket på länge nu, jag har inte ens kollat på speciellt många av hans videos (som sagt så har jag inte varit på humör för nästan någonting alls på ett tag), men det förhindrar inte att han fortfarande är min husgud (och Christine McConnell är min husgudinna ^_^) - jag älskar hur han gör minsta lilla grej, även tråkiga hushållssysslor, omsorgsfullt, kärleksfullt och genomtänkt. Likaså så väljer han noggrant varenda liten grej han köper, både till sitt hem och till sin garderob - det är handgjorda saker, eller gamla antika saker, det är väldigt lite masstillverkade grejer, utan allt är valt med hjärtat för att ge glädje varje dag och under lång tid framöver. Som här, där även en bäddad säng är något att ägna omsorg åt! Själva sängen är antik, madrassen är handgjord, köpt av ett litet företag som gör madrasser på gammaldags hantverksmässigt sätt, och filtarna har en vän till honom vävt.
 
Det är en hel värld ifrån hur jag sover... Min säng är obekväm och ger mig ont i ryggen, mina kuddar är usla likaså. Jag har inte råd att köpa lakan i rätt storlek, och större lakan är rätt hopplöst att hitta på loppisar, och igår natt så gick mitt sista lakan sönder (och det lakanet hade jag sytt själv - tre normalstora lakan kan lätt sys om till två stora lakan), så jag tog ett påslakan, sprättade upp tre kanter (två kortsidor och en långsida) och använder det nu som lakan (det fungerar förresten väldigt bra i storlek, så jag ska kolla efter fler påslakan att göra om till lakan!). Mina sängkläder är inte noga utvalda skatter, utan udda delar köpta på loppis, mitt täcke är ett gammalt årstidstäcke från Ikea, inget flådigt på något sätt, men ändå faktiskt ett väldigt bra köp (även om jag helst inte köper från Ikea, dom är lika dåliga som fast fashion-kläder), och jag har haft det i många år - minst 15 år, troligen längre. Och gör man så med sina fast fashion-köp, så är dom inte fast fashion längre, och man väger upp mycket av något som annars är väldigt ekologiskt ohållbart - använd alltså det du har så länge det håller, och laga när det går sönder, och fortsätt att använda det!
 
Jag har en spellista med (nästan) alla videos som finns med honom på youtube, kolla på den om ni vill ha inspiration till att göra livet lite mer speciellt!
 
Nu ska jag koka mig en kopp te och äta en muffins - jag fick till mina chokladmuffins väldigt bra sist, knepet är att våga dra på ordentligt med kakao (ännu bättre att ha i riktig choklad också, men sånt har jag sällan hemma), och att inte övergrädda dom. Jag passar på och spelar en gammal juni-lista på spotify, nu medans det fortfarande är juni - imorgon är det juli, kan ni begripa?