sprejar, stickar, syr

Jag har förgäves letat efter mässingsfärgad sprejfärg, koppar finns, guld finns (även om den för det mesta är för brun för min smak), men inte mässing (eller jo, hittade en på Clas Ohlson, som var helt fel i färgen). Konstigt, tycker jag, med tanke på att mässing är väldigt inne just nu. Till slut gav jag upp jakten på mässing, och försökte hitta en bra guld istället, och jag hittade en som var ok, även om jag gärna velat ha en gulare guld. Mer lik mässing, alltså.
 
Jag sprejade lite saker, såsom man gärna gör när man har köpt en ny sprejfärg... Till höger en lampfot, den var mörkblå när jag köpte den, men jag kom på att den skulle ju vara fantastisk i guld - jag som är på jakt efter lite flådigare lampor, mera glas, guld, mässing och sånt, den här behöver bara en ny skärm, och nånstans att stå, så blir det hur bra som helst. Min äggklocka kändes trist, och rätt ofräsch (vitt blir gärna smutsigt med tiden), jag har letat efter en rolig och fin och inte tokdyr på nätet, men har inte hittat någon som uppfyller alla kriterier - lite guldfärg, och jag kan leva med min gamla ett tag till. Till vänster står ett hemmabygge, det är ansiktskrukor av Rosa Ljung, en liten och en större. Den större sprejade jag i "mässing", men eftersom det inte såg ut som mässing, så blev jag inte speciellt nöjd. Sen började jag fundera lite till på den, jag tycker att den är rätt tråkig, saknar lite personlighet i originalutförande, och tänkte att det kanske funkar att bygga ihop dom, den lilla och den större. Nja, jag vet inte om jag är riktigt nöjd, dom känns fortfarande rätt tråkiga... Jag låter dom stå i fönstret för tillfället, den större är precis lagom stor för ett doftljus i plåtburk, kanske börjar jag gilla dom, kanske hittar jag på något sätt att bygga vidare på den. Rätt vad det är, så dyker en tanke upp! En sak som den tanken inte är, är bollfrans i alla fall, jag testade, det funkade inte alls...
 
Jag håller på och stickar en filt, jag använder alla mina raggsocksgarner jag har, och blandar färgerna hejvilt. Eftersom dom flesta av garnerna är självmönstrade, så blir det färgglatt värre... Sån tur att jag gillar färgglatt!
 
Och så har jag en gardinlängd kvar att sy till vardagsrummet, tre är klara, och det blir verkligen jättebra! Jag har också fixat duschdraperiet, sytt tillbaka den tyngda fållen på mitt kapade duschdraperi, nu ser jag fram emot att duscha utan ett duschdraperi som klistrar sig fast mot benen... Jag funderar också på att sy lite kuddöverdrag, nu när symaskinen är framme, jag har ett par kuddar som börjar kännas trista, som skulle göra sig bra i sovrummet, bara överdragen byter färg. Jag funderar också på att sy om ett par av mina sovkuddar till en enda lång kudde, dom är inte bra som kuddar, så jag tänkte göra en dekorationskudde av dom istället.
 
Det känns bra att ha pysslat och fixat lite, men samtidigt så känns det - jag har tagit en tupplur i förmiddags, nu känner jag att det är dags igen, jag har svårt att hålla ögonen öppna. Helt galet att man kan vara så trött!
 

snälla universum, mitt hus önskar sig saker!

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen, jag listade sånt jag kände att jag behövde för att inreda klart huset. En del saker har jag fått tag på/hittat lösningar på, jag håller på att sy gardiner till vardagsrummet, till övre hallen har jag inte hittat ett sideboard, däremot en sekretär och ett sminkbord, jag har lösningar till frukt-/brödförvaring, men är fortfarande på jakt efter snyggare/bättre varianter. Köksbord letar jag fortfarande efter, trädgården är helt ofixad, större växter vill jag också gärna ha... Och samtidigt som jag börjar få allt på plats, så börjar jag fundera över om det är såhär jag faktiskt vill ha det... Jag funderar på att ersätta mitt soffbord i teak med nånting annat, jag skulle vilja ha flera (och gärna lite större) lampor, jag var ju sugen på att köpa en till soffa på Jotex och en vardagsrumsmatta på Dollar (ingen av dom speciellt retro eller färgglad). Min stil och smak har alltid utvecklas, och tydligen gör den det fortfarande - nu är det visst retron som vill blandas upp med en ljusare, femininare stil... Sånt här inspirerar mig mycket, och får mig att skriva milslånga mentala önskelistor:
 
 
 
 
 
 
 
 

nya vardagsrumsgardiner

Jag har äntligen fått tummen ur, och håller på att sy gardiner till vardagsrummet. Det blir riktigt bra, jag blir nöjd, även om jag lyckades mäta fel... Planen var att gardinerna skulle precis nudda golvet, nu blev det en pöl istället. Fast hellre en pöl, än gardiner som är för korta!
 
Här är bollfransen på gång. Jag var lite fundersam om färgerna på bollfransen skulle passa till gardinen, men det visar sig att det nästan passar för bra... Det bruna, gula och gröna återkommer i rosorna, och det blåa är precis samma färg som soffan. Det rosa behövs för att bryta av lite, för att det inte ska matcha för mycket. Jag har sett fram emot att äntligen få använda bollfransen, jag köpte den innan jag ens hade köpt huset...
 
Och så ser det ut med ena längden på plats. Jag delade den rosiga gardinen i tre delar på längden, eftersom mönstret bestod av tre våder. Det visade sig vara helt perfekt, mera rosor hade varit för mycket! Nu ska jag sy en gardin till, sen ska jag hoppa i duschen - sminkbord ska hämtas, liksom plånbok - jag hade visst råkat glömma den på Dollar Store... Jag fick nyss ett sms därifrån, jag har inte ens hunnit märkt att den varit borta... Hoppsan!