men säg nu då vad ni tycker!

Så, nu har ni fått ett smakprov på en blogg som innehåller hela mig, inte valda delar. Vad tycker ni? Det kommer antagligen inte att vara så här blandat framöver (jag har återvunnit en del gamla inlägg från alla bloggarna, och sen skakat om för att få en lagom blandning) - jag är tyvärr en väldigt enkelspårig person, och kan bara hålla på med en sak i taget. Just nu är det egentligen datorn... Men jag målar betydligt mer än jag fixar med lägenheten, och vikt och kläder funderar jag inte så mycket på just nu - det får vänta till i höst och vinter, när magsäcksförminskningen börjar kännas mer påtaglig. Men inredning började kännas lite roligt när jag började kika runt bland gamla inlägg och bilder, kanske det blir mer inredning är väntat den närmaste tiden... Eller så blir det väldigt mycket målning. Vad det än blir, så är det här jag kommer att skriva, så en sak jag kan lova, är att det kommer aldrig att bli ont om inlägg här!

Men, som sagt, vad tycker ni? Funkar det? Vad tycker ni om utseendet? (Ladda som sagt gärna ner rubrikfonten, så att ni ser hur jäkligt snygg den är!)


Now let me know what you think of my new and improved blog! You´ll get the full experience, if you download the font for the headlines!

a gator got your granny...

På Ally McBeal, så var det en av advokaterna (kommer inte ihåg vad han hette, men han var en riktig mansgris - fast en rätt söt en) som sjöng den här låten i baren. Den var så bra i hans version, men den har jag inte lyckats hitta nånstans. Men den här versionen är bra också!

skäggiga nöjda trynen

Bland det roligaste jag läst, är denna krönikan av Hannes Dükler i Metro :

När blev svenskan ondskans och mörkrets språk? Jag upptäckte nyligen det ryska folkmetalbandet Svartby med bandmedlemmarna Giftsvamp, Lindwurm, Torhall, Hök och trummisen Somna. Men det allra lustigaste med Svartby är att de sjunger på svenska trots att de uppenbarligen inte är helt på det klara med vad de sjunger, bara att det (tydligen) låter ondskefullt. Svartby har släppt femspårs-EP:n "Tomte" och fullängdaren "Kom i min kittel". Jag har inte hunnit lyssna på någon av låtarna och är inte säker på att jag vill det heller, men låttexterna som finns att läsa på deras hemsida är fantastiska. I låten med den skräckinjagande titeln "Hemska små båtar" sjunger Torhall "Som rovdjur i strandgräset/Hemska små båtar seglar/Skäggiga nöjda trynen/Tittar ut bord". Otäcka "Skada över ER!!" inleds med "För mord av furor och granar/Åke den vedhuggare/Var dömd till häxors/Utvald hämnd - till skada!/Hans dötter ser han/Som krokiga hemska trollen/Hackade dem som kål/En tjej flydde bort i skogen". Och jag förstår verkligen ingenting. Mer än att Giftsvamp och de andra verkar förbannat arga, på oren svenska.

Är inte medlemmarnas namn underbara? Är inte texterna helt fantastiska? Jag har rivit ut texten, den sitter som gjuten varje gång jag behöver lite uppmuntran!

PS! Lyssna på dom här!

There´s a Russian folkmetalband called Svartby, who sings in very poor Swedish. The lyrics are great, they make me laugh so much! Listen to them here!