på köksbordet och som inspiration

Jag tycker om att inreda, att dekorera, att pynta och pyssla och fixa - jag tycker om att göra fint! Tyvärr blir det lätt rörigt och stökigt när jag skapar, och skapar nånting gör jag för det mesta, och det breder oftast ut sig... Alla horisontella ytor ligger tyvärr risigt till, köksbänkar, köksbord, soffbord, skrivbord, alla är för det mesta mer eller mindre stökiga. Just därför njuter jag extra mycket när dom ser hyfsat prydliga ut!
 
Det här är på köksbordet, och den här bilden är faktiskt lite lurig - utanför bilden står det ett gäng burkar sprejfärg (ska försöka sälja dom), en bok med pressade fyrklöver som väntar på en ram, ett par jultidningar, en stickad tröja... Men jag ser förbi sakerna, och ser på allt fint jag också har på bordet! Jag har flera elefantöronplantor, den här är favoriten - den är jättestor och jättefin! Den står i en av alla mina mässingskrukor, på bordet har jag också två skålar och ett grytunderlägg i mässing, för det är ett av mina favoritmaterial. Den svarta skålen på fot är egentligen foten till en ljuslykta (saknar själva glaset dock) i tenn, som jag sprejat svart. I skålarna har jag en massa kristaller - dom hamnade där när jag sprejade om lådan dom låg i, och sedan fick dom bli kvar. Den stora tjusiga papegojan fick jag i födelsedagspresent av Birgitta förra veckan, den hamnade i blickfånget mitt på bordet på en gång, så att jag kommer åt att titta på den ofta. Såna överdådiga krusidulliga kitschiga detaljer tycker jag passar superbra i en inredning som går i mörkare färger, det ger en känsla av viktorianskt, och det gillar jag!
 
En helt annan stil, är den här - hemma hos Amélie från Montmartre, en av mina favoritfilmer, och den som en gång fick mig att få upp ögonen för den murrigare sortens inredning. Såhär har jag velat haft det hemma i många år, men jag har inte trott att jag skulle kunna leva med det någon längre tid. Jag antar att det helt enkelt tog ett tag att mogna - nu känns vita väggar jättetråkigt, fondtapeter känns mjäkigt, mustiga mättade färger och mönstrade tapeter på alla fyra väggar känns alldeles underbart!
 

harry potter-juligt

Idag är det 99 dagar till julafton, och jag längtar! Nästan mest längtar jag efter att äntligen få se min Harry Potter-gran bli verklighet, jag har hållit på att pyssla ihop dekorationer till den hela året, till och från. Min förebild är granen i videon nedan, det var den som fick mig att inse att en HP-gran var ett absolut måste i mitt liv! Mina dekorationer (hur fina en del av dom än är) är tyvärr inte lika tjusiga som i den granen, där är många köpta i butik - finns ekonomin och finns närheten, så finns det en massa roligt att köpa! Hallmark ger ut nya dekorationer varje år, Warner Brother Studios och Platform 9 3/4 har båda butiker med HP-prylar av alla de slag, och i år har Primark HP-pynt (å vad jag önskar att Primark fanns i Sverige! eller att jag kunde åka till London - drömresan är en HP-fylld vecka i London och därikring!). Etsy har förstås en massa HP-pynt, och Wish har också en massa som absolut fungerar att hänga i granen.
 
Och ja - det finns förstås massor av idéer till DIY också, eller till sånt att skriva ut (på att-göra-listan står bland annat godisförpackningar från Honeydukes, Hogwartsbrev, Platform 9 3/4-skylt, Daily Prophet- och Quibblerframsidor, educational decrees mm...), jag har gjort en massa, och håller på med mer, och har idéer till ännu mer. Tidigare i veckan vann jag ett valfritt mönster från Tiny Owl Knits, och jag valde hennes Care of Magical Creatures 3 (för där fanns bland annat en grävling), och dom valde jag för att dom är som gjorda för att hänga i granen (jag vill förstås ha dom första två mönstersamlingarna också!). Jag har gjort en trollstav, och ska göra några till, jag hittade en stor vit uggla på Dollar Store som jag inte kunde låta bli (jag har två små burar liggande, dom ska också få varsin uggla, bara jag hittar några passande), jag håller på att klippa ut små husvapensköldar som ska bli en girlang, jag kom på att en liten koffert borde gå att göra av ett par tändsticksaskar, jag ska försöka mig på att vika en Howler... Idéer lider jag som sagt inte brist på!
 
Förresten - skulle det finnas någon pysslig själ, som skulle vilja ge sig på Harry Potter-pynt, men som inte känns ha nånstans att ha det hemma, så byter jag gärna till mig dom! Jag målar, stickar, virkar, syr, och allt möjligt annat, vi skulle säkert kunna hitta på något så att båda parter blir nöjda!
 
 

fredagsfavoriter - hufflepuff

Harry Potter-fans brukar gärna se sig själv i det ena eller andra Hogwartshuset, det finns massor av tester för att se vilket hus en tillhör, och varje test ger för det mesta olika resultat. Pottermore's test känns genuinast, om inte annat så för att JK Rowling är med i skapandet av innehåll där, och det är deras test som jag räknar som "giltigt". Även om en förstås har rätt att bestämma vart en känner sig hemma - har du sett filmerna/läst böckerna, så vet du att sorteringshatten gärna hade satt Harry i Slytherin, men eftersom han önskade att hamna i Gryffindor, så hamnade han där. Jag har alltid sett mig själv som en Ravenclaw, mer hjärna än hjärta typ, och blev förvånad och till en början besviken på att jag sorterades in som Hufflepuff. Hufflepuff är verkligen huset som JK Rowling glömde, dom försvinner nästan helt i berättelsen, särskilt i filmerna, förutom Tonks och Cedric Diggory så är dom otroligt anonyma. Supersynd tycker jag, för med tiden har jag förstått att Hufflepuff är helt grymma! Bästa huset, helt klart!
 
 
Hufflepuffs sällskapsrum är som taget ur Sagan om Ringen - det hade lika gärna kunnat bo hober där. Och hober och Hufflepuffare har faktiskt mycket gemensamt!
 
 
Mat och mys är det viktigaste för en Hufflepuff, inte att vara modig, eller smart, eller ambitiös. Helt klart det lättaste livsmålet att nå upp till!
 
 
 
Hufflepuff = feminist som gillar djur och växter och mat och godsaker. Jupp!
 
 
 
Som jag sa i början... ^_^ Verklighetens Hufflepuffare är nog dom som är mest stolta över och öppna med vilket hus dom tillhör (och kanske Slytherin), och dom vokaliserar gärna det i teckningar, serier och memes.
 
 
 
Däremot är svart och gult bland dom svåraste färgerna att kombinera, det är lätt att se ut som ett förvuxet bi. Knepet är att hålla sig från knallgult, och att använda sig av hela den grå-svarta skalan.
 
 
 
På Pinterest finns massor av såna här "aestethics"-collage, bland annat åtskilliga med Harry Potter-tema. Förstås! Det var faktiskt här som jag började känna mig hemma i Hufflepuff, jag kan relatera till i princip alla bilder, allt är sådant jag tycker om. Som det här suddiga collaget - varm choklad med grädde på toppen, blommor, senapsgul sammet med fransar, öppen spis... Lite bohemiskt, lite granny chic, väldigt mysigt!
 
 
 
Den här illustrationen ser kanske bekant ut? Jag har lånat den av Taryn Knight, jag tycker att den på ett väldigt trevligt, men ändå diskret sätt signalerar min Hufflepuffighet!
 
 
 
Sade jag att Hufflepuffare gillar kakor? =^_^=