böcker och tavlor svämmar över sina bräddar

Jag sitter och väntar på besök, om en halvtimme kommer dom två yngsta systersönerna och hälsar på, och dom blir kvar tills imorgon. Jag hoppas att jag kan hålla dom roade och på bra humör! Jag har några sysselsättningar planerade - bära ved, baka kakor, kanske gräva lite, gå ut med hunden... Annars går det alltid att sätta på en film, enda problemet där är väl att enas om vilken film... Tills dom kommer, så dricker jag lite te, och passar på att snabbt plita ihop ett blogginlägg.
 
Snart är varenda lite väggyta täckt med tavlor, den här snutten mitt emot dörren hade jag tänkt ha ganska bar, bara med min Twin Peaks-tavla på, men med brist på utrymme på alla andra väggar så är det bara att bita i det sura äpplet. Nu är den här väggen också nästan full... Som vanligt är det en blandad kompott - jag har ramat in frimärken, vykort, utskrifter, konstprints, det är loppisfynd, det är fått av och bytt med konstkompisar, och träfisken gjorde Maria till mig när hon var liten. Den har hängt med i tjugo år, minst!
 
I köket är det mer än lovligt rörigt (det ser ännu värre ut nu, och värre kommer det att bli) - jag håller på att plocka ur böckerna ur bokhyllorna, på måndag ska jag sanera soffan, sedan är det dags att tapetsera! Det betyder att jag kommer att ha bokhögar precis överallt ett tag till, och som sagt - det kommer att bli värre, det är åtskilliga hyllor kvar att tömma! Jag älskar mina böcker, förutom då dom ska flyttas på, då är dom ingen höjdare! Fast samtidigt - många böcker har jag valt på grund av dom fina utgåvorna, och att plocka fram dom nu, att hantera dom, gör att jag på nytt bli kär i mina fina böcker. Som dom tjocka böckerna längst till vänster, det är Barnes & Nobles leatherbound classics, och dom är så fina! Och väldigt rimligt prissatta, 200-250 kr för ett riktigt praktverk, det är vad jag kallar bra pris!
 

fredagsfavoriter - kök och hall som inspirerar till stilbyte!

Jag höll ju på att glömma - det är fredag idag! Jag är så dagvill, jag är glad att jag har mobilen som kan säga vilken dag det är! Jag har fastnat för både ditt och datt den senaste veckan, men eftersom jag är på sånt fixarhumör nu, så blir det såna favoriter. Kök och hallar/trappor som jag fastnat lite extra för, för att vara exakt. Jag har ju redan mina planer klara för vardagsrummet, och om några dagar är det dags att sätta dom i verket. Men jag vore inte jag, om jag inte redan hade tankarna långt bortom vardagsrummet, fast jag inte ens börjat tapetsera så känns jag nästan klar med rummet, och nu snurrar planerna för köket i skallen. Ja, och så trappen, den var egentligen det som var näst på tur, men eftersom det behövs snickerifärg där, och det är dyrare än väggfärg och tapetklister, så hamnade trappen sist i kön.
 
Köket skulle jag egentligen vänta med, det ska renoveras, och jag tyckte att det var onödigt att göra något åt det innan. Men - renoveringen kan vara fem år i framtiden, eller tio, så jag kom på att målarfärg är ett jättebra och jätteeffektivt quick fix. När jag sedan renoverar så är tapeter planen, det ger jag mig inte på nu. För dyrt och för bökigt! Efter den lilla bakgrundshistorien, sånt här inspirerar mig när jag funderar på färg i köket och trappen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blått och grönt tilltalar mig mest just nu, särskilt blått! Blått, och så svartvitt, är min absoluta favoritfärg för tillfället, jag känns inte kunna få nog av det! Köket lutar åt blått, hallen åt grönt (med tanke på den grönmönstrade tapeten), och golvet (som ska bytas, men inte nu) kommer antagligen att bli svartvitrutigt. Fast bild nummer 2 är ren och skär perfektion, det skulle jag kunna kopiera rakt av! Jag älskar den tapet jag har, men skulle jag få tag på den rosenblommiga tapeten på den bilden, så skulle jag inte tveka en sekund att tapetsera om! Eller jo, med tanke på hur högt till tak det är i trappen, så skulle jag tveka inför det praktiska utförandet, men tapeten - den föll jag för, den hade jag gärna här hemma!
 

redo för oktober!

I övermorgon är det oktober, sen är det Halloween, och sen är det snart jul! Tiden går fort när man har roligt! Jag har pysslat på en massa i september, målat en del, sytt en del, grejat lite ute på gården, stickat lite, läst mycket. Jag ser fram emot oktober i samma anda!
 
Jag har inte stickat lika många par sockar i år som jag planerat, men jag håller mig fortfarande till temat Harry Potter. Redan i början av året, när jag köpte det här garnet från Moods of Colour, så visste jag att det skulle bli ett par pumpajuicesockar i höst, och när det nu blev september så var det äntligen dags! Garnet är helt perfekt, mönstret är trevligt - det här är rolig stickning, och jag ser fram emot att få se dom färdiga! Jag har ett till par sockar planerade för oktober, ett par gråmönstrade med spindelmotiv. "Follow the spiders, Harry!"
 
Jag har också plockat ihop min oktoberläsning - det blir en månad i den klassiska skräckens tecken! Jag har faktiskt aldrig läst vare sig Frankenstein eller Dracula, och Alice i Zombielandet har legat oläst länge, dom kändes alla tre väldigt lämpliga! Dracula har jag förresten som graphic novel också, jag funderar på att börja med den!