när symaskinen och hammaren åker fram

Några dagar nu, så har jag varit på humör att fixa hemma, men jag har inte vetat vad jag velat göra riktigt. Eller jo, jag vill måla klart köket, men jag har inte pengar till målarfärg. Igår tog jag fram symaskinen, för från Östersund i tisdags så hade jag två par gardinlängder - ett par från Suss och ett par från Loppis på Gården. Ett par längder blev till andra gardiner, ett par blev till ett överkast. Eller nä, nu luras jag - gardinerna från Suss fick jag ju med mig i söndags, då vi var in på Vincents kalas. Att dom är från Suss stämmer i alla fall!
 
 
 
Längderna kostade 25 kr (dvs halva priset på 50 kr), och eftersom den ena längden var lite längre än den andra, så blev det tyg över till ett kuddfodral också. Dragkedjan till det hade jag redan hemma, så 25 kr och tio minuter fattigare, så blev jag med nytt överkast och matchande kudde. Perfekt!
 
 
Mina julgardiner blev för korta när jag bytte gardinstång, dom nådde inte ens till fönsterbrädan. Väldigt störigt! Susannes gardiner var för korta för henne också, men passar perfekt till mina - dels färg och mönster, men viktigast av allt, tygstrukturen. Gardinerna är av barkcloth, och även om jag inte är speciellt traditionell i mitt mixande och matchande, så skulle jag inte blanda in ett annat slags tyg, såpass kinkig är jag ändå. Det är inte helt lätt att se på bilderna, men tygets struktur är alltså åt det våfflade hållet. Barkcloth är min favorit, jag köper alltid när jag hittar det, vilket inte är speciellt ofta. Tyget känns verkligen supervintage, och väldigt granny chic, vilket jag gillar!
 
Tillbaks till mitt gardinprojekt: Den ursprungliga gardinen är alltså två längder av den översta, som delats tvärs av på mitten, för att bli fyra längder. Den rödblommiga gardinen (som kommer från mormor och morfar) är en längd som delats tvärs av till fyra delar, och i nederkanten sydde jag till sist en röd bollfrans. Gardinparet från Suss delades också mitt på på tvären, och syddes på nederst, längs bollfransen. Ja, det är lite lapptäcke över det hela, men jag tycker det håller ihop bra ändå, tack vare att flera av nyanserna återkommer i alla tre tyger. Nej, det är inte allas cup of tea, men jag ser fram emot att få sätta upp dom igen när julen närmar sig!
 
 
Ett annat, väldigt litet fix - jag fick tummen ur, och satte upp mommas och moffas bröllopsfoto, vi fick varsitt av Sigrun i julklapp. Momma och moffa är alltså Sigruns föräldrar, och inte mina biologiska morföräldrar. Moffa dog för många år sedan, men momma finns fortfarande kvar, en riktigt kruttant på 102 år, och den enda i den generationen jag har kvar. Dom saknades på min släktvägg, och det känns bra att ha dom där nu! Längst upp till höger är mormor och morfar, under dom är farmor och farfar, det stora fotot är på mig (men förstoringen gjorde farmor medans hon levde, hon dog 1977, min faster hittade det för några år sedan, och sådär 35 år senare fick jag en väldig försenad present från farmor), resten av bilderna är på mamma. Jag har en hög med gamla foton från mormor och morfar, där har jag också en del fina bilder på mamma och hennes bröder när dom var små. Min ena morbror, Mats, dog strax efter mormor för snart fem år sedan (om jag minns rätt), och jag vill nog gärna ha med honom på ett hörn också. Min andra morbror har vi ingen kontakt med, och jag har inte mycket till övers för honom, men tyvärr lär han få åka snålskjuts på mamma och Mats, för jag tror inte att jag har några bilder utan honom.
 
Så - jag lyckades skramla ihop lite fix och pyssel hemma, men det kliar fortfarande i fingrarna, och jag vet inte vad jag ska hitta på nu. Jo, det finns saker att göra, julgranen ligger fortfarande framme i målarrummet, jag behöver städa och diska, men av någon anledning är jag inte ett dugg på humör för sånt... Är det inte konstigt, så säg? ^_^
 

loppislördag på en torsdag - favoritloppisen stänger

När Suss i måndags sade att hon skulle på Loppis på Gården på tisdagen, så blev jag grön av avund - det är min favoritloppis, det är sista veckan dom har öppet, och allting är halva priset. Jag funderade en stund på hur jag skulle lyckas ta mig dit jag också, och kom fram till att jag hade böcker jag ändå tänkt göra mig av med. Istället för att ge bort dom (som jag tänkt från början), så lade jag upp dom till försäljning, och innan kvällen var slut så hade jag fått ihop bensinpengar och lite shoppingpengar. Hipp hurra! Jag är utan pengar igen, dom gick åt i Östersund i  tisdags, men det är mer bensin i tanken nu, jag har fyllt på en skvätt motorolja, jag köpte mat, jag fick loppisfynda (det gör mig glad, såpass att jag gärna offrar mera praktiska saker för en tur på loppis ibland), och sist men inte minst - jag fick umgås med Suss en massa, och innan jag for hem så hann jag bli bjuden på mat och träffa Vincent också. Helt fantastiskt bra dag, alltså!
 
Jag gick in på Loppis på Gården med några mål i sikte - jag ville hitta några miniatyrer till samlingen, jag ville hitta en ny tekanna och jag ville hitta nya muggar. Jag lyckades med allt det (även om jag med avund såg en tjusig tekanna i en annans korg innan jag hann dit och kolla själv...), men lyckades hitta andra bra saker också - nya kattmatskålar (dom tyckte inte om dom gamla), ett par gardiner som ska sys om till ett nytt överkast, en oanvänd ögonskuggspalett från Kat von D/too faced, några gamla fina böcker, en keramikpudel... Lite av varje, men fint alltihop! Skulle jag ändå komma fram till att jag inte är helt nöjd med allting, så är det ok ändå - i sommar öppnar jag (vad jag gissar är) Sveriges minsta loppis, då mitt utedass kommer att förvandlas till Loppis på dasset. Ni är välkomna att komma och kika då, bara vintern tar slut nån gång - just nu tar jag mig inte ens dit pga snön, och jag måste sätta upp hyllor innan det kan bli loppis på dasset.
 
Eftersom jag hittade såpass mycket, så tog jag fram kameran och filmade en haul-video, det är lättare att kika ordentigt på allting då, och jag slipper skriva ett mastodont-bild-inlägg. Enjoy!
 
 

bajsmugg

Planen för idag är att redigera två videos och lägga upp dom på youtube. So far, so good - den första är klar! Den har legat och väntat ett tag, när jag sedan redigerade den så gick det på en grisblink. Eftersom jag har problem med min redigeringsprogram, så gör jag mitt allra bästa för att filma allt i ett svep, inga klipp, inga tjusiga övergångar, bara intro, video och outro, ett par rubriker, lite musik, and Bob's your uncle. Väldigt snabbt och enkelt, när jag väl sätter igång, men på grund av trassel så drar jag mig för att göra det. En video klar, alltså - jag packar upp en mugg jag köpt på wish, det lär vara det sista jag köper på wish (eller från andra ställen som skickar från Asien), eftersom Postnord ska ta i med hårdhandskarna med postavgifter från första kronan. Dom 150 kronorna (ca) som det kommer att kosta extra lägger jag hellre på en lite tjusigare mugg till exempel, eller på te (börjar behövas påfyllning snart igen), eller på kattsand och hundgodis - faktiskt lägger jag dom pengarna på ungefär vad som helst hellre än på Postnords avgifter.