målarmåndag - i neon

Jag är klar med mitt hemliga paket, det ska skickas idag. Medan jag målade till det, så passade jag på att måla fler ATCs - blir det kvar färgkluttar, så känns det bättre att använda upp dom än att bara slösa bort dom. Jag har ett gäng färdiga bakgrunder målade, så det är bara att sätta igång med själva motivet. På något sätt blir det ansikten, det bara låser sig när jag försöker med något annat. Jag började på en katt och en pudel, får se om jag får till något av dom.
 
Väldigt mycket neon blev det! Jag orkade inte plocka fram en massa akrylfärg, och dom enda markers jag har är neonfärgade. Jag var på värsta neonkicken ett tag, så jag har neonfärgade markers, pastellkritor, oljepasteller, färgade pennor, akrylfärger, färgpigment, sprejfärger... Lite neon piggar upp! Däremot använder jag sällan fullt såhär mycket neon på såhär liten yta... ^_^
 

parfymprat

Dofter har alltid spelat roll för mig, och därigenom parfymer också. Förr om åren hade jag ett gäng parfymer att välja på, men nuförtiden har jag betydligt färre - jag vill gärna utöka samlingen, litegrann åtminstone, jag vill ha större möjlighet att anpassa doft efter humör och tillfälle. I och för sig, mitt humör har inte så många variabler, inte heller mina tillfällen, men ändå...
 
Dom senaste åren, så har mitt intresse för parfymer varit väldigt vilande, jag använder alltid parfym (jag känner mig väldigt naken annars), men jag har inte engagerat mig speciellt mycket. Jag har inte alls hängt med i alla nya dofter och nya märken, när jag letat något nytt, så har jag oftast kollat på etsy. Etsy är suveränt för handgjorda dofter, parfymoljor osv, det är ett bra ställe att hitta något ovanligare, något som du kan känna dig unik i. Samtidigt så saknar dom dofterna mycket av vetenskapen i en "riktig" parfym, dom olika lagren av doft, dom finare detaljerna. Finliret, helt enkelt!
 
Tack vare parfymprat med Suss (hon gillar också att lukta gott, och hon och jag har liknande smak i dofter), och tack vare saknaden över min gamla parfym-miniatyr-samling, så har jag börjat fundera mera på dofter och parfymer, och tanken är att lite mer seriöst börja lukta och prova mig fram. Vi har ett litet parfymeri i Strömsund, det finns Åhléns i Östersund, men båda dom är lite för mainstream. Jag vill lukta på nya spännande dofter! Eller gamla spännande dofter, det är också ett alternativ - klassiker bli klassiker av en anledning!
 
Jag har också hittat på några parfymgrupper på facebook, dels ett par köp&sälj-grupper, dels en parfymprat-grupp, och jag känner verkligen hur efter jag är! Mycket som läggs upp har jag aldrig hört talas om, bland annat så nämns oud rätt ofta. Vad är oud? Jag vet vad en Ood är, men oud har jag ingen aning om. Tydligen är det en ingrediens, och tydligen är den inne nu, för många parfymer heter något med oud, eller innehåller det. Litegrann som 70-talets mysk-trend! Men jag känner mig som sagt hopplöst efter nuförtiden, men jag vill lära mig mer, och jag vill utöka min doftgarderob.
 
I en av parfymgrupperna så frågade jag om just det - hur utökar jag parfymsamlingen, då jag dels har ont om pengar, dels bor mitt i tjotahejti, hur hittar jag nya parfymer utan att behöva gissa vad som luktar gott, och riskera att köpa en stor flaska, och att det sedan visar sig att jag inte tycker om den. Jag blev tipsad om det här blogginlägget, som handlar om hur en får tag på prover av olika parfymer, och så tipsade många om en facebookgrupp med fokus just på att köpa och sälja parfymprover - klart jag gick med! En tredje variant, är att köpa miniflaskor, men det har jag någorlunda koll på (åtminstone begagnat), det var ju genom miniflaskorna som jag fick igång parfymintresset igen. Det enda jag vill bli bättre på där, är att hitta nya parfymer i miniatyr - dom säljer dom knappt längre i butik. Eller? Har jag varit utanför banan så länge att jag misstar mig i det?
 
 
Den här parfymsamlingen får mig att dregla av habegär. Inte efter parfymerna i sig, dom flesta verkar inte alls vara min stil, men att ha en såpass stor samling, och att ha den framställd så fint - det får mig att bli grön av avund! Jag ska kika runt på youtube efter fler parfymsamlingar, det kanske rentav finns någon som tilltalar mig mer än den här - nån som är stor, fint uppställd, och där jag dessutom gillar dofterna! Bloggen som jag nämnde ovan, en blogg helt tillägnad parfymer, den ska jag också tillbringa mer tid med - jag har som sagt mycket nytt att lära mig!
 
Nån mer som är galen i goda dofter? Nån som har tips - på favoritparfymer, på inköpsställen, på hur nya dofter hittas, nån som rentav har en hemlig källa för prover och miniflaskor? Kommentera och berätta!
 

fredagsfavoriter - i miniatyr, av garn, i koppen, och what not

Jag har hittat en massa fint och bra på nätet den senaste veckan. Eller vi säger väl dom senaste två veckorna, eftersom det inte blev några fredagsfavoriter förra veckan. Jag ska försöka hejda mig litegrann, så att det inte blir ett alldeles för långt inlägg!
 
The Geeky Hooker gör helt fantastiska amigurumis - virkade figurer. Hennes superhjältar är to die for, det kliar i fingrarna efter att virka en Wonder Woman!
 
Peteena från 60-talet - som Barbiedockor, fast pudlar! Jag visste inte ens att det existerade förrän härom dagen, nu villhöver jag minst en, och en massa groovy outfits dessutom! Modepudlar, hur perfekt är inte det?
 
Allting pudelrelaterat är förresten rätt fantastiskt, ju mer vintage och kitsch desto bättre! Den här hatten/diademet/tiaran till exempel - hade jag en sån, så skulle jag hitta alla möjliga anledningar till att använda pudeltiara varenda dag!
 
Insidan på ett Mumintroll ♥♥♥!
 
 
NovelTea Tins - teburkar i plåt, i form av böcker, med tillhörande te. Superfina, och vilken fantastiskt bra idé!
 
 
Pyttesmå stickade koftor! Dom får det också att klia i händerna, jag vill sticka såna bara för att dom är så söta! Jag har faktiskt aldrig hoppat på Blythe-tåget (något av ett kors i taket, med tanke på hur många tåg jag har hoppat på genom åren!), mest beroende på att dom är rätt dyra. Men alla fina kläder som folk gör, och alla fina makeovers som folk gör på dockorna (målar om ansiktet, byter ögon, byter hår osv) har definitivt fångat mitt intresse mer än en gång! Jag älskar ju smått och gulligt, jag älskar att tillverka saker själv, och att upcycla sånt som redan finns. Perfekta kompromissen vore en Peteena-docka, som jag kan göra söta små kläder till!
 
Suckulenter är inget nytt för mig, det är min favoritblomma, och det som jag har allra mest av i fönstren - dom passar min ganska hårdhänta hantering av blommor perfekt! Suckulenter kombinerat med miniatyrer är fantastiskt gulligt, förstås - att köpa suckulenter och kaktusar i miniformat (om inte såhär mini) har man kunnat göra i många herrans år. Att det är gamla nyheter gör inte att det är mindre bra, tvärtom - minisuckulenter/-kaktusar har blivit lite bortglömda, dom flesta vill ha stora växter som växer fort. Med tanke på hur trångbodda många är, så borde miniplantorna definitivt komma ut ur glömskan! Och när det blir såhär smått och såhär gulligt, är det någon som kan säga emot mig? ^_^
 
 
Mera minismå suckulenter - jag gillar suckulentarrangemang jättemycket, och har ett tag varit sugen på att försöka åstadkomma ett själv. I pytteformat blir det förstås extra gulligt (även om just dom i den här videon inte är dom finaste jag sett), och ett gäng såna planerar jag faktiskt att göra i vår! Jag tänkte ju ha en liten loppis i mitt gamla utedass, så jag kom på att små suckulentarrangemang i fina gamla krukor, koppar osv borde definitivt vara säljbara! Jag har plantor som jag kan ta sticklingar ifrån, och av ett par tre köpta plantor så kan det bli många små plantor. Planen är att sätta igång med projektet hyfsat snart, så att suckulenterna hinner etablera sig ordentligt, jag vill inte riskera att sälja något som sedan bara dör på en gång. 
 
Jag avslutar med ett te som fångade mitt intresse på instagram - Chocolate Earl Grey! Earl Grey är mångas favoritte, det är inte min favorit, men det har absolut sitt existensberättigande. Det är också väldigt tacksamt att leka med, att ha som grund och sedan lägga till flera smaker - Earl Grey Cream (dvs med gräddsmak) är faktiskt en av mina favoriter (älskar alla teer med gräddsmak!), likaså gillar jag Liptons Persian Earl Grey (som inte verkar finnas kvar längre, jag har inte sett den på tehyllan på jättelänge) och Arvid Nordquists Earl Grey Honey (som inte heller verkar finnas längre). Smokey Earl Grey låter jättespännande, och Chocolate Earl Grey kan vara hur bra som helst! Eller hur dåligt som helst - jag gillar inte choklad och apelsin tillsammans, och det som ger Earl Grey sin smak är bergamott, som är en citrusfrukt. Vilket som, så vill jag ändå gärna prova!