två veckor jag vill slippa se igen...

Det här har nog varit de två händelserikaste veckorna i hela mitt liv, både på gott och på ont. Det har varit några riktiga bottennapp, och andra saker som har varit dåliga, men inte på samma nivå. Det har varit några riktigt bra saker, och några som är såna där saker som lyser upp ens vardag.
 
På den dåliga skalan: Tiberius dog, jobbgrejen (den som jag inte tänker prata närmare än så om), punka först på fredan, sen på samma däck igen på onsdagen (den här gången nästan framme i Östersund), jag vaknade av mensvärk en natt, fast jag inte haft mens på snart ett år...
 
Dom bra sakerna: Lily flyttade in, jag har fått grönt ljus på en doktorssak (som jag inte heller säger mer om förrän senare), bokrean, jag hittade tre böcker på Röda Korset som jag gjort mig av med för länge sen, men ångrat lite (jag har några böcker till som jag gärna köper tillbaka!)...
 
Det har helt enkelt varit mycket nu! Faktum är, att jag tror att jag har glömt bort en del, det ser så lite ut när jag radar upp det, men det har känts vara hur mycket som helst, hela tiden. Även om det hänt bra saker också, så hoppas jag att jag slipper fler såna här veckor. Bättre såna veckor som är lite meh, lite kullar och dalar istället för fjälltoppar och avgrundsraviner. Är det för mycket att be om?
 
 

loppislördag - välkommen ombord? påbord?

Jag lovade ju igår ett loppislördagsinlägg idag, och jag försöker alltid hålla vad jag lovar. Röda Korset i Östersund hade mycket bra saker när jag var dit i torsdags, det var mycket som jag var sugen på att köpa, men som jag sen ställde tillbaka på hyllan - dels är inte plånboken oändligt djup, dels har jag inte speciellt mycket plats i lägenheten. Några saker kunde jag dock inte motstå:
 
Glas och porslin tillhör det jag allra helst köper, och då i 50-, 60- och 70-talsmodell. Även om nyare saker slinker med ibland...
 
Som den här ekorrljusstaken (som jag tror är från Hemtex ursprungligen). Jag har en ekorrskål från Sagaform, som en av katterna kraschade härom natten, till min stora sorg, jag håller på att limma ihop den, men det är förstås inte samma sak. Den här ljusstaken är inte samma sak heller, men jag tycker mycket om den ändå. Förresten, det börjar visst synas nåt slags ekorrtema här hemma...
 
Fiskformade skålar tycker jag också om, Jag hade en annan fiskskål förut, som kraschade, den här är inte lika, men ersätter bra ändå.
 
Pyrex har jag svårt att låta bli, särskilt när skålen är i såhär bra skick, och jag dessutom inte har någon i just det här formatet. Djupa tallrikar har jag en hel hög av, flata tallrikar betydligt mindre. Fyra Bimbo till bra pris fick självklart följa med hem!
 
 

det var den torsdagen...

Efter två turer till Östersund på två dagar, så kändes kroppen rätt mör igår kväll. Inte bara kroppen, huvudet var rätt slut också, och jag gick och lade mig tidigt som bara den. Jag var på sjukan, och det gick hur smärtfritt som helst. Jag kikade på bokrean, och hittade lite böcker, och så avslutade jag på Röda Korset, där jag hittade en massa böcker, två par skor (ett par Graninge, ett par Vagabond, 110 kr sammanlagt - det kallar jag fynd!), en klänning som var för liten, och så en hög med porslin av diverse slag. I morgon blir det alltså en ordentlig loppislördag, det känns som det var ett tag sen sist! Och så var jag in på Body Shop och luktade på deras nya parfym, Smoky Poppy, men blev inte lika förtjust som jag trodde att jag skulle bli. Kanske lika bra, man kan inte hitta nya favoritparfymer hela tiden, nu har jag faktiskt några stycken på hyllan.
 
Lily levde livet, hon. Lekdejt hos Enzo är bland det roligaste hon kan tänka sig, dom kan springa lösa på gården, Enzo är som en stor leksak för henne. Ändå blev hon överlycklig när jag kom - katterna är också glada när jag kommer hem, men inte lika översvallande som en hund. Apropå katterna, så går det bättre och bättre, särskilt Bosse gör framsteg, han springer inte så fort han ser henne. Vilket är anledningen till att hon inte jagar honom så fort hon får chansen. Det är ju det som är problemet, när katterna springer, så tycker Lily att det är världens roligaste. Apropå katterna igen. Lily gillar deras bajs, och plockar ur kattlådorna när hon får chansen. Hur får man henne att sluta med det?