och igår gick vi på auktion

I motsats till loppisen i förrgår, så var auktionen på betydligt mer gångvänligt avstånd - sådär 400 meter. Istället så regnade det en massa (hurra för regn, men inte så mysigt promenadväder), och Alice gick inte från bron förrän jag satte på hennes regnoverall. Auktionen var inte så mycket att hurra för, jag hittade några småsaker jag gärna velat ha, men inget jag ville ha nog mycket för att stå och vänta in det. Jag gjorde faktiskt ett impulsköp, en av dom första saker som ropades ut - en liten trappstege för en tjuga. Helt lysande bra, nu när jag håller på att måla lister och dörr-/fönsterfoder!
 
Sen hade vi det desto trevligare, Alice och jag - vi gick och hälsade på Karin och Egon, och hade en jättetrevlig eftermiddag. Och rätt vad jag satt där, så plingade det i mobilen - jag hade kunder på loppisen, fast jag inte ens var hemma! Hur bra var inte det? Jag trodde att ösregn var ett säkert väder att fara ut, men det är väl så med inbitna loppare - inget väder är för dåligt! Bosse var i alla fall här och höll dom sällskap, det brukar han göra - han älskar när det kommer folk!
 
Idag har jag målat på den sista panelsnutten i hallen, och så fortsätter jag på trappstegen. Trappan ska jag måla klart med den halvblanka färgen, alla andra snickerier målar jag två varv så långt färgen räcker, så målar jag det sista varvet med matt färg när jag köpt det. Det är inte mycket färg kvar i hinken, och det går rätt mycket när jag målar trappsteg, däremot går det mindre när jag målar lister, och i köket är det huvudsakligen lister som ska målas. Hoppas hinken räcker! Gör den inte det, så spelar det egentligen ingen roll (mer än att det är irriterande), eftersom jag som sagt kommer att köpa en hink till.
 
Jag var ju väldigt skeptisk på färgen till en början, men jag tror att det blir bra (jag har alltid en skeptisk fas i alla mina projekt, då jag ifrågasätter min egen smak). Däremot så skulle jag behöva en massa mer belysning i hallen, problemet är dels att jag saknar uttag, dels att det är väldigt trångt, det är svårt att hitta en plats för en lampa, ännu mindre för flera lampor. Jag vill hänga upp en lampa mitt i själva trappen, väldigt enkelt, bara en sladd, en taklampa (eller rentav en lite större fönsterlampa) och en krok eller två i taket. Problemet där, är att det är väldigt högt, och det finns inget direkt utrymme för en stege - jag måste helt enkelt anlita hjälp av någon som inte har något emot höjder. Det är som sagt en krok som ska skruvas upp och en lampa som ska hängas, ett pyttelitet jobb, det borde gå att lösa tycker jag!
 

idag gick vi på loppis

Idag går det mer än lovligt trögt med målandet, hittills har jag bara målat lite sparkanter, även om jag hade tänkt att fylla i med pensel innanför kanterna innan jag går och lägger mig. Om jag orkar! För jag och Alice, vi hade annat för oss idag än att vara hemma och måla - vi promenderade iväg på loppis! Det var varmt förstås, så jag tog med vatten åt Alice, och vi hade täta vattenpauser - hon drack inte varje gång, men även om hon inte drack så dränkte jag in pälsen och tassarna. Och så fick jag bära henne bitvis, hon är inte van långpromenader på sådär 1½ timme, särskilt inte i värme och sol. Till vår glädje, så fick vi skjuts sista kilometern - det började kännas rätt jobbigt då, faktiskt, och Alice ville som sagt inte alls gå. Att gå själv är en sak, att bära på 5 kg hund är en helt annan sak!
 
Loppisen var rätt fullproppad med saker (bland annat såg jag flera delar ur Åhlèns gamla Inga-servis, som jag köpte på 90-talet, som jag faktiskt nästan ångrat att jag gjort mig av med), men det var varmt, jag jonglerade Alice och en korg, och det var rätt mycket folk (och så ska jag faktiskt inte köpa på mig en massa nya saker, det är så skönt att det börjar glesna hemma!), så jag kollade bara väldigt snabbt, och köpte till slut två ramar. En ram till ett tryck av caritaritar (det har hängt provisoriskt på väggen länge, i behov av en ram), en liten krusidullig ram som jag lyckades ha sönder det första jag gjorde. Nu ligger den med torkande lim, jag hoppas den håller ihop såpass att den kan hängas upp i alla fall!
 
Och så fikade vi förstås, det var det jag såg framför mig hela promenaden dit, och som tur var så var det gott också - annars hade jag blivit fruktansvärt besviken! Och sen fick jag skjuts hem, gissa om både jag och Alice uppskattade det! Hade vi fått gå båda hållen, så hade min trötthet nu varit som en fis i rymden i jämförelse!
 
Nu har jag druckit te, ätit middag (som råkade bli alldeles för salt), ramat in och hängt upp trycket, väntat på att lim ska torka (får nog vänta tills imorgon, så då har jag gott om tid att fundera på vad jag ska rama in), kollat på The Frankenstein Chronicles på netflix (jag tänker passa på och titta så mycket jag bara hinner innan min gratismånad tar slut!), jag verkar vara inne på historiska deckare just nu, igår såg jag The Alienist. Båda serierna är helt ok, inte fantastiska men tittbara, den ena utspelar sig i början av 1800-talet, den andra i slutet, den ena i London, den andra i New York. Vad jag helst vill titta på, är inrednings-TV, men känner mig begränsad av utbudet. Inte bara utbudet på netflix (det finns faktiskt en del, även om det tyvärr inte tilltalar mig), utan utbudet på nätet överhuvudtaget. Med tanke på hur populärt inredning är, så borde det spelas in mera inrednings-TV, och sedan borde fler serier gå att hitta på nätet. Flera av mina favoritserier går inte att hitta längre (jag lyckas inte i alla fall), inte heller många av dom serier jag skulle vilja ge ett försök heller.
 
I alla fall. Jag är så trött, men har slut på bröd, och klockan är bara sju, jag kan inte lägga mig än. Baka bröd först, och göra tidig kväll sen känns som en lysande plan!
 

grönt är skönt

Det blir ett lite sammanplockat inlägg, sammanhållet av en röd tråd. Eller ja, en grön tråd!
 
 
En väldigt suddig bild, men jag kan inte ta en ny, för jag har ätit upp dom... Sockerärterna är dom som trivs bäst i trädgården i år, och det är nog dom som får minst omvårdnad också. Jag skyller deras framgång delvis på att jag täckte deras jord med gräsklipp - gräsklipp ger dels näring när det förmultnar, dels gör det att jorden inte torkar ut lika fort. Tydligen så fungerar det, och nästa år är planen att täcka mera jord med mera gräsklipp.
 
Nästa år hoppas jag på att ha egen kompost också - jag började skruva ihop komposten idag, men skruvbitsen slets ut och jag tror inte att jag har flera "vanliga" stjärnbits. Jag ska kolla ordentligt, men måste troligen köpa en ny. Som tur är, så är det inte många kronor det är frågan om! Mina brädor börjar också ta slut, men det löser sig lättare - jag har mera brädor, bara det att jag måste såga och hålla på. Jag tror att jag kan plocka ihop skruv så att det räcker också - jag ser fram emot att få en färdig kompost, surt bara att det ska hänga på en bit...
 
 
Lite i taget går snickerimålningen framåt... Jag vet inte varför det går så trögt... Eller jo, egentligen så vet jag - jag är inte helt hundra på färgen, så då är det inte den wow-upplevelsen att måla som det brukar vara. Dessutom är färgen inte rolig att måla med, det är som att måla med honung ungefär, det täcker jättedåligt. Men det här gillade jag - för att kunna gå i trappen när den var nymålad, så målade jag vartannat steg, och nu ser den ut som taket i ett cirkustält!
 
 
 
 
Kaktusar och suckulenter är mina favoritblommor, jag har en del suckulenter, men betydligt mindre kaktusar (eller i och för sig, jag har några jul-/november-/påskkaktusar, och ett par ripsalis, dom tänker jag aldrig på som kaktusar), så jag var jätteglad när jag hittade två kaktusar till bra pris på facebook igår. Jag vet inte om det syns på bild, men det är rejäl storlek på dom, jag trodde först att dom skulle vara små, så det var en glad överraskning! Kaktusen i den gula krukan har jag haft länge, den har känts sig lite ensam bland alla suckulenter, så den blev väldigt glad över kaktuskompisar!
 
Förresten, jag har några kaktusar på önskelistan, det här är två av modellerna - en rund med långa taggar och en med platta "blad" staplade på varann. Jag blev sålunda också väldigt glad!
 
Jag samlade ihop alla tre på ett "mässings"-fat, tillsammans med en kurvig kruka (köpt på loppis för halva priset i vintras), bergskristallkluster och skärvor från en marockansk skål. Dom skärvorna har jag sparat i 18 år (en del var ett mosaikfat ett tag, tills jag råkade låta det stå ute över vintern, och limmet och fogen släppte), jag köpte en keramikskål när jag var i Marocko, och den gick sönder på flyget hem (tips - inga keramikskålar i packningen, dom två fat jag hade som handbagage höll däremot hela vägen hem). Jag hade inte hjärta att slänga skärvorna, och jag har fortfarande inte hjärta till det. Planen är att göra något av dom, förmodligen mosaik igen, men just nu så passar dom bra ihop med kaktusarna och kristallerna. ^_^
 
Förresten igen - jag håller ju på att byta ut mina retrokrukor mot mässingskrukor, men nu påmindes jag om att lerkrukor med patina är fina, dom också. Funkar det att blanda lera och mässing? Visst gör det det?