vågrätt

Luften har totalt gått ur mig dom senaste dagarna, jag har tillbringat mesta tiden liggande på soffan med en bok och ett djur på magen. Jag har tittat litegrann på youtube, jag har målat en del (jag vill inte riskera några uppehåll så att jag tappar sugen igen), men den allra mesta tiden har jag läst, eller sovit. Jag har serier att titta på, jag ligger efter med en massa youtubeprenumerationer, men jag har helt enkelt inte lust. Jag är inte orolig, jag vet att lusten kommer tillbaka, rätt vad det är så kryper det i hela kroppen av rastlöshet, det är helt enkelt bara att vänta ut den här lilla dippen.
 
Försöker att inbilla mig att kroppen och hjärnan lägger ner såhär för att dom faktiskt behöver den här pausen, den här tiden för att laddas upp igen.
 
 
 
Spara

ovärldsliga porträtt

Igår kväll hade jag lite av en ATC-fabrik - jag målade klart två kort (plus ett "vykort" dvs 4"x6"), klippte ut en hög med kort att måla på, och så gjorde jag bakgrunder till sex kort, plus att jag letade rätt på referenser till två kort till. Jag älskar verkligen att jag målar igen, och att det riktigt kryper i kroppen efter att få sätta mig ner i målarrummet (jag ska ta en tupplur nu, sov lite inatt, men sen ska jag upp och måla!). Jag sörjer faktiskt inte ett enda dugg att jag inte har lust att sticka eller något annat, målningen gör mig lycklig!
 
Jag målade en annan månflicka, men mottagaren blev inte helt förtjust i den, så jag målade en till. Som tur är, så gillar hon den här, och den första har jag redan bytt bort. Slutet gott, allting gott!
 
Till ett annat byte gjorde jag en magisk kvinna. Både den här och den förra fick jag kämpa lite med, det flyter inte lika lätt som det gjorde förr. Ansiktena har jag målat om flera gånger innan jag blev nöjd. Å andra sidan - jag har inga problem med att göra om tills jag tycker om det jag ser, och att göra om ett litet ATC-kort (som är 2.5"x3.5") är betydligt lättare än att sticka om en tröja som jag inte är nöjd med. Tro mig, det har jag också gjort, mer än en gång...
 
Den här ugglan är i vykortsstorlek, och den tycker jag väldigt mycket om - såpass att jag gärna hade behållit den själv! Men det ska jag förstås inte, den ska skickas till sin mottagare i USA (eller om det var Kanada? eller UK? utomlands i alla fall...), och jag ska få konst i utbyte. Det är ju det jag gör - målar i litet format, och byter mot andras konstverk. Ett jättebra sätt att samla originalkonst, och att få väggarna fulla med fina tavlor, eller att få pärmar fulla med samlarkort som är hundra gånger finare än hockeykort och pokemonkort.
 
Det översta kortet är bara akrylfärg, dom andra två är mixed media - jag började med ett lager collage, och målade sedan en bakgrund ovanpå collaget, och så motivet ovanpå det. Det är oftast så jag går tillväga när jag målar, jag skulle vilja bli bra på föreställande bakgrunder, men det är jag inte. Oftast får jag totalt hjärnstillestånd när det är dags för bakgrunden, så genom att börja med lager av papper och färg så blir det en färdig bakgrund och jag slipper fundera på saken. Egentligen betyder det här bara att jag behöver jobba mera på att måla bakgrunder, precis som att jag behöver jobba på att måla likheter och att måla djur och natur. Man blir bra på det man jobbar på!
 

60-talskalas i junsele

Jag skjutsade in kompisen Anna till Junsele igår, hon skulle hämta ett gäng tyger som hon köpt. Vilken tur att jag sa ja till det, för vi hade jättetrevligt! Jag och Alice var helt slut när vi kom hem (Alice är fortfarande trött...), men det var helt klart värt det. Vi började med att åka och hämta tygerna, och vi blev kvar där länge - Anna-Karin, säljaren, bor i det mest fantastiska hus en kan tänka sig, jag fick nästan torka dreglet från hakan. Så mycket fint att titta på, så många samlingar, så mycket färg, och allt retro - 60-/70-tal från golv till tak. Och pysselrummet - gissa om jag var grön av avund!
 
På vägen hemåt så tittade vi in på Röda Korset också, en väldigt liten RK-butik, med övervikt på kläder. Men går man längre in i butiken så hittar man lite prylar, tyger, böcker osv, till jättebra priser. Jag köpte tyger och ett gäng böcker (kokböcker och deckare) och hela kalaset gick på 71 kr. Rena rama fyndpriserna!
 
Tygerna var det första jag hittade, 10 kr per längd kostade dom, en längd av det  med hjärtan, två längder av det andra tyget. Så fina, förälskelse vid första ögonkastet!
 
Det fanns en massa amerikanska kokböcker, dom här fick följa med mig hem. Inbundna böcker kostade 5 kr/styck, böcker med mjuka pärmar 1 kr/styck.
 
 
Jag älskar gamla kokböcker, jag har en liten samling, och den här har definitivt inte varit någon hyllvärmare - den är sliten, omslaget sitter lite löst, den har använts flitigt under nästan hundra år. Jag tror inte att jag kommer att använda den lika flitigt, recepten är lite otidsenliga, men jag kommer definitivt att bläddra i den ibland. Förresten - är det inte fint när man hittar dedikationer i gamla böcker? Dedikationer och ad libris, det är bland det roligaste med att köpa begagnade böcker!