mitt hus tredje veckan i januari

Jag har lyckats hänga med en vecka till på utmaningen #myhousethismonth på instagram - jag tror faktiskt att det är ett rekord för mig! En dag, på temat "art", var jag sen (jag råkade missa dagsljuset...), så dagen efter blev det två teman istället, men jag fuskade inte bort det i alla fall! Det är fortfarande roligt, jag ser fortfarande fram emot kommande teman, och det är fortfarande extra roligt att fixa och greja och hålla snyggt hemma! Bara för det, så är  den här utmaningen helt fantastisk, särskilt med tanke på att jag dessutom är i en energisvacka annars.
 
Några bilder hemifrån från den här veckan, sålunda:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fredagsfavoriter - tv-serier

Jag skulle kunna göra en fredagsfavorit som i det närmaste vore en kopia av förra veckans, jag kikar fortfarande runt på koppar och muggar och tekannor (det hade varit roligare att kika runt på loppisar, nu kikar jag på internet istället, och önskar mig en massa fint, och en massa knäppt, och en massa gammalt, och en massa roligt, och en massa fantastiskt), men det vore inte så roligt att läsa kanske. Det här blir kanske inte världens roligaste heller, men det är vad jag kikar på, och jag är inte roligare än såhär.
 
 
 
 
 Det här är i princip vad jag tittar på nu - Criminal Minds (tittar om gamla avsnitt för tredje gången i väntan på nya), NCIS och The Librarians. Jag skulle gärna hitta flera serier och filmer, men jag har total idétorka, jag vet inte vad jag ska välja annars. Jag väntar på nya säsonger av iZombie och Wynonna Earp, och hoppas på nya säsonger av Jessica Jones och Agent Carter (tror tyvärr inte att det blir några, men en kan ju hoppas!), jag gillar crime och brottsplatsundersökningar, obduktioner och profilering, och jag gillar serier med starka kvinnliga roller, och jag gillar historiska serier. Allt i ett är en extra bonus, Miss Fisher's Murder Mysteries och Bletchley Circle är två favoriter! CSI har jag tyvärr tröttnat på för flera säsonger sedan, ungefär när Grissom försvann.
 
Har ni några tips? Snälla, rädda mig från ännu en omtittning av Criminal Minds, jag kan dom snart utantill!
 
 
 
 

p-böter, snöskottning, paketskickning och önskedrömmar

Jag ligger fortfarande mest på soffan och läser, jag kikar på instagram och facebook på mobilen, men använder knappt datorn. Det vänder, energin kommer vad det lider, men just nu är det brist på den.
 
 
Igår fick jag en påminnelse på en obetald p-bot, och det känns väldigt skönt att veta att jag är oskyldig till den. Jordbro har jag aldrig varit till, än mindre den 30 december. I morse skottade jag gården (jag skulle gjort det redan igår, om det bara hade slutat blåsa nån gång), och sedan ringde jag och sade att dom hade gjort en miss här. Det var inte så mycket att tjafsa om - dom har foto på den skyldiga, men det syns i princip bara en svart bil, registreringsskylten går inte att läsa, så det går varken att säga bu eller bä. Hade det varit jag som stått där, så hade jag ändå friats, för dom kan inte bevisa det. Nu är jag som sagt helt oskyldig, så det känns otroligt bra att kunna slänga en räkning på 450 kr i pappersinsamlingen!
 
Jag var in till Hammerdal idag, köpte lite mat, var in på Röda Korset (köpte ett par böcker), men den huvudsakliga anledningen var att skicka paket - jag har sålt bort några tarotlekar till. Det första jag gjorde när jag kom hem sen, var att betala en räkning. Jag får mindre pengar den här månaden, så jag försöker att betala bort det jag kan innan månadens slut. Jag har inte så många tarotlekar kvar att sälja, men några kronor kan jag förhoppningsvis skrapa ihop.
 
Vad jag allra helst vill göra, är att åka in till Östersund, umgås med Suss och Vincent, och gå på en monsterloppisrunda - massa loppisar och tjock plånbok, det är vad jag drömmer om. Eller ja, på loppis får man mycket utan en jättetjock plånka, men ni fattar vad jag menar - jag vill kunna köpa det jag hittar. Inte världens orimligaste önskemål (varken dyra bilar, dyra kläder, dyra möbler osv intresserar mig), men ouppnåeligt för mig ändå. Men drömma kan en göra, och drömma gör jag allt vad jag orkar!