mugghimlen för kitschälskare

Etsy är mitt favoritställe när jag vill hitta det där lilla extra, antingen det är handgjort och unikt, eller vintage och unikt. Jag har tillbringat många timmar där, kikat runt, hittat favoriter, och önskat en massa som jag inte kan köpa. Jag har köpt en del där också, tarotlekar, vintageprylar, konst, DIY-material, i princip allt kan hittas där, ofta är priserna jättebra, men frakten kan bli helt galen. En liten grej, och dom vill ha 200 kr i frakt, och det förstås den stora nackdelen med etsy. Som nu, när jag tittat en massa på porslin, tekannor och muggar och sånt - rätt kört för mig att köpa på etsy, även om priset på själva föremålet är bra, så gör frakten att det drar iväg ändå. Men önska kan jag göra, hur mycket som helst, och rätt vad det är så kan något liknande dyka upp på loppis här - en kan aldrig så noga veta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett helt gäng udda muggar, helt utan inbördes sammanhang. Ett par muggar har kattmotiv, ett par är rosa, ett par är handgjorda, en del är lätt creepy, en del är sockersöta - min smak är bred, det jag fastnar för är ofta väldigt random. Kitsch, creepy och creepy cute är nog det jag faller för oftast, med en hälsosam dos av vintage. Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv, att jag faktiskt gillar tandmuggen - jag som för inte alltför längesen hade värsta tandfobin! Jag klarar fortfarande inte lösa tänder (det var en prövning att jobba på lågstadiet!), men jag kan absolut hitta tänder som tilltalar mig också - som en superudda superkitschig mugg med en vickande underkäke. Muggen med hällpip har inte hamnat fel, det är varken en tekanna eller en vattenkanna, utan en invalidmugg - för den som är sängliggande, men som ändå vill ha sin kopp te. Superpraktiskt! Ja, inte om teet är väldigt hett, då kanske det inte är helt praktiskt att dricka ur en hällpip, men annars så!
 
Nu är jag på väg ut, jag och Alice ska ta en promenad, posta ett brev (eftersom jag glömmer det varenda gång jag är in på byn) och gå bort i gårdarna och äta tårta. Det snöar (förstås) men är inte kallt, och ser inte ut att blåsa speciellt, så en promenad känns mindre jobbigt än att skotta fram bilen.
 
Förresten - kan ni skänka en tanke åt min pappa idag? Han ska opereras, och alla tummar och tår hålls för att det ska gå bra!
 

gamla muggar och nya

Jag har nämnt flera gånger hur mitt tycke och smak och stil har förändrats genom åren - i sommar blir det 26 år sedan jag flyttade hemifrån, det har sett ut på många sätt hemma hos mig! Tyvärr finns det väldigt få foton från dom första dryga 20 åren, dels så fanns inte digitalkameror, och jag var aldrig speciellt bra på kamerahantering, dels så tog jag mest kort på katterna när kameran väl plockades fram. Jag var intresserad av inredning redan från början, men jag var uppenbarligen inte speciellt intresserad av att dokumentera någonting. Det blev bättre sedan jag började blogga 2004 (14 år sedan, tiden går fort!), men under många år saknade jag dels kamera, dels var jag fortfarande rätt värdelös på att fotografera. Summa summarum - jag önskar att det fanns mera bilder hemifrån, jag är glad att jag tar kort på minsta lilla hörn, vartenda litet inköp numera!
 
Det jag snirklar mig fram till, är mina muggar och koppar - dom har kommit och gått genom åren, en har jag haft sedan jag var sådär 10 år, resten av dom jag har är mer eller mindre nya (en del är väldigt mindre nya, dvs jag har haft dom ett tag, även om det inte är närmare 35 år). Jag har köpt många och jag har gjort mig av med många, och en del saknar jag faktiskt. Och som alldeles nyss sagt - jag önskar att det fanns mera bilder bevarade, många muggar och koppar var hur fina som helst! Jag letade reda på gamla bilder på gamla muggar (tack gamla bloggar!), dom flesta av dom har jag inte kvar längre.
 
En del är bortsorterade relativt nyligt (relativt, som i sedan jag flyttade till huset, ungefär), en del har gått sönder, en del har jag inte haft på många år, och några som syns på bilderna (dvs Mupparna-muggarna) har jag fortfarande. Muminmuggarna saknar jag, även om jag saknar dom mindre än vad jag hade trott. Jag är dock väldigt försiktig med att titta på dom nya muggarna som kommer, jag är rädd att det ska börja klia i fingrarna igen, eller att jag ska drabbas av en sakna-attack - det kommer väldigt fina muggar! Dom ljusblåa muggarna (med tillhörande skål och fat på hyllan ovanför) köptes på Åhléns på 90-talet, jag hade kvar dom länge efter att jag gjort mig av med allt annat blått porslin, men till sist såldes dom med. Dom hör till sånt jag saknar! Muggen med indiskt motiv längst nere till vänster var en riktig favorit, jag tror att den gick sönder, jag brukar vara bra på att dänga muggar i diskho och vattenkran. Den saknar jag också, stor och bra, och god att dricka ur!
 
 
Efter lite nostalgi, så bjuder jag på lite nyheter också. På den översta bilden, så syns två tippenfynd - den höga smala svartvita muggen, och den grönbruna muggen under hundmuggen, båda hittade jag i återvinningsboden på soptippen. Gratis är gott! Min nyaste mugg var inte heller speciellt dyr, eftersom jag köpte den på wish - min fina bajsmugg! Ja, min humor ligger på samma nivå som en femårings ibland, jag tycker faktiskt att bajs kan vara riktigt roligt, och bajs-emojin är en av mina favorit-emojis, tillsammans med pudel-emojin. Den är bra på alla sätt och vis, faktiskt den är rolig att titta på, så jag blir glad av att använda den, men den är också stor, den har ett stort och bra handtag, och locket gör att värmen håller länge. Ett väldigt bra köp, helt enkelt!
 
Eftersom jag sällan nöjer mig med det lilla, så vill jag hitta flera muggfynd, både fynd som i "å så fin, jag överlever inte utan den!" och fynd som i "å vad fin, och så billig, snacka om att det går att göra fynd på loppis!". Efter att tagit det lugnt på muggfronten här ett tag, så tänkte jag faktiskt dela med mig av lite önskemuggar, troligen imorgon, kanske rentav ikväll, om jag orkar. Dom är av den första kategorin, jag har hittat och gillat så fina muggar på etsy, så jag måste avreagera mig dom på bloggen. Nej, jag kommer inte att kunna köpa dom. Ja, det gör mig lite sur och bitter. Jag funderar på att börja köpa lotter ibland, det händer ju att folk vinner, utan att försöka så vinner jag definitivt aldrig.
 

fredagsfavoriter - från det obehagliga via det kluriga över till det peppiga

Det är redan fredag, och jag har faktiskt kikat litegrann på internet den här veckan, även om jag tillbringat mycket tid på rygg med en bok (flera böcker...) också. Ja, jag har kikat på muggar, men jag har tittat på annat också, och fastnat för annat. Även om första favoriten är en mugg...
 
 
Hur fantastisk är inte den här muggen? Lätt obehaglig, visst, men det är lite av charmen med den, en mugg där varje klunk bjuder på ett lätt hångel. Tyvärr är dom väldigt små, det ryms bara en dl, och dom kostar en hel del, men jag vill väldigt gärna ha en sån här hångelmugg i alla fall! Dom skulle matcha bra med såna här dockhuvudsmuggar, som jag förstås också gärna vill ha! Japp, jag gillar lätt obehagliga saker!
 
 
På 40-talet skapade en amerikansk kvinna, Frances Glessner Lee, dom här mordscenerna i miniatyr, och dom har sedan använts för att utbilda brottsplatsutredare. Jag tycker att dom är superfascinerande, jag som älskar miniatyrer, och som är (kanske lite väl) intresserad av ond bråd död och av mördare av alla de slag (särskilt seriemördare).  En av mina konstkompisar på facebook har sett dom i verkligheten, och jag är väldigt avundsjuk!
 
 
En annan sak som fascinerar mig, är lönnfack och lönndörrar (drömmen är en lönndörr i en bokhyllevägg), det bästa med min nya byrå, är dom hemliga facken i översta lådan. Det här skåpet är i en klass för sig, det är lönnfack som gömmer lönnfack, och mystiska mekanismer galore - och det är alldeles, alldeles underbart! 
 
 
Jag avslutar som jag började, med en mugg - den här står högt på min önskelista! Den är en sån sak, som är så kitschig så att den blir fantastisk, och dessutom gillar jag det mesta med Wonder Woman på. Att Supergirl och Batgirl också är med gör att det blir extra mycket girl power, och det gillas förstås!