ännu ett perfekt paket!

Det första av vinterns tre hemliga paket kom ju för en hel månad sedan (helt enligt schemat), och sedan dess har jag sett fram emot nästa paket - som jag hämtade ut idag! Helt uppenbart, så håller det också schemat, hade jag hämtat ut det igår när avin kom, så hade det kommit på samma datum som januari-paketet. Nu har jag ett sista paket att se fram emot, det kommer om en månad, och efter dom här två första, helt fantastiska paketen, så är förväntningarna höga!
 
I en väl tilltagen kartong, så hittade jag dom här fantastiskt fina paketen. Jag tror att det är dom finaste paket jag nånsin fått, så genomtänkt, och så roligt med dom randiga påsarna, och pappersklämmor istället för tejp. Jag öppnade förstås försiktigt, och sparade papperet för att kunna använda till något roligt senare - jag använder ofta mönstrade papper som bakgrund när jag målar, så det kommer absolut till nytta!
 
Inuti så fanns det lite av varje. Vi har riktlinjer, i paketet ska det finnas något handgjort, något konstmaterial (eller vad mottagaren nu kan önska sig, jag önskar gamla böcker, kuriositeter och ATC blanks, dvs färdigskurna kort att måla på), något att äta och något att dricka. Jag har sagt ifrån mig det ätbara (eftersom det brukar bestå av godis, och godis mår jag bäst av att undvika, särskilt som att jag helst vill ha lakrits, och med kaliumbrist ska jag definitivt inte äta lakrits), därav bristen på sånt på bilden.
 
Påsarna längst till vänster är telatte, ungefär som varm choklad på påse, man rör bara ner dom i hett vatten. Jag köpte själv såna för flera år sedan, och jag har absolut inget emot att få ett par påsar till nu. (Fast när jag kollade tillbaks i bloggen, så ser jag att jag köpte ett annat märke då - ska bli spännande att prova dom här!) I mitten några påsar koreanskt te, och längst till höger en förpackning turkiskt äppel/fikonte, som luktar helt fantastiskt och smakar lika gott! Som man kan gissa sig till av framsidan, så kommer mitt paket från Tyskland, men avsändaren Anna är faktiskt svensk från början.
 
 
Jag fick också den här otroligt vackra psalmboken från 1852 (om jag minns rätt). Anna var lite fundersam på om en psalmbok var något för mig, och egentligen är det väl inte det - kristen är jag inte. Men, trots det, så har jag visst en liten samling psalmböcker:
 
Den i mitten är pappas konfirmationspsalmbok, den gröna har jag hittat på loppis, och den stora fick jag alltså nu.
 
En hel hög med ATC blanks, fyra olika sorter att prova. För er som inte målar, så låter det kanske inte så märkvärdigt, men olika papper är väldigt olika att måla på. Det är en evig jakt på att hitta det bästa! Jag föredrar riktigt kraftigt akvarellpapper, utan alltför kraftig gräng. Här är det två sorters akvarellpapper, en sorts markerpapper och en sorts canvaspapper - det ska bli intressant att testa akryl på! Jag fick också en hög med slagmetallspapper, både guld och silver. Egentligen skulle jag ha köpt riktigt förgyllningsklister, men i brist på det så funkar gel medium också, i alla fall på mindre ytor.
 
 
I det största, knöligaste paketet låg det här - ett Alice i Underlandet-ornament! Hipp hurra, och oj vad fint det var! Än så länge har jag bara tre AiU-ornament, men jag ser ändå fram emot julen, och att få klä min lilla Alice-gran! Redan i sommar ska jag komma ihåg att spreja en av mina vita smågranar röd, precis som spelkortssoldaterna gör med rosorna i filmen.
 

Kommentera här: