inredning för en slytherin

Jag gillar ju färg och retro och handgjort, jag inreder lite som en tant - granny chic ligger närmast till hands för att beskriva min stil. Jag faller också stenhårt för hem som är ljusa och kvinnliga, med mycket guld och mässing, rosa och gröna växter, naturliga material och olika texturer, men skulle jag inreda om mitt hem, så skulle jag förmodligen göra det helt tvärtom. För något jag tycker mycket om, men som inte synts speciellt mycket av på bloggen, är mörka, murriga, ombonade inredningar, gärna med detaljer som skelett och uppstoppade djur och kuriosakabinett, guld och mässing och juveltoner - ungefär som hos familjen Addams, eller i Sirius Blacks hus, innan det blev helt nedgånget. Jo, jag skulle nog säga att det är inredning för en Slytherin! Jag har inte mycket sånt hemma, jag har några (vitmålade) horn på väggarna, jag dricker ur dödskalleformade glas, jag har kristaller lite här och var, likaså en fuskkorall. Inte mycket till kuriosakabinett, men litegrann! För två år sedan så stod jag i valet och kvalet med tapeterna till sovrummet - mörkblå eller gröna i hela rummet, eller beigegrön fondvägg. Det blev den ljusare fondväggen, och resten vitt, den senaste tiden har jag funderat på om det inte är dags att tapetsera om, undrar om jag inte ska passa på att göra som jag funderade på i början - att murra ner hela sovrummet. Mörkblå medaljonger, det kan bli bra! Vem vet, om fem år så kanske jag sitter här i något av en mysgrotta?
 
I måndags fick ni en liten försmak på fina gotiska inredingar, idag blir det lite mer. Jag håller mig till inspirationsfoton från Pinterest idag, senare kan det bli lite hembesök på video också, och kanske ett kuriosakabinett eller två - jag kom på i morse att det måste ju finnas sånt att titta på på youtube också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill alltså inte att det ska se ut som hemma hos en gammal avdankad hårdrockare, utan personligt, udda, märkligt, kuriöst, viktorianskt, krusidulligt, lyxigt, magiskt, och ja - nån dödskalle här och var... Alldeles tydligt så är jag svag för hem med mycket prylar och få tomma ytor (rätt precis så jag har hemma), så nån slags gotisk maximalism kanske jag kan sammanfatta det med?
 
Spara

Kommentera här: