tapetbeslut och snickerimålning

Det kommer att bli ganska mycket tapeter i huset, ovanligt mycket för att vara mig. I köket blir det gulmönstrat, hallen är redan grönblommig och toaletten redan rosablommig, och i övre hallen funderar jag på att tapetsera med gamla tidningssidor. I sovrummet tänkte jag först göra en fondvägg, ett tapetlapptäcke i blå (och ev gröna) nyanser, men nu lutar jag mer åt att tapetsera antingen väggen som sängen kommer att stå mot, eller så slår jag på stort och tapetserar alla väggarna - det är inte så stor väggyta ändå, rummet är litet, och så är det snedvägg, fönster, två dörrar och en garderob.
 
Färgerna motsvarar väl inte helt verkligheten. Den blå är intensivare blå, med medaljongmönster, den gröna är likaså mera grön. Den med gräsvippor är mera beige i bakgrunden än vad den ser ut att vara på bilden, och det är den som bara räcker till en vägg, dom andra har jag tillräckligt för att tapetsera hela rummet med. Lite lätt beslutsångest - jag vill ju inte behöva tapetsera om om det inte känns rätt.
 
Idag målade jag klart panelen i hall och i trapp med häftgrund, och nu har jag mera saker att besluta om: ska jag göra hallen helt klar, nu när jag ändå håller på, eller ska jag fortsätta grundmåla snickerierna i köket också, och garderobsdörrarna i sovrummet, när jag ändå har grundfärgsburken framme? Fast å andra sidan, det hade ju känts bra att få hallen klar, jag vill inget hellre än att riva bort maskeringstejpen och se hur fint det blir!
 
 

Kommentera här: