en bättre dag

 
Igår var en dålig dag och jag hade svårt att se några som helst ljuspunkter, idag är som tur är lite bättre! Och det är ju så det är, dom riktigt risiga dagarna är som tur är i minoritet, och jag har helt ok (och ibland rentav riktigt bra!) dagar däremellan. Idag så har jag faktiskt hittat flera saker som jag kan leva med! ^_^
 
∞ Innan jag gick ut med Alice nyss, så kom jag på att jag ju har så att jag kan göra scones, och scones är alltid gott! Scones och te blir det alltså till fika idag!
 
∞ Det är dessutom över 10° grader varmt idag, och hyfsat vindstilla. Med tanke på att det är den 17:e oktober, så känns det som rena rama miraklet!
 
Anna Sjösvärd har en bra rabatt på sina mönster idag, och jag handlade upp mina sista tjugor på ett tröjmönster (jag kan ändå inte använda dom pengarna förrän jag åker in på byn nästa veckan, och jag åker in på byn när jag har fått pengar, så att jag spenderade pengarna idag gör inte så mycket varken till eller från), jag har ju länge velat sticka en massa av hennes mönster, både tröjor, sjalar, vantar och sockar. Jag kan fortfarande inte sticka den, jag måste köpa garn först, men tröjan ska stickas i Lettlópi, och det är inte så vansinnigt dyrt - garnet kostar ca 500 kr till hela tröjan, och jag tror dessutom att det kan bli lite garn över som kan användas till något annat. Annars så står den här sjalen högt på vill-göra-listan, och den är ännu billigare i garnkostnad, och ännu billigare om jag lyckas hitta garnet begagnat (jag är med i en grupp på facebook där folk säljer en massa fina garner, så jag hoppas på att hitta något där).
 
∞ Dessutom så har jag äntligen hittat det vantmönster jag vill sticka upp dom två sista härvorna från Audrey med, jag har ju haft svårt för att bestämma mig för vad garnet ska bli. Jag har inte köpt mönstret än, men det ska bli framöver, det är ingen brådska, för jag skulle behöva hitta lite mer garn som passar ihop med det jag har, för jag tror att det jag har är lite för lite. Dessutom - jag har ganska många timmar kvar att sticka innan mina ugglestrumpor är klara... Men jag har i alla fall stickat klart den första strumpan och har just stickat klart mudden på den andra, så jag är mer än halvvägs på väg, och det känns väldigt skönt!
 
∞ Jag funderar på ifall jag inte har lyckats hitta en serie som jag faktiskt är sugen på att se - jag är lite sugen på att titta på Anne with an E igen. Egentligen så vill jag nog hellre se gamla Anne på Grönkulla-serien, men den kräver lite mer jobb att hitta, jag får se vad jag gör... Alternativet är att fortsätta att titta på LOTR, jag har just sett den första, och ska börja med den andra, och dom är alltid bra. Dessutom - eftersom jag spolar förbi alla scener med Frodo (jag har alltid gjort det när jag läst böckerna också, jag har nog bara läst Frodo-bitarna den första gången jag läste böckerna, när jag var 10 år...), så tar det inte så väldigt länge att se filmen. Sagan om dom två tornen först, Anne with an E sedan, kan det vara en plan?
 
∞ Jag har kokat och fryst in en massa kalkonkött till Alice, så det finns färdig mat för ett bra tag nu. Hon får inte bara kokt kött, men det är en bra grund!
 
∞ Jag har rensat ut en massa kläder från garderoben, dels sånt som inte passar, dels sånt jag aldrig använder, dels sånt som är 100% polyester, och så har jag äntligen tagit mig för att fota och lägga upp på facebook. Jag har hittills blivit av med två grejer, bland annat ett par skor jag försökt bli av med hur länge som helst. Hoppas att resten också hittar nya ägare!
 
Det var faktiskt åtskilliga bra saker med idag, det gillar jag! Jag gillar inte när jag är sur och vrång och allt känns trist och tråkigt, mitt vanliga jag är faktiskt rätt positiv, och jag försöker att alltid hitta ljuspunkter även i en rätt grå vardag. Ibland går det tyvärr inget vidare, men för det mesta så funkar det, som idag!
 
Idag funkar det också med skandinavisk folk-ish musik, också det brukar funka bra för det mesta, det hör till mina go to, både när jag inte är på humör för något speciellt, och när jag är på humör för folk. Det hör till den genre jag lyssnat på längst, jag upptäckte Hedningarna i tonåren, och sedan så har jag varit fast! Den enda skillnaden är att jag hittar fler sorters folk som jag fastnar för! ^_^
 
 

Kommentera här: