ugglestickar & halloweentitt-tips

På lördagar brukar jag vanligtvis visa veckans loppisfynd, men eftersom jag inte inte har några fynd idag, så gör det sig självt - ingen loppislördag! Jag har inte ens varit in på en loppis den senaste veckan, jag har knappt ens varit in på en affär överhuvudtaget (jag var in en snabbis på lill-Ica på väg på sjukan i veckan, that's it!) - att ha hunden med sig och att inte ha någon bil att ha hunden i begränsar väldigt mycket vad som kan göras och var jag kan gå.
 
Men - jag började sticka på ett par sockar i veckan, med ett av dom Harry Potter-inspirerade sockgarner jag färgade för en massa år sedan! 2017 så var ett riktigt Harry Potter-år för mig, jag hade min Harry Potter-gran som jag pysslade ihop en massa pynt till (sedan dess så har jag sålt en del av pyntet, men dom absoluta favoriterna har jag sparat, som tex dom broderade hustavlorna och dom stickade ornamenten!), jag var med i 2-3 Harry Potter KALs, eller knit-a-longs (då stickade jag flera par sockar och en Weasleytröja, bland annat), och jag färgade sockgarn med inspiration från böckerna och filmerna. Jag har stickat strumpor av två av garnerna förut, det ena paret är länkat i den första länken ovan, det andra paret hittar ni här, och nu är det alltså dags att sticka med det tredje garnet!
 
Min inspiration när jag färgade garnet var ugglorna i filmerna, egentligen så ville jag göra garnet svartvitt, som Hedwig, men jag hade inte svart färg, så då fick det bli brunvitt, och brunvita ugglor existerar också! ^_^ Mönstret är Owlie Socks, och kollar man noga på flätorna, så ser man att dom bildar små ugglor! Men här ser man också anledningen till att jag helst inte stickar mönsterstickning med ett flerfärgat garn - det är väldigt svårt att se mönstret, det flerfärgade garnet tar all uppmärksamhet! Dessutom - jag brukar alltid sticka strumpor med extra tunna stickor, nr 2 istället för 2,5, för jag vill ha dom täta och hållbara, men då blir strumporna också mindre. Att sticka med flätmönster gör att strumporna också blir mindre, så tunnare stickor plus flätmönster gör att det blir små strumpor. Jag är glad att jag gör dom i den största storleken, för annars så hade dom varit lagomt stora för min yngsta systerdotter, som är sex år, nu får jag nätt och jämnt på mig dom... Men när jag tvättar strumpor så brukar jag dra ut dom och forma till dom (om det behövs), då kan jag förhoppningsvis göra dom lite större, ull är väldigt formbart!
 
Eftersom jag inte stickat på ett tag (det känns som en evighet!) så känns det väldigt bra att sticka igen, även om det "bara" är ett par sockar. Vad jag allra helst vill göra, är att sticka tröjor och koftor, och kanske en sjal/halsduk till eller två, och kanske en väldigt varm yllemössa. Jag har garn till ett par vantar (jag har stickat ett par vantar, och har två garnhärvor kvar av garnet jag fått av Audrey, och som alltså ska bli ett par vantar till), och det är typ det jag har i garnväg (förutom två nystan till av det garn jag färgat själv, som ska bli två par Harry Potter-strumpor till) - att köpa garn är inte det billigaste, tyvärr, allra helst inte till plagg i min storlek. Att köpa ett par hekto garn till en sjal är inte helt ouppnåeligt, men sjalar är inte det jag behöver mest (jag har fortfarande några akryltröjor som jag vill byta ut mot några ylletröjor/-koftor), men som alternativ till att sticka ännu fler par strumpor, så ligger en sjal närmast till hands. Eller en mössa - till en mössa räcker ofta ett nystan.
 
Förresten, ett tips till er som liksom jag helst stickar framför en film/serie (och förstås till er som bara tittar utan att handarbeta samtidigt!) - jag hittade igår på netflix att dom har en hel kategori med halloweentittning, och jag har redan hunnit se dom båda Addams Family-filmerna sedan dess. Jag har velat se om dom ett tag, så det var helt perfekt, rena rama tankeläsningen! Jag skulle vilja se om Scooby Doo-filmerna också, men dom finns tyvärr inte på netflix...
 
Idag lyssnar jag på den här spellistan:
 
 

Kommentera här: