snickerier, mommagardiner och tavelobeslutsamhet

För ovanlighetens skull (....) så är jag så himla trött - jag gick och lade mig ovanligt sent, var upp 2-3 gånger på natten, och vaknade tidigt, så helst hade jag gått och lagt mig nu. Kvart över sju känns dock lite väl tidigt, jag ska försöka hålla mig vaken till åtta i alla fall... Trots att jag mer eller mindre gått i sömnen hela dagen, så har jag faktiskt gjort en sak som jag skjutit på mest hela sommaren - jag är nästan klar med komposten! Jag har två brädor kvar, och ett lock, och att jag inte är klar med det sista, beror på att jag har slut på brädor i lagom längd, så jag måste såga dom sista. Jag ska försöka få tummen ur imorgon, så jag blir klar så snart som möjligt. Jag har börjat fylla komposten (jag har lagrat mat i några månader i väntan på att den ska bli klar, den äldsta maten var rätt äcklig...), så jag vill inte ha den öppen längre än nödvändigt pga risk för djur. Men det känns jättebra att kunna kompostera maten direkt, jag har bara en liten bytta i kylen, och så går jag ut med den när den är full. Om ett eller ett par år så hoppas jag att jag har en massa fantastisk jord!
 
Jag har gjort mera också idag, jag tvättar, jag gjorde palt till lunch (och uppstekt palt till middag), jag köpte kopparna jag nämnde igår, jag har hängt ett par tavlor... Jag försökte ta en tupplur, men det gick inte så bra, jag hade alldeles för svårt för att ligga still och slappna av. Igår hängde jag gardiner i kök och vardagsrum, båda gardinerna kommer från momma. Jag är inte helt sams med dom än, särskilt dom i vardagsrummet, men så är det ofta när jag byter gardiner - det tar ett tag innan ögonen vänjer sig, tydligen.
 
 
Att ta kort i motljus är inte det lättaste... Det syns i alla fall någorlunda hur gardinen ser ut... Det är ett fönster till i köket, där jag har en likadan kappa, och sen har jag ett fönster i mitt andra kök som inte får en likadan gardin. Det finns två kappor och två längder, och längderna är för långa för köksfönstret. Jag skulle kunna kapa dom till lagom längd, men det är ett sånt fantastiskt fall på längderna, att jag inte har hjärta att göra något som kan sabotera det.
 
 
Kappor här också, för det fanns inga gardiner med två par längder. Jag skulle gärna vilja sätta upp gardinerna som skymtar på fåtöljen i förgrunden, men tyvärr är det bara ett par längder. Det finns två kappor av samma gardin, men kapporna är tyvärr olika långa... Så det blev dom här brunmönstrade kapporna istället. Dom är fina, men jag är väldigt osäker på om dom funkar i vardagsrummet... Eftersom tapeten är brun, och gardinen brun, så tänkte jag att dom skulle fungera ihop, men så enkelt är det förstås inte...
 
 
En annan sak som kräver beslut: Jag har den här ramen, som har visat sig svår att hitta något innehåll till, tills jag kom att tänka på dom här fina paketetiketterna. Jag har ramat in två etiketter sedan tidigare, men har fyra kvar nu, varav två är dom jag gillade bäst till den här ramen - ett öga och en regnbåge. Men vilken av dom ska jag välja? Och vilken bakgrund? Beslut, beslut... Den etikett som inte blir inramad nu, kommer att bli inramad sen nångång, så det är en tröst, men som sagt - vilken ska jag välja nu?
 

Kommentera här: