loppislördag - mommafint

Den här loppislördagen är ovanligt innehållsrik, dom senaste månaderna har det ju annars varit skralt med loppandet. Eller ja, det är det väl idag också, om jag ska vara petig, det är bara ett enda loppisfynd, resten är saker från momma. Vi börjar med mommasakerna, och avslutar sedan med loppisfyndet!
 
 
Udda porslin, udda gardiner, en låda med garn, en burk med knappar - lite av varje, helt enkelt! Det var mer saker också, som inte blev med på bild (mera gardiner, garnerna, mera gardiner och förkläden som jag fått förut, bland annat), det här var det som var mest fotogeniskt.
 
 
En gammal kaffekanna (tyvärr inte så fin inuti, jag ska försöka rengöra den, annars får den bli en fin blomkruka), ett gammalt rivjärn, och en burk med knappar. Knappburkar är bland dom bästa minnen jag vet, jag har knappar från både mormor och farmor också, men tyvärr så har inte mammas knappburk överlevt genom åren.
 
 
Fina kaffekoppar, ett par lite större kaffekoppar, tre assietter och två stora koppar. Jag använder inte såhär små koppar, så planen är att hitta ett fint sätt att visa upp dom på, för jag är ändå väldigt glad åt dom - alla dessa år som vi har fikat hos momma, så har dom här kaffekopparna dukats fram. Jag som tedrickare, har druckit ur en Malin-kopp, men någon sån hamnade inte hos mig (däremot så är det en som säljer såna på facebook, jag ska nog kolla på en gång om dom finns kvar...). Dom två större kaffekopparna fungerar helt klart som tekoppar, särskilt om jag har en tekanna att fylla på med, så dom kommer absolut att användas!
 
  
Dom här stora kopparna, är nog dom finaste kopparna jag sett! Momma drack välling i dom, jag kommer nog att bara ha dom som dekoration, dom här också - det syns att dom är använda, stora nagg, sprickor, krackeleringar, eftersom jag är rädd om dom, så vill jag inte använda dom och riskera att dom går sönder. Skulle jag hitta en eller ett par såna här muggar i bra skick, så vore det perfekt - då kunde jag ha dom här till fint, och använda dom andra.
 
 
Jag fick också en hög med gardiner (den här ingick in den hög jag fick förra gången), dom här är bland dom med mest retroroliga tryck. En del av gardinerna jag fick kommer från början hemifrån oss, det är alltså sånt som vi hade på mammas tid - ännu roligare! Tyvärr så är en del gardiner bara en enda längd, eller så är det gardiner till ett enda fönster (den blå 50-talaren har två kappor och två längder, perfekt till köket, bara det att längderna är för långa - och precis just nu slår det mig: jag kan ju kapa dom långa längderna! doh!), synd när dom inte fungerar där jag tänkt mig, men jag hittar absolut sätt att använda dom på ändå! Dom brunvit mönstrade i nedre kant är bara kappor, om jag minns rätt, men jag tror att jag ska sätta upp dom i vardagsrummet tills det blir dags för julgardiner. Annars brukar jag vilja ha längder, för att kunna dra för mot solen, men jag är sällan i vardagsrummet, och solen lyser inte lika ilsket längre. Och den blåmönstrade tänkte jag som sagt ha i köket, kapporna sätter jag nog upp redan idag.
 
Å. Till vänster i bild skymtar en märkbok också - lite extra roligt att få, eftersom jag samlar på gamla märkböcker (och gamla stickböcker). Jag har just den här redan, men den här är förstås extra speciell eftersom den har tillhört momma!
 
  
Och så det enda loppisfyndet - sist jag var på affären i Hammerdal, så var jag inte på Röda Korset också (vilket är anledningen till att jag gärna åker och handlar i Hammerdal, jag hinner en snabbloppis också), och jag hittade den här fina ljusstaken. Jag föll för den klassiska modellen som blev extra stylish och poppig med dom svarta blommorna mot det vita, och för priset - en hel tia. En bra sorts loppisfynd!
 
Jag har också fått tag på en retrotapetrulle på facebook till målarrummet, men den får ni se sen - den första väggen är klar, och jag har börjat sätta upp tavlor. Absolut redo att visas upp! Jag måste klippa till mera rutor innan jag kan fortsätta att tapetsera, jag blev inte klar till min födelsedag, men jag kom en bit på väg i alla fall!
 
Å, jag kom på - jag får ett till loppisfynd (från facebook igen) levererat ikväll, ett par näbbstövlar för 50 kr. Jag tror att det är min storlek, men är det inte det så är dom definitivt säljbara! Och jag skulle definitivt lyckas få en bra vinst på dom!
 

Kommentera här: