loppislördag - gratis är gott!

Det var längesen jag hade en riktig loppislördag, men en massa fynd. Idag åtgärdar jag det! Jag har varit på superloppishumör ett tag, det hänger förmodligen ihop med att jag gör om hemma, då är det extra roligt att hitta lite nytt att dekorera med också. Dessutom så tenderar nya "måsten" att dyka upp - jag "behöver" nya gardiner till vardagsrummet (varför inte helt enkelt döpa om det till bibliotek, det är bara böcker, blommor och en soffa därinne i princip, datorn - som jag förknippar med "vardag" - har fått flytta upp till målarrummet mer eller mindre permanent), ett nytt soffbord, fler mässingskrukor, kanske en fin fåtölj... Jag vill ha fler tallrikar, så att min enda inte känner sig ensam, en ny tekanna, kanske nya tekoppar (jag är villig att skiljas från några för att få plats med nya, om jag skulle hitta några som känns helt rätt). Lite nya vintagetapeter kanske, jag börjar nå botten av min samling, lite mera fina mässingssaker, en taklampa att hänga i övre hallen (den golvlampa jag hade där som funkade som allmänbelysning, står nu i vardagsrummet/biblioteket, och den vägglampa som jag tänkt skulle funka som allmänbelysning funkar inte, och har aldrig gjort det, nån gång ska jag byta ut elen i den), svartvitrandiga tyger, ett nytt överkast... Det finns mycket som jag inte skulle tacka nej till, ifall jag hittade det och hade råd med det. Men - något som jag har lärt mig, är att utrycka mina önskningar, då har dom störst chans att gå i uppfyllelse!
 
Med den smidiga övergången, så går vi sålunda över till alla mina fynd! Alla fynd är egentligen en önskan som blivit hörd - jag ville gå på loppis, jag hade inte några pengar, då dök det upp en annons på facebook med en massa saker som skänktes bort. Först till kvarn osv - det var bara att slänga mig i bilen och åka!
 
Det var två rum fulla av en massa prylar som annars skulle till tippen, så det var bara att plocka! Jag fyllde två pappkassar, plus en massa mer!
 
Lite verktyg och ett par slevar (min trägaffel hade gått sönder, så jag behövde en ny - perfekt!).
 
En spånkorg (som nu förvarar Alice's borstar - helt perfekt!), en bandgrind (jag saknade den jag gjorde i slöjden, så det var som hittat!), en blåprickig fin kartong och ett par pärmar (precis vad jag behövde - jag hade en massa urrivna tidningssidor som hölls ihop av en ring bara).
 
En rosa pressglasskål, en kitschig rosa katt och en kycklingkruka (jag som gärna vill ha tag på lite gammalt påskpynt!).
 
En rosamönstrad skål (som jag sen upptäckte hade haft ett handtag som nu saknas, som synes så märks det inte ens!) och ett par Zebra-kaffefat (som jag tänkte lägga upp på tradera).
 
En hängare för kökshanddukar.
 
En fin taklampa, som ni såg på plats igår. Jag funderar på om den ska målas (kanske guldfärgad på insidan?), och den behöver definitivt en liten kedja att hänga i - nu hänger den precis under taket, och det är lite väl långt upp.
 
En pepparkaksburk, för min burksamling är visst aldrig komplett...
 
Två utebelysningar. Jag provade att tända min utebelysning för en vecka sedan, och då funkade den inte (trots att den funkat en månad tidigare...), så en ny sån var jag på jakt efter. Och nu har jag två! Förresten. När en kollar om lampor fungerar, gör inte det när strömmen är avstängt. Just saying...
 
  
Väldigt stora glas, som jag tyckte var snygga i sin enkelhet. Glas på fot har jag inte gott om, så det kändes lite lämpligt!
 
En gammal madonnastaty (jag har velat ha en sån sedan den korta period jag försökte mig på shabby chic, kan det vara 10-12 år sedan?) och ett drivhus. Drivhuset är förstås redan sprejat svart, nu ska jag bara hitta nånstans att ha det och nånting att ha i det...
 
En fin retrokruka och en hög med böcker (och en stor konstbok som skymtar i bakgrunden). I högen syns en Harry Potter-bok och en Narnia-bok - jag samlar på mig Narnia-böckerna, den här hade jag inte sedan förut! Det var en liten kamp att få plats med böckerna i mina överfulla hyllor, men med lite vilja så gick det!
 
Och där har vi det - en rejäl loppislördag, alldeles gratis! Jag skulle önska att sånt händer oftare! Flera av sakerna var sånt som jag bara föll för i stunden, men flera av sakerna var sånt som stod på önskelistan, sånt jag var på jakt efter sedan förut. Med ett uttjatat citat från Trissreklamen: plötsligt så händer det!
 
Idag ska jag fota en massa saker och lägga upp till försäljning på facebook, förhoppningsvis blir jag av med en del, och får samtidigt in lite pengar! Ingetdera skulle skada! ^_^
 
Spara

Kommentera här: