vardagsrum/bibliotek - en närmare kik på resultatet

Sådär ja! Den här dagen har jag sett fram emot ett bra tag - vardagsrummet är omtapetserat, alla böcker är tillbaka på sina platser, gardiner är uppe igen, det är piffat och fixat. Det som för några dagar sedan var ett ljust och fräscht rum är nu betydligt mörkare och mysigare. Jag  är inte helt klart än, som jag sagt förut, så måste bokhyllorna åtgärdas, dom är verkligen kritvita nu. Dom synliga kortsidorna och alla framkanter ska åtgärdas, då tror jag att det gör betydligt mindre att det är vitt inuti hyllorna. Jag har också tänkt att bygga in översidorna, så att hyllorna når upp till taket. Ett platsbyggt intryck är vad jag är ute efter! Moraklockan sticker också ut i all sin vithet, den måste också målas, och det lutar där åt svart. Köksskåpet (garn-/tygskåpet) måste också målas, men jag vet inte om det ska bli svart, eller något annat. Nån fin mörk färg i alla fall! Nog omkringprat, nu bli det bildkavalkad!
 
En påminnelse - såhär såg det ut innan. Väldigt mycket vitt, som sagt.
 
Och nu ser det ut såhär! Stor skillnad, tycker jag, även om det som sagt fortfarande är en del som ska åtgärdas - det känns fortfarande alldeles för vitt! Förresten - det är en väldigt lurig bild, rummet ser rätt stort ut här. Låt er inte luras, det är det inte!
 
Som ni ser, så är soffbordet utbytt. Det var alldeles för stort med soffan åt det här hållet. Det här bordet är i och för sig för litet, men det blev bättre i alla fall. Jag höll på att fundera en massa på var jag skulle ha datorn, den ryms inte på soffbordet längre. Så slog det mig - har jag kunnat sitta i soffan i målarrummet i flera veckor med datorn, så kan jag faktiskt fortsätta med det! Vardagsrummet får vara till för böcker och eventuellt umgänge. Det som jag skulle haft, kom jag att tänka på nu, är nån slags musikspelare. Eller en vettig högtalare, så kan jag spela musik genom mobilen.
 
Blombordet köpte jag på loppis för några år sedan, då var det lila och vitt, och jag har fixat till det, sprejat metallen vit och klätt träet i en gammal tapet. Nu funderar på om det inte är dags för en makeover. Behålla tapeten och måla det vita, kanske? En annan sak jag skulle ha haft, är mera gardiner med två par av samma sort. Jag har några varianter, tre tror jag, men ingen av dom kändes rätt nu. Dom gardiner jag satte upp är superfina, men jag skulle som sagt ha två längder till... Golvlampan stod förut i övre hallen, men den passade så perfekt i vardagsrummet, så den fick flytta hit. En läslampa är alltid bra att ha!
 
 
Soffbordet pimpade jag lite. Eller ja, jag fyllde det med pyntiga saker, så jag får knappt plats med en tekopp ens... Brickan, ljusstaken, träburken med mässingslock och det svart/vita fatet under blomman har jag målat svarta.
 
Alice håller koll på sina leksaker i Höganäskrukan (hon har en kruka med leksaker uppe också, och en korgväska med leksaker i köket, dom så också få en kruka eller låda eller något lite finare). Silverbordet är ett av mina få nyköp (liksom bokhyllorna och sängen), det köpte jag från Zara Home för ett par år sedan. Lampan ovanpå stod förut i målarrummet, men den fick också flytta ner. Återigen - den passade så bra att jag inte kunde låta bli! Tavlan ovanför är ett auktionsfynd, jag tror att den kostade 40 kr.
 
  
I rummets andra ände står mitt garnskåp, det är ett fynd från vedboden, och det passar som skräddarsytt i sin lilla nisch! Däremot måste det målas om, den blåvita originalfärgen funkar helt enkelt inte. Det är kvar lite tapet, undrar om det räcker till skåpluckorna? Så kan resten målas tex svart. Den vita väggsnutten är inte bortglömd, det är murstocken, så den ska inte tapetseras. Den ska också målas, men i vilken färg?
 
Ju mer jag kikar runt i rummet, desto fler saker ser jag som måste målas... Jag är visst långtifrån klar! Men det största jobbet är gjort i och med att jag tapetserat!
 
 
Ovanpå skåpet har jag samlat lite fina saker. Älghornet har jag haft i några år, jag tycker att det är ursnyggt med vitmålade horn! Jag skulle behöva ta ner det igen och byta skruv, det gick inte att dra in den långt nog, så hornet hänger lite vingligt nu. Å andra sidan - det var en PITA att få upp hornet, och vinglet märks inte om ingen rör hornet... Från vänster till höger: en loppisfyndad vägglampa, en fuskkorall från Zara Home, den rosa katten är ett loppisfynd från igår (likaså madonnan i mitten), den gula lilla hunden är ett annat loppisfynd, rökelsekaret, stenbrickan, räkneverket, den mässingsfärgade tekannan, soluret, Tutanchamun och böckerna är också diverse loppisfynd. Ljuslyktan är från Indiska och silvertekannan köpte jag i Marocko.
 
Taklampan är ett annat fynd från igår. Jag vet inte om den ska målas, eller om den ska behålla sin färg som den är. Någon föreslog att måla insidan, och det kanske jag gör - en insida i mässing/guld skulle vara snyggt till den gröna utsidan! Något jag är helt säker på, är att jag skulle behöva en kedja för att sänka lampan lite, nu hamnade den lite väl nära taket.
 
  
Och så ett par översiktsbilder på min stolthet och stora glädje - alla mina böcker! Dom tre hyllorna på den undre bilden innehåller mest facklitteratur, dom tre hyllorna på den övre bilden innehåller huvudsakligen skönlitteratur. Jag rensade ut litegrann när jag fyllde hyllorna igen, men gårdagens loppistur åtgärdade det med råge... Skönlitteraturshyllan är både full och överfull... Jag skulle behöva läsa lite böcker som jag inte vill spara sen, så att jag kan rensa bort mera...
 
Och ja, som ni ser - bokhyllorna är väldigt vita. Alldeles för vita, dom tar bort mycket av det murriga intrycket jag vill uppnå i rummet. Jag vill ha en riktig bibliotekskänsla, det vita förtar en del av det. Men annars är jag väldigt glad för mina bokhyllor, det är vanliga Billyhyllor, och dom slukar mycket, och är såpass enkla i formen att böckerna får spela förstafiolen. Så ska det vara, tycker jag!
 
Sådär blev det alltså, mitt "nya" vardagsrum! Jag kan inte låta bli att gå in och bara titta och njuta, det blev så bra och jag är så nöjd! Jag har som sagt några mindre projekt kvar innan jag kan säga att jag är klar, men jag kan absolut leva med det här sålänge!
 
Undrar förresten om jag inte ska baka något gott, och inviga vardagsrummet (biblioteket!) med en stund på soffan med en bok och en kopp te. Jag har faktiskt saffran, så en saffranskaka kanske?
 
Spara

Kommentarer:

1 Helena:

Jättesnyggt! :)

Svar: tack! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: