uppdatering

Idag blir det en (förhoppningsvis) snabb sammanfattning av dom senaste dagarna:
 
I fredags var jag till Arvidsjaur, 35 mil norrut, på min farfars begravning. Inget som jag sett fram emot, förstås, men det blev faktiskt en fin dag. En jättefin ceremoni, en lagomt avslappnad (uppsluppen bitvis) matbit efteråt, familj och släkt som samlades, mycket prat om farfar, många fina minnen. Alla vi systrar, pappa och hans syskon var förstås där, vi träffas inte speciellt ofta, så det var väldigt uppskattat. Jag hade pappas kusin till bordet, hon har jag inte träffat på säkert 20 år, men det kändes lättsamt och okrångligt - förhoppningsvis dröjer det inte 20 år till nästa gång! Det blev bara en snabbis i Arvidsjaur, när vi ätit klart så vände vi tillbaka hemåt, jag stannade till hos Maria för att hämta Alice och för att äta lite pizza, sedan tog jag med mig Suss hem och gjorde kväll. Mysigt med nattgäst, det händer inte speciellt ofta!
 
På lördagsförmiddagen kom Jessica och Linda (två systrar till) och Jessicas två barn förbi, det var meningen att dom skulle hämta upp Suss på vägen söderut, hon bor i Östersund. Istället så skjutsade jag in Suss till stan, och dom andra körde över Hammerdal istället. Jag ville gå på loppis och handla lite billig mat, dessutom kröp det lite i kroppen, så att åka iväg några timmar kändes som ett bra alternativ. Vi var in på Loppis på Gården och på Pingstkyrkans loppis (där jag lyckades missa halva loppisen, något jag kom på på vägen till bilen), jag hittade lite fina fynd, mest mindre saker. Jag hade kunnat köpa mycket mer, om plånboken var tjockare, och om jag inte höll på att rensa ut en massa saker (jag rensar ju inte ut för att sedan fylla på med en massa nya saker), jag lämnade kvar mycket fint på hyllorna.
 
Vi var in på Willys, låga priser och bra utbud var avgörande argument för valet av matbutik. Jag tänkte förstås på att jag imorgon påbörjar min nya diet, mycket kolhydrater, inget socker, inga animalier (ingen bantingsdiet utan ett försök att få fason på min mage), så jag hade det i tankarna när jag fyllde korgen. Fullkornscouscous (har snöat in på couscous på senaste tiden), kokosmjölk, sojamjölk, havre-imat... Två sorters grönt te (jag har mycket te hemma, men dricker nästan bara grönt te, så jag har många sorter som jag inte dricker längre), chokladmint är en favoritsmak som jag blev väldigt glad att hitta, det har jag bara sett som svart te förut. Teet underst i högen var ett annat fynd från Ica tidigare i veckan, svartvinbärste är också en favorit, som huvudsakligen finns som svart te. Klart jag slog till när jag hittade det som grönt te, även om det också innehåller apelsin!
 
Imorgon ska jag ringa till Loppis på Gården och höra om dom är intresserade av att köpa av mig resterande vintagekläder (lättare att sälja allt på en gång, än att lägga upp plaggen ett och ett på fb, även om jag får mindre betalt för dom då), dom köper ju dödsbon och liknande. Tills dess, så har jag lagt upp några annonser på fb, jag säljer bort några av mina skatter - jag har inte rört dom på jättelänge, då är det bättre att någon annan får glädje av dom. Eller jo, jag har faktiskt sparat en Husmoderns köksalmanack, från 1974, mitt födelseår. Det var jag nästan tvungen till!
 
Idag är en seg dag, jag håller mig i soffan mestadelen av tiden - jag är introvert, jag har depressionsproblem, jag har svårt för socialiserande, dom här två dagarna har alltså tagit ut sin rätt, jag är helt slut. Alice är ungefär som mig, hon har sovit mest hela dagen, helt slut hon också. Idag är det förresten inte direkt väder att hitta på något, det blåser i det närmaste storm (eller ja, det blåser en massa i alla fall). Men det är flera plusgrader också, det syns nästan från timme till timme hur snön smälter bort, så för min del så får det här gärna hålla i sig över måndagen också. På tisdag ska jag skjutsa Birgitta till stan, då får det gärna låta bli att storma, inget vidare när bilen knappt håller sig på vägen...
 

Kommentera här: