nystartar gammkroppen

Jag tänker göra en del stora förändringar i min kosthållning framöver. Att jag dels har IBS, dels har gjort en gastric bypass, innebär att min mage är väldigt lättirriterad, mycket av det jag äter stannar kvar i magen en väldigt kort stund. Väldigt jobbigt, och väldigt begränsande. Jag har absolut märkt skillnader på vad jag äter eller inte, men ibland har jag ingen aning om vad som fått magen att reagera. Dietisten föreslog att jag skulle prova att utesluta lök, vitlök och laktos. Jag vet själv att jag inte klarar av animaliska proteiner och fett (jag testade LCHF för länge sen, det funkade inte speciellt bra, om jag säger så...), kolhydrater och fettsnålt funkar mycket bättre. Idag har magen varit extra bråkig, ätandet har varit sådär - lite kladdkaka är inte så bra, apelsiner och bananer är bättre, får se vad magen säger om falafel och couscous till middag...
 
Idag fattade jag alltså beslutet att ta upp kampen mot min mage. Eftersom fett och animaliskt protein inte funkar, så börjar jag att helt utesluta det. Mjölkprodukter och ägg hör till det som också kan vara problematiskt, så det kommer också att uteslutas. Socker är ett stort problem av andra orsaker, så det får helt enkelt följa med i slängen.
 
 
Den här boken fick jag för många år sedan, och jag åt efter det här programmet ett tag, och det funkade jättebra. Grunden är en fettsnål, kolhydratrik vegankost, och fokus är att äta för en hälsosammare kropp, bland annat ska den hjälpa mot irriterade tarmar. Den här boken kommer alltså att bli min bibel framöver, och jag kommer att bli väldigt krånglig att äta tillsammans med. 
 
Jag har lite mjölkprodukter och ett ägg i kylen, och lite fisk i frysen, det ska jag äta upp i veckan, det nyinköpta sockret blir det till att donera. Jag gör inga direkta förändringar annars den här veckan (åker på begravning på fredag, så inte läge att börja krångla då), utan börjar nästa vecka som fettsnål, kolhydratrik, sockerfri vegan - väldigt lämpligt då jag får pengar på fredag, målet är att hitta ett gäng billiga vegetariska varor att fylla på skåpen med inför den nya veckan. Målet är också att läsa igenom den teoretiska delen av boken i veckan innan jag börjar laga mat ur den framöver.
 
Sen är det bara att hålla tummarna för att magen uppskattar allt jag gör för den!
 

Kommentarer:

1 Helena:

Oj, det var rejäla förändringar av kosthållningen, men jag hoppas att du kommer att märka förbättringar så att du får en gladare mage. :) Lycka till!

Svar: Redan idag är det bättre, jag hoppas att det håller i sig! Tack!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: