monthly makers - återbruk

 
 
Junis tema hos Monthly Makers är återbruk - right up my alley! Det mesta jag skapar (åtminstone när det gäller DIY, inte lika ofta med min konst) är återbruk av olika slag, material som används på nya sätt, föremål som görs om, föremål som får nya användningsområden, gamla saker piggas upp och får nytt liv... En livstid med liten inkomst har gjort det till en nödvändighet, att spara och använda istället för att slita och slänga, men nödvändigheten har genom åren blivit till ett nöje och en hobby. För en vecka målade jag om en spegel, idag dök det upp på facebook att för sex år sedan så målade jag om den förra gången - för mig känns det himla bra att låta mina ägodelar få följa med mig länge (även om jag får ryck och rensar ut ibland), att dom till slut är som katter, med minst nio liv.
 
Det här var ett återbruk som inte fungerade alls, jag hade två ansiktskrukor som jag aldrig använde, och jag tänkte att dom ändå var fina, det måste gå att göra något med dom. Jag limmade den ena ovanpå den andra, och så ett tefat underst, och så sprejade jag alltihopa guld. Det blev inte bra alls, och den fick ligga bortglömd bakom böcker i bokhyllan länge, tills jag råkade hitta den en dag, och bestämde mig för att ge den en ny chans.
 
 
 
  
När jag målar, så målar jag gärna porträtt, och då gärna med en gotisk känsla. Jag hade precis kollat på Familjen Addams när jag kom på att jag förstås skulle måla riktiga ansikten på ansiktskrukorna, så Wednesday Addams fick bli min inspiration. Jag använde akrylfärg, och målade ansiktena i princip som jag målar ansikten på papper, lager på lager, färger som skuggas och blandas, och väldigt rosiga kinder och en rosig nästipp. Att måla på tredimensionella former är lite bökigare, men det går!
 
 
 
 
Jag satte några pelargonskott i en liten burk, som fick flytta in i krukan, och så fick krukan flytta till köksfönstret. Risken för att färgen bleks med tiden är rätt överhängande, så den får stå i ett norrfönster. Jag har en del djurkrukor, och dom funderar jag nu på om jag inte ska ge mig på med pensel och färg också - en del är sprejmålade, en del är decouperade med mönstrat silkespapper, det skulle kunna bli hur trevligt som helst med ett gäng gotiska djurkrukor i fönstret också, tillsammans med min gotiska ansiktskruka i två våningar. Vad tror ni, bu eller bä? För mycket av det goda, eller för mycket av en bra sak kan vara helt underbart?
 

Kommentera här: