gult är inte fult, men svart är snyggt det med

Jag fortsätter att måla om saker, och målar gärna svart - jag köper gärna saker med fina former i grunden, på loppis tex så tittar jag mer på form än på ytskikt. Är formen fin, så gör ett lager färg väldigt mycket, gult tex blir ofta oväntat snyggt, vitt är klassiskt och funkar till det mesta, men svart tar fram formerna extra bra. Jag har inte målat svart speciellt ofta förut, så jag har inte reflekterat så mycket över det, men nu blir jag alldeles förälskad i varje ny sak jag målat. Ju krulligare och svulstigare former, desto bättre! Igår målade jag om en spegel, jag passade på och sprang ut och sprejade under ett kort regnuppehåll, så fick det ligga inne och torka sedan. Jag använde Liquitex akrylsprej (för det var den svarta jag hade), så det luktar inte farligt illa, inte alls som vanlig sprejfärg.
 
Spegel har varit gul i många år, innan så var den guldfärgad, det var på tiden med en förnyelse. Faktum är, att jag funderat ett tag på vilken färg jag skulle välja den här gången - vit, rosa, guld igen, nånting annat?
 
Och nånting annat blev det som sagt. Svart! Och som ni ser - det blev ju hur bra som helst!
 
 
Just nu är svart inte den ultimata färgen på väggen - allt annat är så färglöst, så det svarta ser ut som ett svart hål i rymden. Men tänk er sedan, med en blå tapet på väggen, då kommer det att vara hur snyggt som helst! Då är frågan - ska jag behålla renhornet vitt, eller ska jag måla om det också? Svart, kanske? Hur mycket svart är för mycket? Jag vill ju (som jag sagt ett par gånger) ha en stor svartmålad byrå härinne också. Snickerierna kommer att förbli vita, likaså taket, golvet är i furu, garderoben är tapetserad med blommor, jag har ett par träfärgade möbler som troligen kommer att vara kvar härinne, så det blir inte bara svart och blått. Å andra sidan, så är svart och blått himla snyggt, jag vill ju ha något av en grottkänsla. Ljust och fräscht har jag haft länge, det är på tiden att prova på något annat!
 
Förresten, apropå att måla om saker svarta (eller guld). Jag har ju konst ganska precis överallt, varje vägg med tillräckligt utrymme är en tavelvägg. För det mesta har jag vita ramar, det är snyggt, passar till det mesta, men - redan när jag flyttade in för två år sedan så funderade jag på hur bra det egentligen passade på väggarna i hallen. Dom grönmönstrade tapeterna var inte helt rätt bakgrund till vita tavelramar, och även om jag inte stör mig lika mycket nu, så stör jag mig litegrann. Jag har fortfarande kvar både svart- och guldsprej, så jag funderar på om jag inte ska måla om lite ramar. Inte alla mina vita ramar, på vita väggar och på gula väggar så funkar vitt superbra, men som sagt - på gröna väggar, och på blå sovrumsväggar, då blir det bättre med något annat. Nog stort projekt ändå, jag tar inte itu med det idag, trots det fina vädret.
 
Jag har förresten en hel pinteresttavla med bara tavelväggar, kolla själv hur snyggt det är med svarta ramar, eller med guldfärgade, eller med vita, eller med en blandad kompott!
 

Kommentarer:

1 fasligtsja.blogg.se:

Och tänk så vackert svart OCH gult blir ihop ;-)

Svar: Som Hufflepuffare så kan jag inte säga emot! 😁
Miss Kitten Heart

2 Emilia:

Så häftig kontrast med det gamla pråliga mönstret och modern enhetlig färg! Gillar både den gula och svarta versionen!

Svar: både gult och svart är oväntat snyggt på möbler och föremål, många missar det helt i sin iver att måla allting vitt! jag är själv en gammal vitmålare, just nu känns jag inte alls ha lust att gå tillbaka till det! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: